fbpx ...

Deze spelt pannenkoeken met warme frambozensaus zijn heerlijk als ontbijt! Soms wil je even uitpakken met een ontbijt, bijvoorbeeld bij een verjaardag of met Valentijnsdag. Dan kan je iemand altijd blij maken met deze heerlijke spelt pannenkoeken. Maar ook als je niks te vieren hebt zijn deze pannenkoeken ideaal. Voor mijn vriend maak ik bijna elke zondag pannenkoeken en zoveel werk is het echt niet. Deze pannenkoeken maak je met speltmeel, wat net wat beter voor je lichaam is dan bijvoorbeeld tarwebloem. Speltmeel wordt namelijk gemaakt van de hele graankorrel en is ongeraffineerd, waardoor er ook meer vitaminen en mineralen in zitten. Veel beter voor je lichaam dus! Daarnaast zijn deze spelt pannenkoeken ook vegan, zodat iedereen er lekker van kan genieten.

 

Spelt pannenkoeken maken doe je zo!

 

Voor het maken van deze spelt pannenkoeken heb je niet zo veel nodig. Eerst maak je een chia ei, dat doe je door chia zaad met water te mengen in een glas. Dit wordt een kleverig prutje, wat qua substantie vergelijkbaar is met een ei. Daarna voeg je het speltmeel, plantaardige melk, bakpoeder en zout toe en bakken maar!

De combinatie van de warme frambozensaus met de vegan witte chocolade is ontzettend lekker. Ik heb deze chocolade pas net ontdekt en stiekem ben ik nu al een beetje verslaafd. Deze chocolade haal ik meestal bij de Ekoplaza. Lovechock heeft net een witte vegan chocolade gelanceerd en ook het merk Ichoc heeft een heerlijke variant. Wel fijn als je een keer wat anders wilt eten dan altijd maar pure chocolade! Deze chocolade is dus ook lactosevrij, wat ook fijn is als je een lactose allergie hebt. Ga jij deze pannenkoeken ook een keertje maken? I’m sure you’ll love it!

Deze spelt pannenkoeken met warme frambozensaus zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Veel te lekker om te delen

Laat je me weten wat je van deze spelt pannenkoeken vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

vegan-pannenkoeken

 

Recept spelt pannenkoeken met warme frambozensaus

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten 
(Voor 2 personen – 8 kleine pannenkoekjes)

250 ml havermelk
100 gram speltmeel
2 eetlepels chia zaad
6 eetlepels water
1,5 theelepel bakpoeder
Snufje zout
125 gram bevroren frambozen
2 theelepels ahorn siroop + extra ter garnering
15 gram vegan witte chocolade (Lovechock of Ichoc)

 

Benodigdheden

Koekenpan
Klein pannetje

 

Bereiding

1. Doe de frambozen in een pannetje samen met de ahorn siroop. Kook op laag vuur en prak de frambozen na een paar minuten zachtjes plat met een spatel. Kook 5-10 minuten tot er frambozensaus ontstaat. Roer goed door elkaar en zet het vuur daarna uit.

2. Doe de chia zaden samen met het water in een glas, roer door elkaar en laat dit 5 minuten staan. Dit wordt een chia ei genoemd.

3. Doe daarna de havermelk, speltmeel, bakpoeder, chia ei en zout in een kom en roer alles goed door elkaar met een garde of mixer.

4. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en verwarm de pan op middelhoog vuur. Bak 6-8 pannenkoekjes van het beslag, verdeeld over twee rondes. Bak elke kant ongeveer 2-3 minuten, tot er bubbeltjes ontstaan. 

5. Stapel de pannenkoekjes op elkaar en garneer met ahorn siroop, warme frambozensaus en fijngehakte witte chocolade. Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

vegan-pannenkoeken

info@zonderz