fbpx ...

Deze Himalaya zout scrub maakt je lichaam heerlijk zacht! Heb jij wel eens zelf een scrub gemaakt? Het is helemaal niet ingewikkeld en bovendien vaak ook veel goedkoper dan scrubs die je zo koopt. Voor deze scrub heb je maar drie ingrediënten nodig, namelijk Himalaya zout, kokosolie en essentiële olie. Die laatste is puur voor een lekkere geur en kan je ook weglaten. Waarschijnlijk heb je deze ingrediënten gewoon in je keukenkastje staan en kan je gelijk aan de slag.

 

Himalaya zout scrub

 

Deze Himalaya zout scrub maakte ik gisteren en daarna ging ik het gelijk even uitproberen in de douche. Wat een heerlijk gevoel! De scrub is redelijk grof, dus gebruik deze alleen voor je lichaam en niet voor je gezicht. Het scrubben gaf een tintelend gevoel en daarna blijft er een laagje kokosolie op je lichaam achter, waardoor je een lekker zacht huidje krijgt. Wist je dat af en toe scrubben heel goed is voor je huid? Het verwijderd je dode huidcellen, zorgt voor een betere doorbloeding én je afvalstoffen worden ook beter afgevoerd. Bovendien werkt scrubben ook goed om cellulitis tegen te gaan. Dus: scrub it baby! Ik scrub mijn lichaam vaak één keer per week voor de beste resultaten. Scrub je lichaam niet te vaak, want daar krijg je een droge huid van.

Maar waarom is deze scrub dan gemaakt van Himalaya zout? Laat ik even eerlijk zijn, ik vond de kleur gewoon net wat leuker. Het is niet zo dat Himalaya zout beter voor je lichaam is dan normaal zout. Maar een roze scrub staat nu eenmaal gezelliger in je badkamer dan een witte scrub, toch? Ik haalde een zakje fijn Himalaya zout bij Holland & Barrett en gebruik het daarna ook gewoon als smaakmaker voor mijn eten. Ga jij deze DIY scrub ook proberen? Ik weet zeker dat je huid er van gaat genieten! 

Deze Himalaya zout scrub is:

  • Makkelijk om te maken
  • Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten
  • Zorgt voor een betere doorbloeding 
  • Maakt je huid lekker zacht

Laat je me weten wat je van deze Himalaya zout scrub vond? Deel je foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

himalaya-zout-scrub

 

DIY Himalaya zout scrub

 

Ingrediënten
(Voor een weckpotje)

200 gram fijn Himalaya zout (Holland & Barrett)
120 gram kokosolie
Optioneel: 15 druppels essentiële olie, bijvoorbeeld roos of lavendel

 

Benodigdheden

Grote kom
Pannetje
Weckpotje

 

Bereiding

1. Smelt de kokosolie in een pannetje en laat het daarna 10 minuten afkoelen.

2. Doe de gesmolten kokosolie, het Himalaya zout en de druppels essentiële olie samen in een grote kom. Laat het even afkoelen en giet het daarna in een weckpotje en roer alles goed door elkaar. Zet het even in de koelkast zodat de olie ook weer hard wordt. 

3. Gebruik de scrub op een vochtige huid, bijvoorbeeld onder de douche. Spoel het overgebleven zout daarna van je lichaam en geniet van je zachte huid!

Belangrijk: Gebruik deze scrub alleen voor je lichaam en niet voor je gezicht. Voor je gezicht is deze scrub te grof en kan je beter deze DIY havermout scrub gebruiken. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz