fbpx ...

Deze pindakaas chocolade bliss balls zijn de ideale snack voor zoetekauwen! Ik ben al mijn hele leven gek op zoetigheid en heb mijn koelkast het liefst gevuld met dit soort bliss balls. Zoet, maar ook gezond. Bovendien ben ik ook een peanutbutter lover, waardoor deze balletjes bij mij erg goed in de smaak vallen.

Deze bliss balls zijn makkelijk om te maken en al in tien minuten klaar. Ook leuk om te serveren als je iemand op de koffie hebt en toch graag een gezonde snack op tafel wilt zetten. Je maakt deze bliss balls met onder andere havermeel, pindakaas, kokosbloesemsuiker en chocolade chips. De combinatie van pindakaas en chocolade is altijd goed, toch? Bovendien geven de chocolade chips een lekkere bite aan deze balletjes. Bij natuurvoedingswinkels kan je een gezondere variant vinden van de standaard chocolade chips, welke op een natuurlijke manier gezoet zijn.

 

pindakaas-chocolade-bliss-balls

 

Bliss balls zijn altijd een goed idee!

 

Ook zijn deze bliss balls leuk om op tafel te zetten bij een verjaardag. Niet iedereen heeft altijd zin in een stuk taart, maar misschien maak je ze wel blij met een kleine zoete snack. Daarnaast zullen kinderen ze ook erg lekker vinden. Naast deze bliss balls heb ik ook nog een aantal andere bliss balls recepten op mijn blog staan, zoals de carrot cake bliss balls of de chocolade hazelnoot bliss balls. Genoeg inspiratie dus! Ik weet zeker dat je er van gaat genieten. 

Deze pindakaas chocolade bliss balls zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze pindakaas chocolade bliss balls vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

pindakaas-chocolade-bliss-balls

 

Recept pindakaas chocolade bliss balls

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 14 balletjes)

175 gram havermeel*
80 gram 100% pindakaas
1,5 theelepel vanille extract
115 ml ongezoete amandelmelk
35 gram kokosbloesemsuiker 
20 gram pure chocolade chips 
Paar snufjes zout

* Je kan ook havermout gebruiken en dit zelf met een keukenmachine even malen tot havermeel.

 

Benodigdheden

Grote kom

 

Bereiding

1. Doe de pindakaas, vanille extract en amandelmelk in een grote kom en roer alles goed door elkaar, tot het weer één geheel is.

2. Voeg daarna de kokosbloesemsuiker toe en roer dit er goed doorheen.

3. Voeg het havermeel en het zout toe en kneed alles goed fijn met je handen tot een stevig deeg. Voeg daarna de chocolade druppels toe en kneed dit door het beslag heen.

4. Rol ongeveer 14 balletjes van het deeg. Zet ze daarna in de koelkast zodat ze wat harder worden. Enjoy!

Tip: Bewaar de bliss balls in een afgesloten bakje in de koelkast.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz