Deze Mexicaanse pizza met vegetarisch gehakt is ideaal voor in het weekend! Je maakt mij altijd blij met een lekkere pizza, zeker als deze homemade is. Ik vond het tijd om eens wat nieuws te proberen en switchte deze keer mijn standaard pizza funghi voor een heerlijke Mexicaanse pizza. Dankzij de combinatie van vegetarisch gehakt met avocado, tomaat en vegan kaas waan je je net even in Mexico! Ook voegde ik er wat cayenne peper aan toe, want een Mexicaanse pizza is niet compleet zonder wat extra pit.

Vorig jaar ben ik in Mexico geweest en wat mij opviel is dat de Mexicanen niet kunnen zonder kaas. Van loaded cheese nacho’s als ontbijt tot quesedilla’s voor het diner, kaas speelt een grote rol in de Mexicaanse keuken. Zelf probeer ik zo veel mogelijk plantaardig te eten, daarom ben ik ook zo blij met de vegan kaas van Violife. Heb jij deze al gespot in de supermarkt? Deze plantaardige kaas smaakt net zoals kaas en smelt ook goed, maar is wel 100% vegan. Ook voegt Violife geen zooi toe aan hun producten en zijn ze allemaal vrij van soja, gluten, lactose, noten en conserveringsmiddelen. Ik ben fan en gebruik het al jaren!

 

Mexicaanse pizza met vegetarisch gehakt, tomaat en avocado

 

Deze vegan kaas gebruik ik niet alleen voor over een pizza, want ze hebben ook lekkere varianten voor door een salade. Zo kan je toch kaas toevoegen aan je gerechten en bovendien is het ook beter voor het milieu! Voor deze Mexicaanse pizza gebruikte ik de Grated Mozzarella, een vegan kaas die licht van smaak is. Deze strooide ik als laatste over de pizza heen en dit maakt het gerecht lekker smeuïg! 

Dit pizza recept is erg makkelijk en staat ook zo op tafel. Terwijl je de oven verwarmd kan je de ingrediënten vast snijden en de pizza versieren. Na het bakken garneer je ‘m met plakjes avocado en peterselie voor een finishing touch. Dankzij de vegan kaas is deze pizza typisch Mexicaans, maar wel volledig vegan. Ook fijn als je bijvoorbeeld een lactoseallergie hebt. Oh en wist je dat er vitamine B12 wordt toegevoegd aan deze vegan kaas? Een vitamine die je als vegetariër of veganist al snel tekort komt, dus dat is ideaal. Ga jij deze pizza ook maken? Geniet er van!

Deze Mexicaanse pizza met vegetarisch gehakt is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Bevat plantaardige eiwitten

Laat je me weten wat je van deze Mexicaanse pizza met vegetarisch gehakt vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Mexicaanse-pizza-met-vegetarisch-gehakt

Mexicaanse-pizza-met-vegetarisch-gehakt

Mexicaanse-pizza-met-vegetarisch-gehakt 

 

Recept Mexicaanse pizza met vegetarisch gehakt 

 

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 pizza)

1 bloemkool pizzabodem
80 gram vegetarisch gehakt
1,5 trostomaat
Halve rode ui
1 teentje knoflook
6 eetlepels gezeefde tomaten (tomato passata)
2 eetlepels tomatenpuree
Halve avocado
Handje Violife Grated Mozzarella 
Snufje oregano
Snufje komijn
Halve cayenne peper (of een snufje cayenne peper) 
Handje verse peterselie

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.  

2. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Snijd de ui in kleine partjes en de cayenne peper in dunne ringen.

3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel de avocado eruit. Snijd de avocado daarna in dunne plakjes. 

4. Doe de gezeefde tomaten samen met de tomatenpuree in een schaaltje en roer door elkaar. 

5. Besmeer de pizzabodem met de tomatensaus en beleg daarna met vegetarisch gehakt, tomaat, ui, knoflook en cayenne peper. Breng op smaak met oregano en komijn. Garneer de pizza daarna met een handje Violife Grated Mozzarella.

6. Leg de pizza op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak deze in 15-17 minuten goudbruin en gaar.

7. Garneer de pizza ten slotte met plakjes avocado en verse peterselie. Enjoy!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Lees hier mijn disclaimer.