fbpx ...

Ben je op zoek naar toffe duurzame sportkleding merken? Lees dan vooral even verder! Zoals je misschien wel weet ben ik dol op duurzame kleding, van tweedehands shoppen tot het kiezen voor eerlijke merken. Als je kiest voor een duurzaam merk dan weet je dat je goed zit. De arbeiders krijgen namelijk een eerlijk loon, ze hebben goede werkomstandigheden én er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Eigenlijk zou dat iets moeten zijn wat erg logisch is, maar dat is het helaas nog steeds niet anno 2020. Grote merken zetten nog steeds kinderen in om hun kleding te maken en daarnaast maken ze vaak gebruik van pesticiden, wat niet goed is voor ons milieu. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met duurzame sportkleding merken, zodat je zeker weet dat je hier niet aan bijdraagt. Mijn tip: kies voor items die tijdloos zijn, zodat je er jarenlang plezier van hebt! 

 

6x duurzame sportkleding merken

 

Filippa K

 

duurzame-sportkleding-merken

filippa-k

Filippa K ken je misschien wel vanwege hun prachtige minimalistische designs. Deze kleding is erg tijdloos, waardoor je het jarenlang kan dragen! Denk bijvoorbeeld een aan goede zwarte legging of een sport BH met voldoende ondersteuning. Filippa K heeft een uitgebreide lijn met duurzame sportkleding, met onder andere leggings, shorts en tanktops. Bij dit merk staat circulariteit voorop, met respect voor de mensen, dieren en het milieu. Zo maken ze veel gebruik van biologisch katoen, wat wordt verbouwd zonder het gebruik van pesticiden, chemicaliën en kunstmatige meststoffen. Naast dat je deze sportkleding online kan bestellen hebben ze ook winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Daar kan je het dus ook passen en zo weet je zeker dat je iets kiest wat goed past! 

 

Organic Basics

 

duurzame-sportkleding-merken

duurzame-sportkleding-merken

Bovenste foto: Willemijn Louws.

Bij Organic Basics kan je terecht voor fijne sustainable basics, van leggings tot tanktops. De kleding van dit merk wordt op een duurzame manier geproduceerd in onder andere Portugal en Italië. Daarbij wordt er veel aandacht besteed aan goede werkomstandigheden, een eerlijk loon én het gebruik natuurlijke materialen. Zo worden de leggings bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled nylon en hebben ze een grote collectie van tencel en biologisch katoen. Ik heb zelf een setje van dit merk en de kwaliteit is echt super, want zelfs na veel wassen ziet het er nog mooi uit. Wat ik zelf ook fijn vind is dat de legging high waisted is, zodat deze niet afzakt als je gaat hardlopen of yoga doet. Bekijk hier de hele collectie. 

 

ARMEDANGELS

 

duurzame-sportkleding-merken

armedangels-sweatpants

Bijna de helft van mijn kledingkast bestaat uit kleding van het Duitse merk ARMEDANGELS. Dit merk kon dus ook zeker niet ontbreken in het lijstje van duurzame sportkleding merken! Naast gewone kleding heeft ARMEDANGELS namelijk ook een aantal items die ideaal zijn voor het sporten, zoals sweat pants en shorts van biologisch katoen. Dit merk is klimaatneutraal en hun missie is om eerlijke werkomstandigheden te combineren met duurzame, hoge kwaliteit kleding met mooie designs. In plaats van te focussen op trends vinden ze het belangrijk om te focussen op kleding die je jarenlang kan dragen. Daar wordt iedereen vrolijk van, toch?  

 

Revive

 

revive

revive

Revive is een Nederlands sportkleding merk, waarbij duurzaamheid en goede werkomstandigheden voorop staan. Dit merk is ontwikkeld omdat er in Nederland maar weinig kleurrijke vrouwelijke sportkleding te vinden was, die ook nog eens goed was van kwaliteit. Daar moest verandering in komen! Bovendien wordt de sportkleding van Revive op een eerlijke manier gemaakt in Portugal. De kwaliteit is erg goed, zodat je zeker weet dat je er jarenlang plezier van gaat hebben. De leggings, sport BH’s en tops hebben vrolijke kleuren, zoals roze en lila. Daarnaast hebben ze ook een aantal items in bloemenprints. Of je nu gek bent op yoga, crossfit of hardlopen, een sportoutfit waar je je goed in voelt is altijd fijn! 

 

Röhnisch

 

duurzame-sportkleding-merken

duurzame-sportkleding-merken

Ook het Zweedse sportkleding merk Röhnisch maakt veel gebruik van duurzame en gerecyclede materialen. Bij het zien van deze kleding krijg je gelijk zin om een rondje te gaan hardlopen! Röhnisch staat bekend om zijn toffe prints, maar ze hebben ook veel items in neutrale kleuren. Daarnaast is er bij deze kleding goed gekeken naar de pasvorm en het feit dat de kleding goed ademt. Dat kan ik alleen maar toejuichen, want hoe vervelend is het als je het verkeerde materiaal draagt en je alleen maar aan het zweten bent? Bovendien helpt dit merk vrouwen in Indiase dorpjes door ze business trainingen en microkredieten te geven, zodat hun leefomstandigheden verbeteren.

 

LikeWise Label

 

likewise-label

likewise-label

LikeWise Label hoort ook thuis in het rijtje van duurzame sportkleding merken en komt net als Revive uit Nederland. Wat ik zo leuk vind aan deze sportkleding is dat je alles kan omdraaien en je dus eigenlijk twee kledingstukken in één hebt. Zo heb je gelijk een mintgroene én donkergroene broek, ideaal als je even wat ‘nieuws’ aan wilt als je naar de sportschool gaat. Bij dit merk staan een tijdloos design, eco-friendly productie en eerlijke werkomstandigheden voorop. De leggings zijn overigens ook 100% squatproof en schijnen niet door. Verder voelt het materiaal erg zacht aan en wil je de legging het liefst nog uren dragen na je sportsessie. Nu iedereen wat meer thuis werkt kan dat best, toch? Niemand die door heeft dat jij lekker in je comfy legging aan het werken bent! 

Hopelijk kan ik je met deze blog inspireren om ook te kiezen voor duurzame sportkleding merken. Heb jij zelf nog een merk dat niet tussen dit lijstje staat? Laat het mij dan weten in de comments, altijd leuk! 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz