fbpx ...
Welke vegan producten heb jij allemaal in huis? Ik heb een lijstje gemaakt met producten waar je blij van wordt! Zelf probeer ik zo veel mogelijk vegan te eten, maar een volledige vegan lifestyle vind ik eerlijk gezegd nog best wel lastig. Wist je bijvoorbeeld dat er in shampoos en tandpasta ook vaak dierlijke ingrediënten zitten? Daarom is het altijd goed om de ingrediëntenlijst te checken, niet alleen van voedingsmiddelen, maar ook van beautyproducten. Ik heb een lijstje gemaakt met producten waar ik zelf erg blij van word, zoals witte vegan chocolade en natuurlijke zeep. Welke van deze vegan producten ga jij in huis halen? Hopelijk kan ik je met dit lijstje inspireren om vaker te kiezen voor producten die dierproefvrij en vegan zijn.
 
 
 

7x vegan producten waar je blij van wordt!

 

Vegan witte chocolade

 

Probeer je wat vaker plantaardig te eten, maar vind je het lastig om chocolade links te laten liggen? Pure chocolade is bijna altijd vegan, maar melkchocolade en witte chocolade niet. Gelukkig heeft Lovechock sinds kort vegan witte chocolade. Ik heb deze chocolade laatst geprobeerd en weet nu al dat ik er een nieuwe verslaving bij heb! Deze chocolade is heerlijk van smaak en bovendien ook op een natuurlijke manier gezoet, met kokosbloesemnectar. Wil je vegan chocolade kopen? Check dan altijd goed of er geen melk in zit en ga voor een variant die is gezoet met ongeraffineerde suikers, zoals kokosbloesemnectar of ahorn siroop. Zo kan je lekker genieten én word je lichaam er ook blij van. 
 
 
 

Natuurlijk en vegan eiwitpoeder

 

Ik vind het altijd fijn om mijn dag te beginnen met een gezonde smoothie, waar ik vaak een schepje vegan eiwitpoeder aan toevoeg. Zo krijg ik gelijk bij het ontbijt al een portie eiwitten binnen! Maar niet al het eiwitpoeder is even gezond, want er worden namelijk vaak een hoop zoetstoffen en andere ‘zooi’ aan toegevoegd. Ik vind het eiwitpoeder van het merk Purasana wel top, want dit bestaat uit biologische en natuurlijke ingrediënten. Vooral hun eiwitpoeder met banaan en vanille vind ik heerlijk door smoothies! Ook het merk Pulsin heeft vegan eiwitpoeder dat helemaal Zonderzooi-proof is. Je kan dit eiwitpoeder bijvoorbeeld toevoegen aan een smoothie of gebruiken als shake na je sportsessie. 
 
 
 
vegan-producten
 
vegan-producten
 

 

Vegan tandpasta

 

Wist je dat tandpasta soms ook dierlijke ingrediënten bevat, zoals glycerine? Dit is een stof die wordt gewonnen uit dierlijke olie. Het wordt in tandpasta’s vaak gebruikt als verdikkingsmiddel of oplosmiddel. Daarom is het dus altijd slim om even de ingrediëntenlijst van je tandpasta te checken of gewoon te kiezen voor vegan tandpasta! Mijn favorieten zijn de tandpasta’s van Weleda en Dr. Organic. Je kan vegan tandpasta makkelijk herkennen aan het vegan logo, wat op de voor- of achterkant van de verpakking staat.  

 

Shampoo zonder dierlijke ingrediënten

 

Er wordt vaak keratine toegevoegd aan haarproducten, wat gewonnen wordt uit dierenhoeven, veren en hoorns. Ook zit er vaak biotine (vitamine B6) in, een wateroplosbare vitamine die vooral in melk, eieren en lever zit. Daarom is het ook bij haarproducten ook verstandig om te kijken of deze ingrediënten er niet in zitten. Wil je vegan shampoo kopen? Mijn favoriete vegan shampoo merken zijn Sukin en Dr. Organic, deze worden beide ook gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Daarnaast bevatten veel normale shampoos vaak schuimmiddelen zoals SLS. Misschien vind je het erg fijn dat een shampoo zo goed schuimt, maar SLS zorgt er ook voor dat je eigen vetten oplossen, waardoor je haaruitval kan krijgen. Daarom is het slimmer om te kiezen voor een natuurlijke shampoo. 

 

Gezonde vegan tussendoortjes

 

Het liefst maak ik mijn gezonde snacks altijd zelf, maar soms heb ik daar niet altijd tijd voor. Herkenbaar? Daarom vind ik het wel fijn om een voorraadje snacks in huis te hebben die ik zo kan pakken. De fruitrolletjes van Bear Yoyo vind ik erg lekker, ook al zijn ze volgens mij voor kinderen bedoeld. Deze worden gemaakt van fruit en verder wordt er niks aan toegevoegd. De zoetigheid komt dus echt uit het fruit zelf, zo lekker! Ik vind deze fruitrolletjes de ideale snack voor ‘s avonds op de bank, voor als ik even wat lekkers wil knabbelen tijdens mijn favoriete serie.

Daarnaast heb ik de repen van Pulsin vaak in huis. Deze zijn ook Zonderzooi-proof en worden gemaakt van gedroogd fruit en noten. Wist je dat alleen gedroogd fruit er voor zorgt dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt, vanwege het hoge suikergehalte? Maar omdat er ook noten aan toegevoegd zijn worden deze suikers langzamer opgenomen in je bloed, waardoor je ook langer verzadigd bent en minder snel gaat snaaien. Wil je deze vegan snacks kopen? Neem dan eens een kijkje bij Holland & Barrett.

 

vegan-producten

 

Natuurlijke vegan zeep

 

Ook zeep is niet altijd vegan, want er worden soms dierlijke vetten gebruikt bij de productie van zeep. Wist je bijvoorbeeld dat er vaak vet van varkens wordt toegevoegd aan zepen? Daarnaast wordt zeep ook vaak getest op dieren. Bij vegan zeep wordt de zeep gemaakt van natuurlijke oliën, zoals amandelolie, kokosolie en olijfolie. Zo weet je zeker dat jouw hand- of lichaamszeep geen zooi bevat! Schmidt’s en Beauty Kitchen zijn mijn favoriete merken, deze zijn beide ook erg milieubewust. Zo kan je de lege verpakkingen van Beauty Kitchen retourneren in een Holland & Barrett winkel en deze worden dan weer opnieuw hergebruikt. 

 

Vegan deodorant

 

Ben jij ook zo iemand die áltijd deodorant in haar tas heeft zitten? Ik ook, want je weet maar nooit wanneer je ineens gaat ruiken onder je oksels. Maar wist je dat veel deodorants schadelijke stoffen en chemicaliën bevatten, zoals aluminium? Eigenlijk helpen deze deodorants helemaal niet om het zweet weg te houden, want aluminium zorgt er juist voor dat de bacteriën in je huid worden afgesloten en de zweetgeur niet weg kan. Kies daarom altijd voor een natuurlijke vegan deodorant zonder aluminium. Deze worden gemaakt van essentiële oliën en kruidenextracten. De fijnste merken vind ik Schmidt’s, Dr. Organic en Ben & Anna. De deodorant sticks van Ben & Anna zijn zelfs plasticvrij! 

Hopelijk vond je het leuk om te lezen wat mijn favoriete vegan producten van dit moment zijn. Heb jij zelf ook nog favoriete producten die je mij aanraadt? Laat het dan vooral even weten in de comments, vind ik leuk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Holland & Barrett. Lees hier mijn disclaimer. 

info@zonderz