fbpx ...

Deze vegan blondies met pecannoten zijn zo onwijs lekker! Misschien vraag je je af wat blondies zijn en dat begrijp ik best. Ik kende eigenlijk alleen brownies, maar blondies is dus ook een term die uit Amerika is overgewaaid. Blondies maak je met vanille in plaats van cacao, maar hebben wel dezelfde structuur als brownies. Ze zijn heerlijk en ik denk dat ik nu een nieuwe verslaving heb, naast mijn gezonde carrot cake. Dit recept is erg makkelijk om te maken en bestaat uit natuurlijke ingrediënten, zoals amandelmeel, kokosbloesemsuiker, kokosolie en vanille.

Ik heb dit recept wel vier keer overnieuw gemaakt voordat ik het écht lekker vond. De ene keer waren deze vegan blondies te droog, daarna vielen ze weer uit elkaar omdat ze te vettig waren. Maar na vier pogingen (en een buurvrouw die met alle liefde alles proeft) zijn deze glutenvrije blondies helemaal goedgekeurd. Ga jij ze ook proberen? Ik weet zeker dat je er van gaat genieten.

 

blondies-met-pecannoten

blondies-met-pecannoten

 

Vegan blondies met pecannoten

 

Wat ook zo fijn is aan deze blondies is dat ze glutenvrij, lactosevrij én vegan zijn. Zo kan je ze ook gewoon maken als je last hebt van allergieën of liever geen dierlijke producten eet. Ik raad het wel aan om echt voor amandelmeel te kiezen, want dit geeft een heerlijke smaak aan de blondies. De combinatie van amandelmeel en vanille is namelijk top. Als je dan bijvoorbeeld spelt- of havermeel neemt dan mis je toch die unieke combinatie. Dus hup, even naar de supermarkt voor amandelmeel en bakken maar! Deze vegan blondies zijn trouwens ook erg leuk om te serveren op een verjaardag. Weer eens wat anders dan de klassieke brownies. Of gewoon om te vieren dat het weekend is, dat vind ik zelf áltijd een goede reden. Enjoy!

Deze vegan blondies met pecannoten zijn:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze vegan blondies vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

blondies-met-pecannoten

blondies-met-pecannoten

blondies-met-pecannoten

 

Recept vegan blondies met pecannoten 

 

Bereidingstijd: 35 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 8 blondies)

400 gram amandelmeel 
150 gram kokosbloesemsuiker
80 gram kokosolie
2 eetlepels chia zaad
6 eetlepels water
2 theelepels vanille extract
5 eetlepels amandelmelk 
1 theelepel baking soda
1 theelepel natuurazijn
Twee handjes pecannoten
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Oven 
Bakpapier
Twee kommen
Brownies bakvorm 29x19x4 (Ik gebruikte deze)

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe de chia zaden samen met het water in een glas, roer door elkaar en laat 5 minuten staan. Dit heet een ‘chia ei’ en is een vervanger van ei. 

3. Smelt de kokosolie even in een pannetje.

4. Doe het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker en het zout in een grote kom en roer goed door elkaar.

5. Doe de gesmolten kokosolie, het chia ei, de amandelmelk en het vanille extract in een andere kom en roer ook door elkaar. Voeg daarna alles samen in één grote kom en kneed goed door elkaar met je handen. 

6. Doe de baking soda met het natuurazijn in een glas en roer door elkaar. Dit gaat even bruisen. Voeg dit toe aan het beslag en kneed het er goed doorheen met je handen. 

7. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede brownievorm. Strijk daarna glad met een siliconen pannenlikker en garneer met pecannoten. Bak de blondies in 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat dit een uur afkoelen en snijd de blondies daarna in 8 vierkantjes. 

Tip: Wil je eens variëren? Garneer de blondies dan met frambozen in plaats van pecannoten, ook erg lekker!

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor online coaching of ga aan de slag met een van mijn e-books.

 

glutenvrije-bakrecepten

info@zonderz