fbpx ...

Het is tijd om dit heerlijke vegan kerstmenu met jullie te delen! Over een paar weken is het al Kerstmis en dit jaar hoop ik jou te kunnen inspireren om er eens een vegan kerst van te maken. Weet jij al wat je dit jaar op tafel gaat zetten? Samen met een paar andere foodies heb ik een 4-gangen vegan kerstmenu samengesteld waar ook de niet-vegans enorm van gaan smullen! Veganistisch eten is namelijk allesbehalve saai, dat laat dit heerlijke kerstmenu wel zien. Van een tartaar van rode bieten tot vegan pompoen quiche, ik weet zeker dat je gaat genieten van deze kerst recepten. Ook zijn alle gerechten van dit kerstmenu gluten- en lactosevrij. Heb je last van een allergie of intolerantie? Dan kan je ook zonder zorgen genieten van dit vegan kerstmenu! 

Dit 4-gangen vegan kerstmenu is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Boordevol vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van dit vegan kerstmenu vond? Deel je recept foto’s via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

4-gangen vegan kerstmenu

 

Vegetarische tartaar van rode bieten

 

Tartaar van rode bieten

Een tartaartje past altijd goed bij Kerstmis, dus waarom zou je niet eens een vegetarische tartaar van rode bieten proberen? Deze tartaar van bieten, appel en vegan mayonaise is heerlijk van smaak. Je serveert deze bietentartaar op een bedje van avocado en limoen, waardoor het er gelijk erg feestelijk uit ziet! Ga jij dit vegan voorgerecht ook op tafel zetten? Dit recept is bedacht door Jaimy’s Kitchen. 

 

Vegan coquilles met pastinaak puree

 

vegan-kerstmenu

Hoe leuk is dit: vegan coquilles gemaakt van koningsoesterzwammen! Deze coquilles kook je in een zelfgemaakte paddenstoelenbouillon, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Daarna bak je ze in plantaardige boter, zodat ze een beetje een bite krijgen. Ook maak je nog een lekkere pastinaak puree bij dit gerecht. Wedden dat niemand doorheeft dat deze coquilles eigenlijk gemaakt zijn van koningsoesterzwammen? Dit recept is bedacht door Gewoon Hanne.

 

Vegan pompoen quiche met kastanjechampignons

 

vegan-kerstmenu

Met deze pompoen quiche met kastanjechampignons, wortel en granaatappelpitjes steel je de show! Een heerlijke vegan quiche om samen te delen met Kerstmis. De bodem is op basis van havermout, amandelmeel en boekweitmeel, wat deze quiche ook gelijk een stukje gezonder maakt. Je kan kiezen voor glutenvrije havermout om de quiche volledig glutenvrij te maken. Ook zit er een vleugje speculaaskruiden in, wat zorgt voor een heerlijke smaak. Dit recept is bedacht door Lenna Omrani. 

 

Chocolade lava cake met een vleugje sinaasappel

 

vegan-kerstmenu

Deze chocolade lava cake is om te smullen! Loopt het water je ook gelijk in de mond? De combinatie van chocolade met kaneel en sinaasappel is gewoon top. Als je deze chocolade lava cake serveert is het waarschijnlijk erg stil aan tafel, want iedereen geniet van dat heerlijke laagje warme chocolade aan de binnenkant. Bovendien is dit dessert niet alleen vegan, maar ook gluten- en lactosevrij. Zo kan iedereen er van genieten!

Ga jij dit vegan kerstmenu ook serveren tijdens Kerstmis? Ik weet zeker dat het een feestje wordt met deze heerlijke gerechten.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor online coaching of ga aan de slag met een van mijn e-books.

info@zonderz