fbpx ...

Deze gevulde champignons met avocado pesto zijn ideaal als voorgerecht of borrelhapje met Kerstmis. Laatst vroeg ik via Instagram wat voor soort kerstrecepten jullie graag wilden zien, waarbij er veel gestemd werd op hapjes. Zou het dit jaar een Kerstmis boordevol lekkere borrelhapjes worden? Met deze gevulde champignons op tafel wordt het sowieso een feestje!

De combinatie van gebakken champignons met romige avocado pesto is heerlijk. Nog wat geroosterde pijnboompitten en vegan Parmezaanse kaas eroverheen en klaar is Kees. Dit vegan kerst voorgerecht is erg makkelijk om te maken, want binnen een kwartiertje staat het al op tafel. Bovendien is dit recept vegan, glutenvrij en lactosevrij. Zo maak je ook de mensen met allergieën blij. 

 

Gevulde champignons met avocado pesto en pijnboompitten

 

Weet jij al welke recepten je voor Kerstmis gaat maken? De komende tijd zal ik een heleboel kerstrecepten met jullie gaan delen, zodat je voldoende inspiratie hebt voor een Zonderzooi-proof kerstdiner. Zo kan je lekker genieten zonder een opgeblazen buik of het gevoel dat je rollend naar huis gaat. Deze gevulde champignons zijn ook rijk aan vitamine B12 én gezonde vetten. Met dit recept kan je dus op een gezonde manier Kerstmis vieren! 

Dit voorgerecht is makkelijk om te maken, dus ideaal als je niet zo dol bent op koken. Voor de avocado pesto doe je alle ingrediënten even in een keukenmachine en maal je dit fijn tot een romige pesto. Als je geen keukenmachine hebt dan kan je een sterke blender of staafmixer gebruiken. Daarna bak je de champignons en ten slotte vul je deze met de romige avocado pesto. Binnen een kwartiertje staat dit kerst voorgerecht al op tafel, hoe fijn is dat? Je kan het serveren voor vier personen als voorgerecht of gewoon als lekker hapje bij de borrel. Ik weet zeker dat je er van gaat genieten! 

Deze gevulde champignons met avocado pesto zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Nog meer lekkere vegan kerstrecepten:

Laat je me weten wat je van deze gevulde champignons vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

gevulde-champignons-avocado-pesto

gevulde-champignons-avocado-pesto

gevulde-champignons-avocado-pesto

 

Recept gevulde champignons met avocado pesto

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 20 stuks)

20 kastanje champignons
1 eetrijpe avocado
15 gram basilicum (klein handje)
3 eetlepels edelgistvlokken
50 gram pijnboompitten 
1 eetlepel milde olijfolie
1 teentje knoflook
Sap van 1 citroen
1 eetlepel vegan Parmezaanse kaas (Violife)
Snufje zout

 

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp 
Keukenmachine of staafmixer
Spuitzak met kartelvormige mond

 

Bereiding

1. Maak de champignons schoon met een keukenpapiertje. 

2. Rasp een eetlepel van de vegan Parmezaanse kaas.

3. Rooster 25 gram pijnboompitten in een paar minuten goudbruin in een pan zonder olie. Deze kan je daarna aan de kant zetten en gebruik je voor de garnering, niet voor de avocado pesto zelf. 

4. Verwijder voorzichtig de steel van de champignons met je handen. Snijd daarna met een schilmesje een rondje rondom het gedeelte waar de steel zat en verwijder dit.

5. Doe de avocado, basilicum, edelgistvlokken, 25 gram pijnboompitten, olijfolie, knoflook, sap van de citroen en zout samen in een keukenmachine en maal in een paar minuten tot een romige pesto. Heb je geen keukenmachine? Doe dan alles in een maatbeker en pureer dit met een staafmixer.

6. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons 3 minuten aan elke zijde. Breng ze daarna op smaak met zout en bak nog 1 minuut. Er kan wat water afkomen, dus dep ze even droog als je ze uit de pan haalt. 

7. Vul een spuitzak met een kartelvormige mond met avocado pesto. Vul daarna elke champignon met avocado pesto en garneer met pijnboompitten en vegan Parmezaanse kaas. Enjoy! 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz