fbpx ...

Zin in een andere lunch dan normaal? Probeer dan eens deze toast met avocado en champignons. Zo makkelijk, maar ook zó lekker! Deze vegan avocado toast staat al in een kwartiertje op tafel, maar maakt je lunch wel gelijk tien keer leuker. Ik krijg vaak de vraag of brood eigenlijk wel zo gezond is. Er zijn zo veel diëten waarbij brood wordt gezien als de dood en je dit beter niet kan eten. Maar waarom niet?

Volkoren brood is een goede bron van complexe koolhydraten, waardoor de suikers langzaam worden opgenomen in je bloed en je dus ook lang een verzadigd gevoel hebt. Daarnaast zit het boordevol B-vitamines, dus ook je lichaam wordt er blij van! Ben vooral niet bang om brood te eten, dat is nergens voor nodig. Zorg wel altijd dat je kiest voor volkoren brood. Dit brood wordt gemaakt van de hele graan, waardoor alle goede voedingsstoffen uit de graan ook behouden blijven.

 

Toast met avocado en champignons

 

De combinatie van de romige avocado met sojasaus-knoflook champignons is geweldig! Door wat extra peterselie toe te voegen aan deze avocado toast krijgt het een frisse smaak. Koriander mag trouwens ook, maar niet iedereen vindt dat lekker. Dit recept kan je prima serveren bij een zondagse brunch of heerlijk samen van genieten in het weekend. Wat eet jij het liefst in het weekend? Maak je dan ook tijd voor een wat uitgebreidere lunch? Dan hoop ik dat deze toast met avocado en champignons ook eens op tafel komt te staan. Geniet er van!

Deze toast met avocado en champignons is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (Gebruik glutenvrij brood en tamari)
  • Lactosevrij
  • Boordevol B-vitamines
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze toast met avocado en champignons vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

toast-met-avocado-en-champignons

toast-met-avocado-en-champignons

 

Recept toast met avocado en champignons

 

Bereidingstijd: 10-15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

2 dikke sneeën vers brood
3/4 avocado
1/2 teentje knoflook
150 gram kastanje champignons
Scheutje sojasaus of tamari (glutenvrij)
Handje peterselie
Scheutje olijfolie

 

Bereiding

1. Snijd de knoflook fijn, borstel de champignons schoon met een borsteltje en snijd deze daarna in plakken.

2. Rooster de boterhammen in een broodrooster, airfryer of een paar minuten in een koekenpan. 

3. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan, voeg de champignons toe en breng ze op smaak met sojasaus of tamari. Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur.

4. Voeg daarna de knoflook toe en bak dit nog 2-3 minuten mee, tot het vocht ook volledig weg is. 

5. Verdeel de avocado in plakken over de boterhammen en plet zachtjes plat met een vork. Voeg daarna de champignons toe aan de avocado toast en garneer met peterselie. Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz