fbpx ...

Deze romige knolselderijsoep met dragon is lekker zacht van smaak en heerlijk als diner! Ik zal je eens vertellen hoe ik aan dit recept voor knolselderijsoep kom. Mijn moeder is dol op koken – ik heb het niet van een vreemde – en elke maaltijd begon bij ons vroeger standaard met een heerlijk soepje vooraf. Van elke soort groente maakte mijn moeder wel soep, van erwtensoep tot broccolisoep. Deze romige knolselderijsoep behoorde jarenlang tot één van mijn favorieten. Vanwege de dragon heeft dit recept een lichte anijssmaak, wat ook voor kinderen erg lekker is. Onlangs was ik met mijn moeder een weekendje weg en vertelde ik haar dat ik nog wat inspiratie zocht voor nieuwe soeprecepten. En zo kwamen we samen op deze romige knolselderijsoep met dragon, de favoriete soep uit mijn jeugd. Ik ben ontzettend blij dat ik dit lekkere recept nu met jullie kan delen. Thanks mom!

 

Knolselderijsoep met dragon

 

Voor deze soep heb je eigenlijk maar weinig nodig. De hoofdingrediënten van deze soep zijn knolselderij, prei en dragon. Dat klinkt eigenlijk ontzettend saai, maar believe me, deze soep is heerlijk! De soep is erg zacht van smaak, lekker romig en vult ook goed. Dat is ook deze reden dat je deze knolselderijsoep prima kan eten als diner. Na twee kommen zit je waarschijnlijk erg vol en anders heb je nog plek voor een dessert. Ik had nog nooit gekookt met knolselderij en wist dus niet hoe ik deze het beste kon bereiden. Gelukkig vond ik een video waarin het uitgelegd wordt en het is ontzettend makkelijk! Zorg voor een groot scherp mes om de knolselderij te schillen en als dat eenmaal gebeurd is ben je eigenlijk zo klaar. Ik hoop dat je net zoals ik gaat genieten van deze soep.

Deze romige knolselderijsoep met dragon is:

  • Makkelijk om te maken
  • 100% vegan
  • Glutenvrij (Gebruik sojaroom)
  • Lactosevrij

Wil je nog wat andere gezonde soeprecepten proberen? Ga dan voor een van deze recepten!

Laat je me weten wat je van deze knolselderijsoep met dragon vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

romige-knolselderijsoep

romige-knolselderijsoep

 

Recept romige knolselderijsoep met dragon

 

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 6 kommen soep)

1 knolselderij
1 prei
2 teentjes knoflook
1 ui
2 blokjes groentebouillon
900 ml water
200 ml plantaardige room (Ik gebruikte sojaroom)
2 theelepels gedroogde dragon
Scheutje olijfolie
Snufje peper

 

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer of blender

 

Bereiding

1. Snijd de wortels van de knolselderij en schil de knolselderij. Geen idee hoe je dit doet? Hierbij een kort filmpje. Snijd de knolselderij daarna in blokjes van 2-3 cm.

2. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de prei in ringen van 1 cm. 

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

4. Voeg daarna de prei en blokjes knolselderij toe en bak deze 5 minuten mee.

5. Voeg daarna het water en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en kook dit 20 minuten.

6. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Voeg daarna de plantaardige room, dragon en peper toe en roer dit er goed doorheen. Laat het nog even een paar minuten pruttelen.

7. Serveer de soep met een extra scheutje plantaardige room en wat dragon. Enjoy!

Tip: Wist je dat soep de tweede dag vaak nog lekkerder is? Maak de soep daarom een dag van te voren als je hem wilt serveren bij een diner met vrienden. Zo kan je er extra van genieten!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

romige-knolselderijsoep

 

 

info@zonderz