fbpx

Ben je op zoek naar een groene energieleverancier? Ik ging op onderzoek uit en vertel je hier graag wat meer over! Zoals je misschien wel weet ben ik veel bezig met duurzaamheid. Van het kiezen voor tweedehands kleding tot voornamelijk met biologische producten koken; duurzaamheid speelt een grote rol in mijn leven.

Tot voor kort was ik nog niet op alle vlakken duurzaam bezig, terwijl dat wél mijn missie was. Toen ik nog in Tilburg woonde werd de energie centraal geregeld, dus daar had ik weinig invloed op. Al jarenlang wilde ik overstappen naar een groene energieleverancier en dankzij mijn verhuizing naar Amsterdam was dit het juiste moment! Maar hoe vind je tussen al deze duurzame energieleveranciers de juiste? En hoe makkelijk kan je overstappen van de ene naar de andere energieleverancier? Ik vertel het je graag.

 

groene-energieleverancier

 

 

Het verschil tussen groene en grijze stroom

 

Laat ik je eerst even uitleggen wat het verschil is tussen groene en grijze stroom. Groene stroom wordt opgewekt door duurzame energiebronnen, zoals windenergie en zonne-energie. Grijze energie wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen, zoals bijvoorbeeld koolstof. Deze fossiele brandstoffen putten de aarde uit en zijn daarom ook erg milieubelastend. Groene energie daarentegen wordt opgewekt uit onuitputtelijke energiebronnen en daarnaast is er geen of weinig CO2 uitstoot of uitstoot van andere schadelijke stoffen. Veel beter voor het milieu dus! Sta jij daar wel eens bij stil?

De meest duurzame en beste energieleverancier van Nederland is Greenchoice. Deze energieleverancier werd door Sustainable Brand Index al drie jaar verkozen tot nummer één binnen de energiesector. Er zijn verschillende soorten groene energiebronnen, zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht, biomassa en aardwarmte. De energie van Greenchoice wordt opgewekt door een mix van windenergie en zonne-energie uit Nederland. De beste keuze voor het milieu dus! 

Daarnaast leveren ze uitsluitend bosgecompenseerd gas. Hierbij ging ik even op onderzoek uit, want wat betekent dat precies? Alle CO2 uitstoot van het gas  zij leveren gecompenseerd via wereldwijde bosprojecten. Bomen nemen tijdens hun groei namelijk CO2 uit de atmosfeer op en door deze bosprojecten wordt bijgedragen aan het tegengaan van de klimaatverandering. Daarnaast zijn bossen erg belangrijk voor het behoud van de biodiversiteit! Met dit project worden bestaande bossen dus beschermd, beschadigde bossen worden hersteld en daarnaast wordt er ook nieuw bos aangeplant. Wat ik zo leuk vind is dat je hier als klant van Greenchoice aan bijdraagt en je kan zien hoeveel vierkante meters zij al voor jou hebben beschermd. 

 

duurzame-energieleverancier

 

Overstappen naar een groene energieleverancier

 

Overstappen naar een groene energieleverancier is eigenlijk erg makkelijk. Je kiest eerst een pakket wat bij je past, bijvoorbeeld een pakket met een looptijd van 1 jaar, 3 jaar, vijf jaar of variabel. Daarna kijk je wanneer de einddatum is van jouw energieleverancier nu en geef je je gegevens door. Zij regelen de overstap en daarna is het zo gepiept! Mijn vriend Lars had in zijn vorige huis al groene energie via Greenchoice en ik kan je vertellen dat het ook erg makkelijk is als je verhuist. Je hoeft alleen je nieuwe adres op te geven en de datum dat je verhuist en zij regelen de rest. 

Elk klein stapje in de goede richting kan al een verschil maken. Of je nu kiest voor minder vlees eten, tweedehands kleding of juist voor duurzame energie, samen kunnen we zorgen voor een mooiere toekomst! Ik hoop dat ik je met deze blog heb geïnspireerd om ook te kiezen voor een groene energieleverancier en zo ook te zorgen voor minder uitputting van onze aarde. Be the change you wish to see in this world! Zou je graag op alle vlakken in je leven wat duurzamer willen worden? Lees dan ook dit artikel eens boordevol met tips voor een duurzame lifestyle. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Greenchoice. Lees hier mijn disclaimer.

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)