fbpx ...

Deze romige bloemkoolsoep met tijm en dille is heerlijk! Nu het buiten echt fris is geworden maak ik vaak een grote pan soep om een paar dagen van te genieten. Een soepje als lunch of diner, ik vind het altijd lekker. Met een paar kommen soep als maaltijd krijg je gelijk een portie vitaminen binnen, iets wat je in deze tijd wel kan gebruiken om je immuunsysteem een boost te geven. Deze romige bloemkoolsoep met tijm en dille is daarom perfect voor in de winter. Ook kan je deze soep prima serveren met Kerstmis. Schep de soep in kleine glaasjes en garneer met takjes tijm voor een feestelijk effect. Ik weet zeker dat je gasten deze romige bloemkoolsoep heel lekker gaan vinden.

 

romige-bloemkoolsoep

 

Romige bloemkoolsoep met tijm en dille

 

Deze romige bloemkoolsoep is erg makkelijk om te maken. Je maakt deze soep met bloemkool, ui, knoflook, groentebouillon en plantaardige room. Om de soep wat meer smaak te geven heb ik ook tijm, dille en dragon toegevoegd. Deze kruiden samen zorgen voor een heerlijke smaak. Wist je trouwens dat kruiden boordevol antioxidanten zitten? Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen en houden het dus gezond. Daarom is het altijd goed om je maaltijden lekker op smaak te brengen met kruiden. Het maakt daarbij niet uit of je voor gedroogde of verse kruiden kiest. Ga jij deze romige bloemkool ook op tafel zetten met Kerstmis? Het is een perfect voor- of tussengerecht!

Deze romige bloemkoolsoep met tijm en dille is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Nog meer lekkere vegan kerstrecepten:

Laat je me weten wat je van deze romige bloemkoolsoep vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 romige-bloemkoolsoep

 

Recept romige bloemkoolsoep met tijm en dille

 

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 6 kommen soep)

1 bloemkool (800 gram)
2 teentjes knoflook
1 ui
800 ml water
2 blokjes groentebouillon
250 ml plantaardige room, bijvoorbeeld sojaroom
2 theelepels verse tijm + extra ter garnering
2 theelepels dille
1 theelepel dragon
2 eetlepels pompoenpitten
Scheutje olijfolie
Snufje peper

 

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer

 

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook fijn. 

2. Snijd de bloemkool in roosjes.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak beide in een paar minuten goudbruin.

4. Voeg daarna de bloemkool roosjes toe, samen met het water en de groentebouillon. Breng aan de kook en kook 15 minuten.

5. Pureer daarna alles fijn met een staafmixer en voeg de sojaroom toe. Breng op smaak met tijm, dille, dragon en een flinke snuf peper. 

6. Verdeel de soep over schaaltjes of glazen. Garneer ze met met pompoenpitten en verse tijm. Enjoy! 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz