fbpx ...

Dit glutenvrij ontbijt met warme frambozensaus is de perfecte start van je dag! Deze pap past erg goed bij van die koude, winterse dagen dat je eigenlijk helemaal geen zin hebt om uit je bed te komen. Als je dan weet dat je dit ontbijt kan maken wordt je ochtend toch een stukje aangenamer. Ik ontbijt al jaren met een schaaltje warme pap ‘s ochtends. Meestal is dat havermoutpap, maar de laatste tijd ben ik dol op teff pap. Voor dit ontbijt recept heb ik een granenmix gebruikt met teff meel. Heb jij dit al wel eens op? Veel mensen eten havermoutpap als ontbijt, maar teff is ook erg lekker!

Wat zo fijn is aan dit ontbijt recept is dat het volledig glutenvrij is. Veel mensen hebben een glutenallergie en dan kan het soms best lastig zijn om gevarieerd te ontbijten. Heb jij ook last van een allergie? Maak dan eens gebruik van de AllergynClub app! Ook is de AllergynClub app ideaal om te gebruiken tijdens het doen van je boodschappen. Er zit namelijk een barcode scanner op, waar je producten mee kan scannen en zo kan zien of jij ze kan eten met jouw allergie. Is dat niet super handig? Zo hoef je niet telkens die lange ingrediëntenlijst te checken, maar alleen even de barcode te scannen.  

 

glutenvrij-ontbijt-recept

glutenvrij-ontbijt-recept

 

Heb je last van een voedselallergie?

 

Met een voedselallergie kan het soms best een uitdaging zijn om recepten te vinden die passen binnen jouw levensstijl. Dat weet ik zelf maar al te goed, omdat ik zelf geen melkproducten eet. Aan de hand van jouw gezochte, ingevoerde en gescande producten in de AllergynClub app krijg je heerlijke recepten toegestuurd die je gegarandeerd kan eten! Zo weet je zeker dat je lekker kan eten zonder dat je een allergische reactie krijgt.

Deze app wordt half november gelanceerd en is erg handig in gebruik. Als je inlogt bij AllergynClub app kan je eerst aangeven welke allergieën je hebt. Dit gaat véél verder dan alleen een gluten- of lactose allergie, je kan bijvoorbeeld ook aangeven of je allergisch bent voor specifiekere dingen. Denk bijvoorbeeld aan een allergie voor noten of soja. In de app kan je zoeken naar verschillende producten en vind je alle informatie over allergieën in één handig overzicht. Dit is helemaal afgestemd op jouw specifieke allergie(ën). 

Ik weet dat er veel van jullie last hebben van een glutenallergie, vandaar dat ik een glutenvrij ontbijt recept heb bedacht. Deze pap met warme frambozensaus staat zo op tafel en kan je met een glutenallergie ook eten zonder problemen. Zo wordt ontbijten elke dag weer een feestje! Ga jij dit recept ook proberen? 

Dit glutenvrij ontbijt met warme frambozensaus is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Vrij van geraffineerde suikers
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van dit glutenvrij ontbijt met warme frambozensaus vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

glutenvrij-ontbijt-recept

glutenvrij-ontbijt-recept

allergyn-club-app

 

Recept glutenvrij ontbijt met warme frambozensaus

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

40 gram teff granenmix (Zonnatura)
200 ml amandelmelk 
80 gram frambozen
1-2 theelepel(s) ahorn siroop
0,5 theelepel gemalen anijszaad
Snufje kaneel
15 gram pecannoten

 

Benodigdheden

2 pannetjes

 

Bereiding

1. Doe de frambozen samen met de ahorn siroop in een pannetje en roer door elkaar.

2. Kook op laag vuur en prak de frambozen na een paar minuten zachtjes met een spatel. Kook dit ongeveer 5-10 minuten totdat er een frambozensaus ontstaat. Roer nogmaals even door en zet het vuur daarna uit. 

3. Doe de teff granenmix samen met de rijst drink, het gemalen anijszaad en de kaneel in een pannetje. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Kook ongeveer 3 minuten tot er een dikke pap ontstaat.

4. Schep de pap in een schaaltje en garneer met warme frambozensaus en pecannoten. Enjoy!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met AllergynClub app. Lees hier mijn disclaimer. 

Wil je graag meer balans ervaren in je lichaam en mind? Ga dan aan de slag met mijn Balance e-book met 52 Ayurvedische recepten. Alle recepten zorgen voor meer balans en minder last van vervelende klachten. Klik hier om het e-book te bekijken.

info@zonderz