fbpx ...

Wist je dat er vaak dierlijk vet wordt toegevoegd aan zeep? Daarom kan je het beste kiezen voor shampoo en zeep zonder dierlijk vet. Een tijdje geleden was er een interessante aflevering te zien bij Keuringsdienst van Waarde, waarin uitgelegd werd hoe wasverzachter wordt gemaakt. Dit is best even schrikken, want hier worden vaak vetresten van runderen aan toegevoegd. Na het zien van deze aflevering belde mijn moeder mij gelijk op en vertelde ze dat ze niet alleen haar wasverzachter had weggegooid, maar ook sommige van haar zeepblokken. Want ook dit wordt vaak gemaakt met vetten van dieren. Gek idee, toch?

 

shampoo-en-zeep-zonder-dierlijk-vet

 

Shampoo en zeep zonder dierlijk vet

 

Gelukkig is er ook shampoo en zeep zonder dierlijk vet, zoals de producten van Marcel’s Green Soap. Deze zijn 100% vegan en daarnaast ook eco-friendly. Ik gebruik hun producten al jaren en ben erg blij dat ze nu ook shower bars hebben. Zo kan je je lichaam tijdens het douchen lekker inzepen met heerlijk ruikende bars en weet je zeker dat er geen dierlijk vet door je doucheputje stroomt. Hoe werken ze? Maak eerst je handen nat in de douche en wrijf met de shower bar een paar keer in je handen. Daarna kan je deze schuimende zeep lekker over je lichaam uitsmeren en jezelf wassen. Erg oldschool, maar wél veel beter voor het milieu. Bovendien word ik super blij van zo’n vrolijke shower bar in mijn douche, jij ook?

Ik probeer al een tijdje zo min mogelijk plastic te gebruiken en dit soort producten dragen bij aan deze zero waste lifestyle. Toch merk ik dat ik er nog lang niet ben, want volledig plasticvrij vind ik wel lastig. Maar ik doe mijn best en kies zo veel mogelijk voor plasticvrije producten, zoals deze zeepjes. De geur Vanilla & Cherry Blossom is mijn favoriet, deze is erg zoetig en heeft een lekkere bloemengeur. Ook de Argan & Oudh geur is heerlijk, met arganolie welke zorgt voor een zachte huid. De laatste geur is Tonka & Muguet, dit is een wat meer mannelijke geur en is ook erg fris. Genoeg keuze dus, er zit vast een shower bar bij die je lekker vindt! Bovendien zijn ze sulfaatvrij, minstens 97% biologisch afbreekbaar en volledig plasticvrij. Welke ga jij proberen? Hier kan je ze online bestellen. 

 

shampoo-en-zeep-zonder-dierlijk-vet

 

Hoe kan je dierlijk vet herkennen op verpakkingen?

 

Misschien ben je net zoals ik wél thuis in het checken van voedingsverpakkingen, maar vind je dat bij verzorgingsproducten nog lastig. Als je shampoo en zeep zonder dierlijk vet wilt kopen is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Nu staat er natuurlijk nooit letterlijk de term ‘dierlijk vet’ op een verpakking en is het handig om een aantal dingen te weten. Als je bijvoorbeeld de woorden ‘sodium tallowate’ ziet staan bij de ingrediëntenlijst, dan weet je dat je dat beter niet kan kopen. Dat is namelijk een moeilijk woord voor verzeept rundvet. Sowieso bij alle ingrediënten met het woord ‘tallow’ betekent het dat er dierlijk vet in zit. Dit kan je dus beter vermijden.

Vetten die worden gewonnen uit planten zijn daarom veel beter! Alle producten van Marcel’s Green Soap zijn plantaardig en de collectie is tegenwoordig erg groot. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook een fijne 2-in-1 shampoo, handzeep en douchegel. Daarnaast gebruik ik de schoonmaakproducten van dit merk altijd voor in huis, zoals de WC- en allesreiniger. Je kan ze kopen bij de Albert Heijn, Jumbo en alle WAAR winkels. Laat je mij weten wat jouw favoriete shower bar is?

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Marcel’s Green Soap. Lees hier mijn disclaimer. 

info@zonderz