fbpx ...

Deze gezonde satésaus is al in vijf minuten klaar en heerlijk voor bij de barbecue of een vegetarische kipsaté. Maak jij wel eens zelf satésaus? Satésaus zelf maken is helemaal niet moeilijk, maar toch kopen veel mensen vaak zo’n kant-en-klaar potje. Naast dat daar meestal veel zooi in zit, smaakt het ook niet zo lekker als deze gezonde satésaus. Dit recept maak je met natuurlijke ingrediënten, zoals 100% pindakaas, water, ui, knoflook en gember. Daarna breng je het op smaak met ahorn siroop en sojasaus. Klinkt erg makkelijk, toch? Nou, dat is het dus ook! Meer dan dit heb je niet nodig, dus genoeg redenen om het eens zelf te proberen. 

 

Gezonde satésaus met pindakaas

 

Dit recept voor satésaus is ideaal in de zomer tijdens een barbecue. Rijg wat vegetarische kipstukjes of pulled seitan aan een satéprikker, grill ze even op de barbecue en garneer ze daarna met satésaus. Smullen! Ook vind ik het in de winter heerlijk om vegetarische kipsaté te maken. Dan bak ik gewoon wat stukjes vegetarische kip, maak ik deze saus en verder serveer ik het gerecht met wat rijst en boontjes. Erg makkelijk en zo waan je je net even in Indonesië. Ik kan niet wachten om weer een keer terug naar Bali te gaan en te genieten van alle Indische gerechten daar, zoals gado gado en tempeh saté. Maar voor nu haal ik Indonesië gewoon in huis met dit recept. Ga jij het ook proberen? Enjoy!

Deze gezonde satésaus is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (kies tamari i.p.v. sojasaus)
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze gezonde satésaus vindt? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde-satesaus

gezonde-satesaus

 

Recept gezonde satésaus

 

Bereidingstijd: 5-10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een pannetje, 4 personen)

350 gram 100% pindakaas
1 teentje knoflook
Kleine rode ui
Stukje verse gember, 1×1 cm
1,5 theelepel sambal oelek
3 eetlepels ahorn siroop
3 eetlepels sojasaus of tamari (glutenvrij)
350 ml water
Scheutje kokos- of olijfolie

 

Benodigdheden

Steelpan

 

Bereiding

1. Rasp de schil van de gember en snijd daarna de gember goed fijn. Snijd ook de ui en knoflook fijn.

2. Doe een scheutje olie in een steelpan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak in een paar minuten goudbruin.

3. Voeg alle pindakaas toe en roer dit door de rest van de ingrediënten.

4. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer dit voorzichtig door elkaar, totdat je al het water toegevoegd hebt. Zet het vuur niet te hoog, want anders gaat het aanbranden. 

5. Voeg daarna de sojasaus toe en roer door elkaar. Voeg ten slotte de ahorn siroop en sambal toe en roer nogmaals door elkaar. 

Tip: Voor vegetarische kipsaté kan je er ook nog wat vegetarische kipstukjes bij bakken. Wat rijst en boontjes erbij en je diner is klaar!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz