fbpx ...

Deze rode linzensoep met tomaat en chili vlokken staat vaak bij mij op het menu de laatste tijd. Waarom? Deze soep is eiwitrijk, makkelijk om te maken én ontzettend lekker! Ik maak er graag een grote pan van, zodat ik er een paar dagen van kan genieten. De laatste tijd ben ik erg druk met werk, waardoor uitgebreid kokerellen er soms een beetje bij inschiet. Dan is het handig om een grote pan soep op het gasfornuis te hebben staan, zodat ik ‘s avonds weinig moeite meer hoef te doen.

Dit linzensoep recept heb ik overigens niet zelf bedacht, maar is van Jenny Alvares. Ze maakt heerlijke recepten uit verschillende keukens, zoals Indiaas, Thais of Italiaans. Jenny’s recepten vallen bij mij altijd in de smaak en daarom wilde ik deze rode linzensoep ook eens proberen. De combinatie van rode linzen, tomaat en chili vlokken is erg lekker. De chili vlokken geven niet alleen meer pit aan het gerecht, maar zorgen ook voor een betere stofwisseling. Win-win dus!

 

Rode linzensoep met tomaat en chili vlokken

 

Dit recept voor rode linzensoep is erg makkelijk om te maken. Eerst bak je de groenten even in een pan en daarna voeg je de linzen en overige ingrediënten toe. Even een halfuurtje laten pruttelen, pureren en klaar is Kees! Het liefst gooi ik een flinke hand koriander over elk gerecht heen, maar niet iedereen vindt dit lekker. Ben je geen fan van koriander? Dan kan je dit ook weglaten natuurlijk. De verse munt en het citroensap zorgen ook voor wat extra frisheid, dus die zou ik zeker niet overslaan.

Deze soep vult goed en kan je dan ook prima eten als maaltijdsoep. Ik eet ‘m vaak als lunch of diner en meestal ben ik na twee kommen wel verzadigd. Je kan er natuurlijk ook wat brood bij eten als je dat lekker vindt. Ga deze soep vooral proberen en laat mij weten wat je er van vindt! En als je op zoek bent naar nog meer van dit soort recepten, volg Jenny dan ook even via Instagram.

Deze rode linzensoep met tomaat en chili vlokken is:

  • Rijk aan eiwitten
  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze rode linzensoep met tomaat en chili vlokken vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

rode-linzensoep-met-tomaat rode-linzensoep-met-tomaat

rode-linzensoep-met-tomaat

Recept rode linzensoep met tomaat en chili vlokken

 

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 6 kommen soep)

400 gram rode splitlinzen
2 aardappels
2 wortels
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tomaten
1 theelepel chili vlokken
2 liter water
2 blokjes groentebouillon
70 gram tomatenpuree
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels zout
Ter garnering: verse munt en/of koriander, citroen en extra chili vlokken

 

Benodigdheden

Grote soeppan

 

Bereiding

1. Snijd de wortel in plakken en de tomaat in blokjes. Schil daarna de aardappelen en snijd de ui en knoflook fijn.

2. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui goudbruin. Voeg daarna de knoflook toe en bak deze een minuut mee.

3. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak deze ook een minuut mee.

4. Voeg nu de wortels, tomaten en aardappelen toe en bak deze voor 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg ook het zout en de chili vlokken toe.

5. Was de rode linzen en voeg deze toe aan de pan, samen met het water en de bouillonblokjes. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Kook de linzensoep voor 30 minuten.

6. Pureer de soep fijn met een staafmixer of blender. Voeg eventueel nog wat extra zout of peper toe.

7. Garneer elk kommetje soep met fijngehakte munt, koriander en citroensap. Als je dol bent op pittig eten ook nog met wat extra chili vlokken. Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

rode-linzensoep-met-tomaat

info@zonderz