fbpx ...

Afgelopen weekend ging ik samen met een vriendin een weekendje weg en sliepen we in een tiny house in Oisterwijk. Deze tiny house lag midden in de natuur, met aan de ene kant prachtige vennen en aan de andere kant een uitgestrekt natuurgebied. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op duurzaam reizen en deze plek was één van de fijnste verblijven waar ik de afgelopen tijd ben geweest. Ons avontuur begon al op station Tilburg, waar we besloten om twee fietsen te huren en deze mee te nemen naar Oisterwijk. De tiny house waar we verbleven via Natuurhuisje.nl lag namelijk midden in de bossen, daar kan je wel een fiets gebruiken!

Vanaf station Oisterwijk was het maar een kwartiertje fietsen naar De Kampinastaete, wat bovendien een mooie fietsroute was door de bossen. Daar aangekomen werden we enthousiast ontvangen door eigenaresse Charlotte. We kregen gelijk een rondleiding door het huisje en ze vertelde ons wat meer over het park en de groene omgeving. Nu ben ik zelf niet zo dol op vakantieparken, maar dit was maar een kleinschalig park met veel groen, bomen en maar 12 kleine huisjes. Bovendien stonden de huisjes voldoende van elkaar af, zodat je toch gewoon je privacy hebt. 

 

tiny-house-in-oisterwijkDe Kampinastaete 

 

Slapen in een tiny house in Oisterwijk

 

Het huisje was ideaal voor een weekend weg en ook van alle gemakken voorzien. Tijdens de zoektocht op Natuurhuisje viel ons oog al snel op deze huisjes aan de rand van het bos. Ze zijn erg hip en knus ingericht, van toffe bamboe stoelen tot een vrolijk gekleurd kleed op de vloer. Zo voel je je gelijk thuis! Het huisje had ook een keuken, wat erg fijn is als je toch graag zelf wilt koken. Wij kozen ervoor om het ontbijt en de lunch zelf te maken en het diner te bestellen, want er zaten genoeg lekkere restaurants in de buurt. Mocht je deze plek ook willen bezoeken en nog wat food tips nodig hebben, dan raad ik de sushi van Otori en de Indonesische gerechten van Rasa Senang aan. Deze hebben beide ook vegan opties.  

De huisjes lagen half in de schaduw en half in de zon, wat ook handig is tijdens warme zomerdagen. Maar ook qua ligging ligt dit park super. Aan de ene kant van De Kampinastaete vind je de Oisterwijkse vennen, waar we gelijk de eerste dag zijn gaan wandelen. Dit zijn verschillende uitgestrekte vennen waar het ook niet te druk is met toeristen, zodat je écht even helemaal tot rust kan komen. Hier maakten we een kleine wandeling van een uurtje, maar je kan ook gaan voor wat langere afstanden.

 

De Kampina

 

Aan de andere kant ligt De Kampina, een groot natuurgebied wat te vergelijken is met De Veluwe. Maar juist omdat het niet zo bekend is – en dus ook minder druk – kan je hier ontzettend genieten van de natuur! We trokken onze wandelschoenen aan en maakten hier een lange wandeling, die we van de eigenaresse meekregen. Tijdens deze wandeling kwamen we langs prachtige vennen en zagen we uitgestrekte heidevelden. Ook spotten we een paar eekhoorntjes, erg leuk! Eigenlijk is de Kampina nog veel mooier dan de Veluwe, dus ga het zeker een keer ervaren. Ik weet nu al dat ik hier gauw weer terug kom!

 

De Kampinastaete tiny-house-in-oisterwijk

tiny-house-in-oisterwijk 

 

Duurzaam reizen met Natuurhuisje.nl

 

We boekten deze tiny house in Oisterwijk via Natuurhuisje.nl. Op deze website vind je veel van dit soort heerlijke plekjes midden in de natuur. Het afgelopen jaar ben ik me veel meer gaan focussen op duurzaam reizen in Nederland en Natuurhuisje.nl is dan echt ideaal! Hier vind je veel knusse huisjes door heel Nederland. Misschien wil je een keer naar de Zuid-Limburgse heuvels of lekker uitwaaien in Zeeland? Er is genoeg keuze! Ook heeft Natuurhuisje.nl huisjes te huur in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal en Zweden. Zodra je weer mag reizen kan je ook daar veel mooie huisjes vinden. Maar voor nu ben ik erg blij dat Natuurhuisje.nl zo veel te bieden heeft in Nederland. En niet alleen huisjes, maar ook knus ingerichte tipi’s, pipowagens en boerderijen.

 

Geef iets terug aan de natuur

 

Wist je dat onze gezondheid in gevaar komt zonder een goede biodiversiteit? We beseffen het ons niet altijd, maar we hebben biodiversiteit nodig om te kunnen bestaan. Biodiversiteit betekent eigenlijk alle vormen van leven op aarde, van planten tot dieren en micro organismen. De missie van Natuurhuisje.nl is niet alleen om mensen dichterbij de natuur te brengen, maar ook de biodiversiteit te verbeteren. Daarom geven ze ook iets terug aan de natuur! Voor elke boeking in een huisje wordt bijgedragen aan lokale natuurprojecten, bijvoorbeeld waarbij het leefgebied van een bepaalde diersoort wordt verbeterd of dat een stuk bos wordt verjongd ten gunste van de biodiversiteit. Zo kan jij ook je steentje bijdragen aan de natuur! Momenteel wordt er gedoneerd aan lokale natuurprojecten in Nederland, maar in de toekomst willen ze dit ook in andere landen gaan doen.

Ik heb erg genoten van mijn verblijf bij De Kampinastaete en kom zeker een keertje terug! Heb je nog vragen? Laat het mij dan even weten in de comments.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Natuurhuisje.nl. Lees hier mijn disclaimer. 

info@zonderz