Wat is CBD-olie en hoe werkt het eigenlijk? Ik ging voor je op onderzoek uit! Al een tijdje gebruik ik deze olie om beter te kunnen slapen. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik sneller in slaap val en ook dieper slaap. Door de jaren heen heb ik veel dingen geprobeerd om beter te kunnen slapen en CBD-olie heeft mij hierbij geholpen. Door de naam CBD denk je misschien gelijk aan wiet, maar gelukkig zit het net wat anders. 

Ik gebruik zelf de CBD-olie van Cibdol, dit is een van de sterkste en puurste CBD-oliën die er is. Deze olie is gemaakt van natuurlijk geteelde hennep en bevat geen chemicaliën of toevoegingen, dus ook helemaal Zonderzooi-proof. In tegenstelling tot cannabis is de CBD-olie van Cibdol 100% niet-psychotroop. Dit betekent dat je er na consumptie niet high van wordt, dus don’t worry!

 

Wat is CBD-olie?

 

Cannabidiol – afgekort CBD – is een van 104 Cannabinoïden (stoffen) die in de hennepplant te vinden zijn. Hennepplanten die CBD bevatten worden vaak op grote schaal industrieel verbouwd. Maar wat is CBD-olie dan? Dit is eigenlijk CBD-pasta dat verdund wordt met natuurlijke olie, zoals bijvoorbeeld olijfolie, kokosolie of hennepzaadolie. Over het algemeen wordt CBD-olie geproduceerd met behulp van CO2-extractie waardoor ook andere cannabinoïden behouden blijven. Deze mix van CBD en andere cannabinoïden is sterker dan CBD alleen, waardoor je dus ook een beter effect merkt in je lichaam. 

Misschien zou je het ook willen gebruiken en heb je bijvoorbeeld klachten zoals stress, reuma, angst of pijn. Daar kan CBD-olie je waarschijnlijk goed bij helpen! Het is wetenschappelijk nog niet bewegen dat het werkt, maar toch merk ik zelf dat ik er goed op reageer. Daarnaast merken veel trouwe gebruikers ook dat het helpt bij bepaalde aandoeningen. Dus waarom zou je het niet eens proberen?

 

wat-is-cbd-olie

wat-is-cbd-olie

 

Twee soorten CBD-olie

 

Er zijn twee soorten CBD-olie, namelijk de RAW variant en een normale variant. CBD-olie die door CO2-extractie is ontstaan wordt gekwalificeerd met RAW. Maar CBD-olie kan ook gemaakt worden door extractie met olie. Hierbij worden dan alleen de bloemtoppen van de plant verwerkt en in olie verhit. Met deze methode gaan wel alle andere cannabinoïden verloren en blijft alleen de pure CBD-olie over. Kijk welke variant voor jou het beste werkt en waar je lichaam het beste op reageert. Vaak is het gewoon een kwestie van even uitproberen!

 

De voordelen op een rijtje

 

Heb je last van ADHD, MS of de Ziekte van Parkinson? Dan kan je veel baat hebben bij de helende werking van CBD-olie. Het kan er namelijk voor zorgen dat je beter omgaat met bepaalde angst of stressgevoelens. Maar ook als je bijvoorbeeld zou willen stoppen met roken, last hebt van examenstress of graag wilt afvallen kan deze natuurlijke olie je ondersteunen. Ik heb zelf al jarenlang slaapproblemen en daardoor ook veel verschillende dingen geprobeerd. Bij mij helpen een paar druppels CBD-olie voor het slapengaan erg goed en daarom neem ik dit ook op dagelijkse basis. 

Het is wel belangrijk om het gebruik van CBD-olie rustig op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met drie keer per dag één druppel voor het eten en bouw het na drie dagen langzaam op naar twee druppels voor elke maaltijd. Weer na drie dagen kan je het ophogen na drie druppels per keer en zo kan je het verhogen tot maximaal vijf druppels per keer. Luister goed naar je lichaam en kijk even hoe jij erop reageert. Zelf gebruik ik vaak maar drie druppels per dag, alleen voor het slapengaan. Maar voor de beste resultaten kan je het dus ook wat meer opbouwen. 

De werking van CBD-olie verschilt per persoon. Ook waarvoor je het gaat gebruiken speelt natuurlijk een belangrijke rol. Iedereen reageert er anders op en heeft daarom ook baat bij een andere dosering. Als je net begint met CBD-olie kan je het beste starten met een lage dosering en de frequentie aanhouden die de gebruiksaanwijzing aangeeft. Heb jij CBD-olie al wel eens geprobeerd en de positieve effecten hier van ervaren? Laat mij het dan vooral weten in de comments! Ook als je nog vragen hebt over dit onderwerp dan help ik je graag.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Cibdol. Lees hier mijn disclaimer. 

info@zonderz