fbpx ...

Deze curry met zoete aardappel en kokos is heerlijk! Zoals je misschien wel weet ben ik dol op curry’s en staat er bij mij elke week wel een curry op tafel. Van pompoen curry’s tot pittige Aziatische curry’s, ik kan er nooit genoeg van krijgen. Ook Jason van The Indigo Kitchen is er gek op en daarom deelt hij zijn favoriete curry op mijn blog.

Als er iemand is die goed kan koken dan is het Jason wel. Zijn gerechten zijn niet alleen erg lekker, maar zorgen ook voor een vrolijke kleurexplosie op tafel. Van knalblauwe noedels tot een regenboog sandwich met pulled jackfruit, met deze gerechten op tafel wordt gezond eten een feestje! Onlangs heeft Jason zijn eerste kookboek Vegan Soul Food uitgebracht. Dit kookboek staat boordevol met makkelijke vegan recepten waar je samen van kan genieten. 

 

Curry met zoete aardappel en kokos

 

Deze curry maak je met zoete aardappelen en kikkererwten. Daardoor is dit curry recept niet alleen erg lekker, maar bevat het ook veel eiwitten. Ook voeg je wat limoen bladeren toe voor een frisse smaak. Deze bladeren kan je het beste scoren bij de Aziatische toko. Ik haal ze zelf altijd bevroren, dan kan je ze langer bewaren en altijd gebruiken om een curry goed op smaak te brengen.

Dit recept is ook erg lekker voor kids, omdat het veel zoete smaken bevat. Mocht je deze curry voor je kinderen maken, dan kan je altijd de chili peper weglaten om het net wat minder pittig te maken. Maar voor jezelf zou ik het zeker toevoegen, want de chili peper geeft deze curry lekker veel pit. Geniet er van!

Deze curry met zoete aardappel en kokos is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze curry met zoete aardappel vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

Interview met Jason Tjon Affo – The Indigo Kitchen

 

Vegan-soul-food

Curry-met-zoete-aardappel-en-kokos

 

Vanaf welke leeftijd begon jouw interesse in de keuken?

‘Eten is een heel belangrijk onderdeel in mijn familie en ik vond het fascinerend hoe ze zulke heerlijke maaltijden maakten. Ik heb eigenlijk altijd wel interesse gehad in de keuken, maar toen ik meer dan 6 jaar geleden veganistisch ben gaan eten werd dit weer opnieuw verdiept.’

Wat is het eerste gerecht dat je leerde te maken?

‘Dat was appeltaart! Als kind stond ik met mijn moeder in de keuken om samen de lekkerste appeltaart te maken die ik ooit heb gegeten.’

Ik volg je al jaren via Instagram en vind jouw foto’s altijd zo mooi, ze spatten van mijn beeldscherm af. En natuurlijk heb ik ze ook geproefd, heerlijk! Heb je die fotografie skills jezelf aangeleerd?

‘Toen ik begon met mijn blog groeide mijn interesse voor fotografie en ben ik mijzelf inderdaad gaan leren hoe ik in mijn eigen stijl de recepten kon fotograferen. Nu is fotografie doorgegroeid van een hobby naar een baan. Het is eigenlijk wel grappig, want als kind wilde ik heel graag fotograaf worden, maar zag ik het niet als een duurzame optie. Niet wetende dat het uiteindelijk mijn werk zou worden.’

Wat maakt jouw boek Vegan Soul Food anders dan andere vegan kookboeken?

‘Vegan Soul Food is een samenvatting van mijn favoriete gerechten. Doormiddel van deze recepten deel ik een beetje van mijzelf en dan doel ik voornamelijk op de Surinaamse gerechten. Daarnaast is het een heel kleurrijk boek wat dieper ingaat op natuurlijke kleurstoffen en styling wat een groot onderdeel is van mijn kookstijl. Een compleet boek voor mensen die houden van soul food, maar dan vegan!’

Wanneer ben je veganistisch gaan eten en met welke reden?

‘Ik ben zelf 6,5 jaar geleden veganistisch gaan eten, omdat ik erg depressief was en mijn levensstijl wilde aanpassen. Zelf was ik mij nooit erg bewust van de manier waarop ik at en tijdens deze periode kreeg ik daar wat meer zicht op. Toen realiseerde ik mij dat ik er eigenlijk niet achter sta hoe ik eet. En toen ik meer leerde over veganisme en de voedingsindustrie was de keuze snel gemaakt om deze lifestyle aan te houden.’

Ik krijg vaak vragen van mensen die willen overstappen naar een veganistisch eetpatroon, maar deze overstap erg lastig vinden. Zouden jouw gerechten deze overstap wat makkelijker maken?

‘Zeker weten. Mijn partner zelf is niet vegan, maar eet thuis voornamelijk mijn eten. Ik zou ook niks anders klaarmaken haha. De meeste mensen waar ik voor kook zijn over het algemeen niet vegan en daar houd ik rekening mee wanneer ik mijn gerechten ontwikkel.’

Wat zijn jouw favoriete gerechten uit Vegan Soul Food?

‘Mijn favoriete gerecht is de pom. Dit is een Surinaamse ovenschotel en kan niet gemist worden op feesten. Als ik denk aan soul/comfort food is dit het eerste wat bij mij op komt.’

Waar kan je jou ’s nachts voor wakker maken?

‘Je kunt mij wakker maken voor een goede G&T en broodje pom met extra peper en zuur. En als ik zeg extra peper, dan bedoel ik een hele adjuma peper!’

Heb je nog tips voor mensen die vaker vegan willen eten?

‘Ik zou stapsgewijs beginnen. Ik dook er in één keer in en moest toen in een sneltrein mijzelf alles opnieuw aanleren omtrent koken en eten. Dus begin met lekker experimenteren, documentaires kijken en kookboeken proberen. Dit is ook waarom ik recepten ben gaan maken, zodat mensen er zelf niet meer over na hoeven te denken.’

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan met Jason zijn heerlijke gerechten? Bestel dan hier het boek Vegan Soul Food! Probeer ook de curry met zoete aardappel om te ontdekken hoe lekker de recepten uit het kookboek zijn. 

 

Curry-met-zoete-aardappel-en-kokos

 

Recept curry met zoete aardappel en kokos

 

Bereidingstijd: 50 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 3-4 personen)

1 ui, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 chili peper, fijngehakt
1 tomaat, fijngehakt
1 eetlepel tomaten puree
1 eetlepel curry madras
500 gram zoete aardappelen
400 gram kikkererwten, gewassen
2 limoen bladeren
700 ml water
1 blokje groentebouillon
400 ml kokosmelk

 

Bereiding

1. Snijd eerst de ui, knoflook, chili peper en tomaat fijn. Spoel daarna de kikkererwten af in een vergiet. 

2. Verwarm een pan op middelhoog vuur met een eetlepel olie.

3. Fruit de ui voor 2 minuten en voeg vervolgens de knoflook, chilipeper en tomaat toe en bak nog voor een minuut.

4. Voeg vervolgens de tomatenpuree, curry madras, zoete aardappel, kikkererwten, limoenbladeren, water en groentebouillon toe. Breng het aan de kook en laat dan 20 minuten sudderen. 

5. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat het 15 minuten koken.

6. Gareer met koriander, limoen en eventueel extra chili en serveer met rijst of brood. 

Tip: gebruik eens paarse zoete aardappelen voor een ander kleureffect.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz