fbpx ...

Deze vegan tosti met rode pesto en spinazie is erg lekker! Eet jij wel eens een tosti als lunch? Normaliter ben ik meer van geroosterd brood met avocado of een gezonde spread, maar nu ik deze tosti heb bedacht weet ik zeker dat ik dit vaker ga maken. Deze vegan tosti is namelijk lekker krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Smullen! Bovendien is de combinatie van rode pesto, vegan kaas en spinazie heerlijk. Ook is dit recept erg makkelijk om te maken en staat het al in 10 minuten op tafel. Zo wordt lunchen weer leuk tijdens je thuiswerkdag en ook mannen maak je heel blij met dit recept.

 

Tosti met 100% plantaardige kaas

 

Deze vegan tosti maakte ik met de Violife Gouda Slices, welke ideaal zijn voor op een tosti, burger of sandwich. Deze slices smaken net zo lekker als kaas, maar zijn wel 100% plantaardig. Ook zijn ze net wat lekkerder en voller van smaak dan de Original Slices. Sinds kort liggen ze in de supermarkt en ik ben fan! Heel fijn om nu ook voor plantaardige plakken kaas te kunnen kiezen, zonder de smaak van echte kaas te hoeven missen. Ga jij dit ook proberen? Deze vegan kaas wordt gemaakt op basis van kokosolie en is daarnaast ook vrij van lactose, gluten, soja en noten. Helemaal Zonderzooi-proof dus en zo kan iedereen ervan genieten.

Met dit recept wil ik jou inspireren om van je standaard gerechten eens een vegan variant te maken. Niet alleen een tosti kan je veganizen, maar ook een Italiaanse pasta of Mexicaanse pizza. Door vaker plantaardig te eten draag je veel bij aan onze planeet, maar ook aan de dieren en je eigen gezondheid. Ik eet nu al bijna vier jaar zo veel mogelijk plantaardig en voel me er super bij. Genoeg redenen om sommige gerechten eens te veganizen! Je zal merken dat dat makkelijker is dan je denkt. Zeker als je deze Violife Gouda Slices in huis hebt, want zo kan je elk gerecht wel vegan maken. Ga jij deze tosti ook maken? Smul ze!

Deze vegan tosti met rode pesto en spinazie is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (Gebruik glutenvrij brood)
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze vegan tosti vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

vegan-tosti

vegan-tosti

violife-gouda

 

Vegan tosti met rode pesto en spinazie

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

2 (glutenvrije) boterhammen
60 gram verse spinazie 
2 grote eetlepels vegan rode pesto
2 Violife Gouda Slices
Zout en peper
Laagje plantaardige roomboter of margarine
Scheutje olijfolie

 

Benodigdheden

Koekenpan

 

Bereiding

1. Snijd de spinazie goed fijn.

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan, zet het vuur middelhoog en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie een paar minuten, tot het gaat slinken. Breng op smaak met peper en zout.  

3. Besmeer beide boterhammen met een laagje rode pesto

4. Beleg een boterham met twee plakjes Violife Gouda en verdeel daar de gebakken spinazie overheen (zie foto). Duw daar de andere boterham tegenaan, met de pesto kant naar de spinazie toe. 

5. Besmeer beide buitenkanten van het brood met een dun laagje plantaardige roomboter of margarine. Zo wordt de tosti extra krokant! 

6. Verwarm de pan en voeg de tosti toe als deze goed warm is. Bak de tosti 3-4 minuten aan elke kant, met de deksel op de pan zodat de kaas ook goed smelt. Geniet er van!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Lees hier mijn disclaimer. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

vegan-tosti

info@zonderz