Deze ravioli met geroosterde paprikasaus en harissa is heerlijk om te serveren tijdens een etentje. De combinatie van de geroosterde paprika’s met verse basilicum en harissa is om te smullen! Gebruik jij wel eens harissa in je maaltijden? Ik hoor vaak van mensen dat ze niet zo goed weten wat ze er mee kunnen. Daarom bedacht ik dit recept, waarbij de saus wat extra pit krijgt door de harissa. Mijn vriend Lars mocht dit recept testen en was erg onder de indruk van deze vegan ravioli. We gaan binnenkort samenwonen en hij vertelde mij met een glimlach op zijn gezicht dat dit recept wel wekelijks op het menu mag komen. Nou, dan weet je het wel toch?

 

Vaker plantaardig eten, hoe doe je dat?

 

Bovendien heb je ook helemaal geen vlees nodig voor een lekkere maaltijd. Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees en ik wil je laten zien hoe makkelijk het is om te koken zonder vlees. Zelf deed ik vier jaar geleden mee met deze challenge en sindsdien heb ik geen vlees meer gegeten. Ook eet ik het liefst zo veel mogelijk plantaardig, want dat is beter voor het milieu én de dieren. Plantaardig eten is veel makkelijker dan je waarschijnlijk denkt. Zo kan je bijvoorbeeld je kaas vervangen door plantaardige kaas. Ik ben zelf enorm fan van de vegan kaasjes van Violife. Ze hebben veel verschillende soorten vegan kaas, maar mijn favoriet is toch wel de Violife Prosociano. Deze ligt bij mij standaard in de koelkast en vind ik heerlijk voor over de pasta. Ook gebruikte ik Violife Creamy, welke zorgt voor een extra romige pastasaus. Hmmm! 

Wil je ook graag vaker plantaardig eten? Dan kan het slim zijn om het stapje voor stapje aan te pakken. Vervang bijvoorbeeld elke week een product voor een plantaardige variant, zodat je na een tijdje alles vervangen hebt. Daarnaast zeggen veel mensen dat ze bang zijn dat ze kaas gaan missen. Maar don’t worry, deze vegan kaas smaakt net zoals the real deal

 

Vegan ravioli met geroosterde paprikasaus en harissa

 

Deze geroosterde paprikasaus is erg makkelijk om te maken. Je roostert de paprika’s even in de oven en als deze klaar zijn dan doe je alle ingrediënten voor de saus in een blender. Even mixen en klaar is je paprikasaus! Dankzij de combinatie van paprika, verse basilicum, zongedroogde tomaten, harissa en knoflook is de saus erg rijk van smaak.

Om de pasta extra lekker te maken garneerde ik het gerecht met Violife Prosociano, welke ik eigenlijk standaard in mijn koelkast heb liggen. Dit is een vegan kaas die smaakt naar Parmezaanse kaas, maar wel volledig vrij is van lactose. Ook zit er geen soja, gluten, noten of conserveermiddelen in, waardoor dit product helemaal Zonderzooi-proof is. Heb jij dit al geproefd? Ik gebruik deze vegan kaas vaak voor over mijn pasta en zo hoef je helemaal niks te missen.  Bovendien is het ook veel beter voor de planeet om eens wat vaker te kiezen voor plantaardige opties. Be the change you wish to see in this world en met kleine stapjes zoals deze vegan kaas ben je al erg goed bezig! Ga jij deze ravioli met geroosterde paprikasaus ook proberen? Ik weet zeker dat je er van gaat genieten!

Deze ravioli met geroosterde paprikasaus en harissa is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Boordevol vitamine C
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze ravioli met geroosterde paprikasaus vindt? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

ravioli-met-geroosterde-paprikasaus

ravioli-met-geroosterde-paprikasaus

ravioli-met-geroosterde-paprikasaus

 

Recept ravioli met geroosterde paprikasaus en harissa

 

Bereidingstijd: 40 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

3 rode paprika’s (ongeveer 550 gram)
250 gram vegan ravioli of mezzelune ceci e lenticchie 
2 teentjes knoflook
1 basilicum plant, alle blaadjes
2 eetlepels Violife Creamy
2 theelepels harissa*
8 zongedroogde tomaten
130 gram linzen
Scheutje olijfolie of VIOBLOCK Unsalted
Snufje peper en zout
Ter garnering: geraspte Violife Prosociano, extra zongedroogde tomaten en basilicum

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Blender of keukenmachine
Kookpan

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Verwijder het binnenste van de paprika’s en snijd de paprika’s in dunne repen.

3. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Doe de geroosterde paprika’s samen met de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten, vegan roomkaas en harissa in een blender of keukenmachine. Je kan ook een staafmixer gebruiken. Mix alles samen tot een romige saus. *Tip: gebruik 1 theelepel harissa als je niet zo dol bent op pittig eten.

5. Bereid de vegan ravioli zoals beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout. 

6. Doe een beetje VIOBLOCK Unsalted in een pan, zet het vuur middelhoog en voeg de saus toe.

7. Spoel de linzen af in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Verwarm de saus een paar minuten en voeg 2 eetlepels water toe, zodat de saus net wat dunner wordt. Breng daarna op smaak met peper en zout.

8. Serveer de pasta met de paprikasaus en garneer met Violife Prosociano, extra zongedroogde tomaten en basilicum. Enjoy!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Lees hier mijn disclaimer. 

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

ravioli-met-geroosterde-paprikasaus