fbpx

Ben je op zoek naar toffe, eco-friendly cadeaus voor op je verlanglijstje? Ik heb een handige lijst voor je samengesteld. Dit deed ik vorig jaar ook al en daar kreeg ik veel positieve reacties op. Wat ik zo leuk vind aan deze eco-friendly cadeaus is dat je er niet alleen zelf gelukkig van wordt, maar een ander ook! Het zijn allemaal producten die gemaakt worden bij duurzame ondernemingen en waarbij de arbeiders een eerlijk loon krijgen. Op die manier kan jij dus ook je steentje bijdragen. Van duurzame sportschoenen tot handgemaakt servies, hopelijk zit er veel leuks voor je tussen.

 

15x eco-friendly cadeaus

 

#1 Droogbloemen 

 

droogbloemen

Van een bosje gekleurde droogbloemen wordt iedereen blij, toch? Daarom vind ik deze droogbloemen van Beauquet zo leuk! Gewone bloemen kan je vaak na een week alweer weggooien, maar deze droogbloemen gaan zeker een jaar mee. Tip: zet droogbloemen niet in de zon, want dan verkleuren ze. Mijn favoriet is de Kirsten bos!

 

#2 Circulaire notebook 

 

eco-friendly-cadeaus

Deze circulaire notebook van i am oo gebruik ik al een tijdje en ik vind hem zó fijn! Je kan hem helemaal zelf samenstellen, van de kleur kaft tot het soort papier en de elastiek eromheen. Deze notebook is ideaal om in te werken of te gebruiken als journalling notebook. Hij is gemaakt van gerecycled leerafval, 100% gerecycled FSC-papier en wordt daarnaast ook nog eens CO2 neutraal geproduceerd in Nederland. Een duurzamer cadeau kan bijna niet, toch? 

 

#3 Duurzame lingerie

 

eco-friendly-cadeaus

De duurzame lingerie van Savara Intimates past zeker in het lijstje van eco-friendly cadeaus. Deze prachtige setjes worden gemaakt van duurzame stoffen, zoals tencel en gerecycled kant. Een deel van de collectie wordt in een atelier in Zeist gemaakt en het andere deel wordt in een klein familie atelier in Letland gemaakt, waarbij de arbeiders natuurlijk een eerlijk loon krijgen. Een leuk cadeautje voor jezelf!

 

#4 Handgemaakt servies

 

crooked-garden

Ik vind dit handgemaakte servies van Crooked Garden zo tof! Dit servies met kleine stippeltjes is juist niet perfect rond, maar heeft hier en daar een schoonheidsfoutje wat de items uniek maakt. De collectie Foodstyling Friends is speciaal ontwikkeld voor food fotografie, omdat deze borden en mokken niet glanzen. Zo staan ze extra mooi op de foto, maar daarnaast ze zijn ook erg leuk voor dagelijks gebruik.

 

#5 Duurzame sportoutfit 

 

duurzame-sportkleding

eco-friendly-cadeaus

Heb je als goed voornemen om vaker te gaan sporten? Dan kan een eco-friendly legging, sport-BH of tanktop je vaak nog extra motiveren. De sportkleding van Organic Basics zit erg fijn en wordt gemaakt van duurzame materialen, zoals tencel en biologisch katoen. Ook na vele wasbeurten ziet deze sportkleding er nog super uit. Met de code ZONDERZOOIOBC krijg je 10% korting op de gehele collectie van dit merk.

 

#6 Eco-friendly sieraden

 

riverstones

riverstones

Van prachtige sieraden wordt elke vrouw wel blij, toch? Zeker als je weet dat ze op een eerlijke manier geproduceerd worden. Dat is ook de reden dat ik deze sieraden van Riverstones op mijn verlanglijstje heb staan. Ze hebben een toffe collectie met kettingen van verguld goud en armbandjes met edelstenen. Ook hebben deze sieraden een speciale betekenis. Zo zorgt de armband met bergkristal voor meer balans en positiviteit in je leven, hoe fijn is dat?

 

#7 Herbruikbare fles voor thee

 

Dopper

Ben je vaak onderweg? Dan is deze herbruikbare waterfles van Dopper ideaal, want zo bespaar je een hele hoop plastic flesjes. Wat helemaal fijn is is dat deze fles gemaakt is van roestvrijstaal, waardoor je thee lekker lang warm blijft. Ook is deze insulated fles BPA en Ftalaat vrij. Dopper wil zo veel mogelijk plastic weghouden bij de oceanen en door deze herbruikbare fles heb jij al de eerste stap gezet! 

 

#8 Genieten Zonder Zooi ebook

 

genieten-zonder-zooi

Wil je graag wat gezonder eten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is het Genieten Zonder Zooi ebook iets voor jou! Dit ebook staat boordevol gezonde recepten die makkelijk zijn om te maken, van salades tot pasta’s en curry’s. Alle recepten zijn plantaardig en daarnaast bevat het ebook ook een voedingsschema voor 14 dagen, zodat je precies weet wat je moet eten om een happy healthy body te krijgen!

 

#9 Losse thee

 

losse-thee

Thee verpakt in zakjes in erg zonde voor het milieu, daarom kan je beter gaan voor een thee-ei met losse thee. Mijn favoriete thee is al jaren de Notendroom thee van Tea Bar, een heerlijke herfstmelange met amandelen, appel, kaneel en biet. Maar ook kamillebloesem, groene thee met sinaasappel of een sweet dreams kruidenmix is fijn voor in de winter. 

 

#10 Eco-friendly sportschoenen

 

allbirds

Deze sportschoenen van All Birds zijn ideaal voor een HIIT workout of hardloopsessie. Ze zijn gemaakt van een natuurlijk, licht materiaal dat is gewonnen uit eucalyptusbomen. Hoe tof is dat? Deze schoenen hebben een fijne pasvorm en dankzij de goede vering en schok dempende werking zijn ze ideaal voor hardlopers. Is hardlopen een van jouw goede voornemens? Dan gaat dat zeker lukken met deze sportschoenen! 

 

#11 Weekendje weg in een Havenhuisje

 

zwier

zwier

Wil je er even samen tussenuit? Dan is Zwier een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen. De tiny house met uitzicht op de haven is super eco-friendly, van binnen én van buiten. Zo slaap je bijvoorbeeld op een circulair matras en zijn alle maaltijden die je verblijf krijgt vegetarisch of vegan. ‘s Ochtends kan je lekker genieten van een vers ontbijtje op bed, terwijl je uitkijkt over de haven. Hier wordt elk stel vrolijk van!

 

#12 Zero waste bestek set

eco-friendly-cadeaus

Hoe leuk is deze zero waste bestek voor onderweg? Ideaal voor als je in de zomer graag gaat picknicken of bijvoorbeeld vaak met het openbaar vervoer reist. Het setje bestaat uit een vork, lepel, mes en rietje gemaakt van bamboe. Ook zit er een handig borsteltje bij om het rietje mee schoon te maken. Met dit zero waste bestek van WAAR in je tas ben je altijd goed voorbereid!

 

#13 Tasje van vegan leer

 

eco-friendly-cadeaus

Dit schattige tasje van Matt & Nat is gemaakt van vegan leer en gerecyclede PET-flessen. Een hele duurzame keuze dus! Het is een fijn tasje om mee te nemen naar etentjes of feestjes, maar ook voor op vakantie is ‘ie ideaal. Daarnaast kan je de hengsels eraf halen en het tasje ook gebruiken als portemonnee. Ook heeft het tasje drie verschillende vakjes zodat jij je spullen goed kan verdelen! 

 

#14 Inspirerende gids over duurzaamheid

eco-friendly-cadeaus

Wil je op een leuke manier wat meer leren over duurzaamheid? Pre-order dan het boek ‘De Kracht Van Teruggeven’ van Maartje Bregman. Het is een inspirerende gids over teruggeven aan de natuur en aan jezelf. Alles wordt verteld aan de hand van de drie hoofdthema’s duurzaamheid, fitheid en gezondheid. Na het lezen van dit boek weet je hoe jij je steentje kan bijdragen aan het milieu en welke tools je kan gebruiken om een duurzame lifestyle te creëren! 

 

#15 Natuurlijke vegan lippenstift

 

eco-friendly-cadeaus

Een beetje extra kleur op je lippen in de winter is nooit verkeerd, toch? Ik ben zelf dol op de lippenstift van Inika. Deze bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en is daarnaast ook vegan. Bovendien voedt deze lippenstift goed en blijft ‘ie ook lang zitten! Mijn favoriet is de kleur Nude Pink, maar ook de Cherry Blossom en Autumn Pink zijn aanraders. 

Hopelijk kan ik je inspireren om ook wat eco-friendly cadeaus op je verlanglijstje te zetten! Heb jij zelf nog andere leuke tips? Laat het mij dan vooral even weten in de comments. Bekijk ook deze 20x duurzame cadeaus als je nog meer inspiratie zoekt.  

Alle foto’s waar Dalí opstaat zijn gemaakt door Willemijn Louws.

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)