fbpx ...

Deze scrambled tofu met kerrie is tegenwoordig mijn favoriete lunch. Zo ontzettend lekker! Heb jij al wel eens scrambled tofu op? Het is al jaren een trend onder vegans en ik moet eerlijk bekennen dat ik het deze zomer pas voor het eerst geprobeerd heb. Ja, ik loop áltijd achter met food trends. Tofu heeft een redelijk saaie smaak, dus waarom zou scrambled tofu dan wél lekker zijn?, dacht ik. Nou, door het goed op smaak te brengen met verschillende kruiden en specerijen. Daardoor wordt deze scrambled tofu met kerrie echt om te smullen. Je brengt dit gerecht op smaak met kerrie, kurkuma en cayenne peper. Daardoor wordt het erg kruidig en bovendien geeft cayenne peper je metabolisme een boost.

 

Scrambled tofu met kerrie

 

Wist je dat zelfs mijn vriend verslaafd is aan dit tofu recept? Tijdens het kamperen deze zomer aten we het vaak als lunch, heerlijk in het zonnetje op de camping. Meestal aten we het dan met wraps, maar je kan er ook voor kiezen om het te eten met brood. Vaak vullen wraps met scrambled tofu net wat meer, wat ideaal is als je zin hebt in een stevige lunch. Als je dit gerecht op hebt heb je sowieso uren geen honger meer, weet ik uit ervaring. Bovendien zit deze scrambled tofu boordevol eiwitten. Veel mensen die vegetarisch of vegan eten het lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Als je dan vaker van dit soort gerechten op het menu zet dan wordt dat een eitje!

Deze scrambled tofu met kerrie is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan eiwitten
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze scrambled tofu met kerrie vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

scrambled-tofu-met-kerrie

scrambled-tofu-met-kerrie

 

Recept scrambled tofu met kerrie 

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

180 gram tofu
100 gram cherrytomaten
2 (glutenvrije) volkoren boterhammen 
1 teentje knoflook
3 eetlepels sojasaus
1,5 theelepel kerrie
1/2 theelepel kurkuma
Paar snufjes cayenne peper
Handje spinazie
Scheutje olijfolie

 

Benodigdheden

Koekenpan

 

Bereiding

1. Snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. 

2. Snijd de tofu in twee helften en knijp dit even met je handen uit boven de wasbak. Zo laat je het vocht eruit lopen en wordt de tofu lekkerder.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de knoflook. Voeg daarna de cherrytomaten toe en bak een paar minuten mee. 

4. Brokkel de tofu boven de pan en breng op smaak met sojasaus, kerrie, kurkuma en cayenne peper. Bak de scrambled tofu 5 minuten.

5. Verdeel de spinazie over de boterhammen en beleg met scrambled tofu. 

Tip: Ook erg lekker om (glutenvrije) wraps te gebruiken in plaats van brood. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz