fbpx ...

Deze vegan chocoladetaart met hazelnoten is leuk om te maken voor een verjaardag, high tea of gewoon omdat ‘ie erg lekker is. De combinatie van pure chocolade met hazelnoten is altijd goed, toch? Ik ben er dol op! Een paar jaar geleden maakte ik deze gezonde chocoladetaart, niet wetende dat dit mijn best bezochte recept ooit zou worden. Dit taart recept wordt zo vaak door jullie gemaakt en daarom leek het mij leuk om een variant op deze taart te maken. Dat werd deze heerlijke vegan chocoladetaart met hazelnoten! Deze taart is a little piece of heaven, want doordat je de chocolade op smaak brengt met kaneel en vanille is deze nóg lekkerder.

Dit vegan taart recept is erg makkelijk om te maken, want je hebt geen keukenmachine nodig. Ik weet dat niet iedereen die eentje heeft, dus daarom ging ik deze keer voor een makkelijkere variant. Ook is deze vegan chocoladetaart al in 20 minuten klaar. Je moet daarna alleen even drie uur geduld hebben zodat de taart kan opstijven en daarna kan je lekker smullen! Deze taart is dan ook perfect om te serveren op een verjaardag. Ik maak mijn taarten het liefst een dag van te voren, zodat ik op de dag zelf wat minder hoef te stressen. 

 

vegan-chocoladetaart-met-hazelnoten

 

Vegan chocoladetaart met hazelnoten

 

Deze vegan chocoladetaart maak je met natuurlijke ingrediënten, zoals hazelnotenmeel, amandelmeel en kokosolie. Een tijdje geleden haalde ik een zakje hazelnotenmeel in huis om een glutenvrij recept mee te maken en dat lag ergens achterin mijn kast te verstoffen. Tot ik deze taart ging maken, want dit paste er perfect bij. Bovendien komt de smaak van de hazelnoten zo ook terug in de bodem, wat erg lekker is. De vulling van deze vegan chocoladetaart maak je met kokosmelk, pure chocolade, ahorn siroop, kaneel en vanille extract. Ik koos deze keer voor 70% pure chocolade, want je wilt natuurlijk niet dat de taart té puur wordt. Kies daarnaast ook altijd voor romige kokosmelk en niet voor de light variant, want dan wordt de vulling erg waterig. Light taarten daar doen we niet aan, toch? 

Nadat je de kokosmelk hebt verwarmd voeg je de andere ingrediënten toe, mix je het goed door elkaar en daarna giet je dit over de bodem. Wat extra hazelnoten eroverheen voor een heerlijke crunch en klaar is Kees! Zo makkelijk kan het soms zijn. Ik weet zeker dat je gaat genieten van deze taart, dus ga het recept vooral eens proberen. Zeker nu we met zijn allen in lockdown zitten is er niks leukers dan je lekker uit te sloven in de keuken! Bovendien is dit vegan taart recept ook gluten- en lactosevrij, wat fijn is voor mensen met allergieën. 

Deze vegan chocoladetaart met hazelnoten is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze vegan chocoladetaart vindt? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-chocoladetaart-met-hazelnoten

vegan-chocoladetaart-met-hazelnoten

vegan-chocoladetaart-met-hazelnoten

 

Recept vegan chocoladetaart met hazelnoten

 

Bereidingstijd: 20 minuten + 3 uur opstijven

 

Ingrediënten 
(Voor 1 taartje, 8 personen)

Bodem
150 gram hazelnotenmeel
75 gram amandelmeel
60 gram kokosolie
4 eetlepels ahorn siroop
Paar snufjes zout

Chocolade vulling
300 ml romige kokosmelk, minimaal 17% vet
125 gram 70% pure chocolade
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel kaneel
0,5 theelepel vanille extract
Snufje zout

Garnering
40 gram geroosterde hazelnoten

 

Benodigdheden

Grote kom
Pannetje
Mixer of garde
Quiche vorm met uitneembare bodem, doorsnee 20 cm

 

Bereiding

1. Doe het hazelnotenmeel, amandelmeel en zout samen in een grote kom. Roer alles goed door elkaar.

2. Verwarm de kokosolie even kort in een pannetje en voeg deze daarna toe, samen met de ahorn siroop. Roer alles nogmaals door elkaar of kneed even met je handen. 

3. Verdeel dit deeg over de taartbodem, waarbij je bij de rand net wat meer deeg legt dan in het midden. Druk dit goed aan met je handen en werk van binnen naar buiten. Zet de taartvorm daarna 15 minuten in de koelkast om hard te worden.

4. Hak de chocolade met een groot mes in kleine stukken.

5. Verwarm de kokosmelk in een pannetje.

6. Doe de verwarmde kokosmelk, pure chocolade, kaneel, vanille extract en ahorn siroop in een grote kom. Mix dit een paar minuten met een mixer totdat er een romig chocolademengsel ontstaat. Laat dit 5 minuten afkoelen en giet het daarna over de bodem van de taartvorm.

7. Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 3 uur (of een hele nacht) opstijven. Garneer de taart voor het serveren met fijngehakte hazelnoten. Enjoy!

Tip: Mocht je geen hazelnotenmeel kunnen vinden, dan kan je ook gaan voor 150 gram amandelmeel en 75 gram havermeel. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz