fbpx ...

Ben jij ook zo dol op overnight oats? Probeer dan eens deze overnight oats met frambozen en pure chocolade! In de winter eet ik het liefst een warm bakje havermout, maar nu de lente echt is begonnen ga ik toch liever voor overnight oats. Dit recept is ook lekker romig en fris van smaak, precies wat je nodig hebt als het beter weer is. De combinatie van frambozen met pure chocolade en amandelen is heerlijk.

Bovendien maak je dit ontbijtje in een handomdraai en kan je het ‘s ochtends zo uit de koelkast pakken. Mijn vriend en ik zijn net gaan samenwonen in Amsterdam en nu maak ik ook vaak een ontbijt voor hem. Ik vind het heerlijk om voor anderen de koken en te zorgen, dus daar hoort ook een lekker ontbijt bij. Meestal maak ik dan ‘s avonds een grote portie voor twee dagen. Het is al in 5 minuten klaar, maar toch smaakt het alsof er veel moeite in zit. En als je het gelijk voor twee dagen maakt kan je er twee keer van genieten! 

 

Overnight oats met frambozen

 

Je kan deze overnight oats het beste maken met diepvries frambozen. Deze zijn namelijk wat natter dan verse frambozen en zorgen ook voor die mooie roze kleur, wat je niet krijgt met verse frambozen. Bovendien kan je diepvries frambozen het hele jaar door kopen en hoef je niet te wachten tot ze weer in het seizoen zijn.

Daarnaast gebruikte ik ongezoete sojayoghurt voor dit recept, maar je kan ook kokosyoghurt of haveryoghurt gebruiken. Tegenwoordig komen er steeds meer soorten plantaardige yoghurt bij, dus kies vooral je favoriet. Dankzij de yoghurt zijn deze overnight oats ook lekker romig en smaakt het eigenlijk net als een toetje. Wie wil er nu geen toetje als ontbijt? Ik weet zeker dat je er van gaat smullen! 

Deze overnight oats met frambozen en pure chocolade zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze overnight oats met frambozen vond? Deel je foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

overnight-oats-met-frambozen

overnight-oats-met-frambozen

overnight-oats-met-frambozen

 

Recept overnight oats met frambozen en pure chocolade

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 porties)

80 gram (glutenvrije) havermout 
150 gram ongezoete sojayoghurt
100 ml havermelk
1 eetlepel ahorn siroop
1/2 theelepel vanille extract
80 gram bevroren frambozen
20 gram ongezouten amandelen
20 gram pure chocolade

 

Benodigdheden

Grote kom
2 kleine (weck)potjes of afsluitbare bakjes

 

Bereiding

1. Doe de havermout, sojayoghurt, plantaardige melk, ahorn siroop en vanille extract samen in een grote kom en roer alles goed door elkaar.

2. Roer daarna de bevroren frambozen erdoorheen en verdeel de overnight oats over 2 weckpotjes. Zet ze een nacht in de koelkast, zodat het wat dikker wordt.

3. Garneer de overnight oats de volgende ochtend met fijngehakte amandelen en pure chocolade. Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz