Wil je een keer een chai kruidenmix zelf maken? Dat is gelukkig veel makkelijker dan dat je denkt! Deze chai kruidenmix gebruik ik om zelf chai latte te maken, maar bijvoorbeeld ook voor door mijn havermoutpap. Als je eenmaal zo’n weckpotje met chai kruiden in je voorraadkast hebt staan zal je merken dat je het veel makkelijker gebruikt. Chai lattes all day, every day!

Deze kruidenmix komt oorspronkelijk uit het oude India, waar het masala chai wordt genoemd. De chai lattes die je hier in alle hippe tentjes ziet komen daar ook vandaan. Waarschijnlijk weten ze in India niet eens dat het hier erg trendy is om een chai latte te drinken. Ben je ook zo gek op chai latte? Dan zou ik deze chai kruidenmix zeker even maken, zodat je thuis ook kan genieten van dit heerlijke drankje. 

 

Chai kruidenmix zelf maken

 

Een chai kruidenmix zelf maken is helemaal niet ingewikkeld. Voor dit recept heb je maar vijf verschillende soorten kruiden en specerijen nodig, die je even met elkaar mengt. Deze kruiden kan je gewoon vinden in de supermarkt, zoals kaneel, gemalen gember en kardemom. Samen zorgen ze voor een heerlijke combinatie van smaken, wat mij echt aan de herfst doet denken. Maak gelijk een voorraadje van deze chai kruidenmix, zodat je elke dag kan genieten van een gezonde chai latte. En wil je eens wat nieuws proberen? Probeer dan ook deze speculaas latte

Deze chai kruidenmix is:

  • Rijk aan antioxidanten
  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij

Laat je mij weten wat je van dit recept vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

chai-kruidenmix-zelf-maken

 

Recept chai kruidenmix

 

Ingrediënten
(Voor een klein weckpotje)

2 eetlepels kaneel
2 eetlepels koek & speculaas kruiden
4 theelepels gemalen anijszaad
1,5 theelepel gemalen gember poeder
1 theelepel kardemom

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer door elkaar. Bewaar de chai kruidenmix in een afgesloten (weck)potje.

 

Recept gezonde chai latte

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1,5 theelepel chai kruiden
250 ml barista havermelk (Deze schuimt beter dan gewone havermelk)
1 theelepel vanille extract
2 theelepels ahorn siroop

 

Benodigdheden

Pannetje
Melkopschuimer of french press
Mok of groot glas
Garde (optioneel)

 

Bereiding

1. Doe de helft van de havermelk in een pannetje en voeg de chai kruiden, het vanille extract en de ahorn siroop toe. Verwarm de havermelk tot deze kookt en het roer goed door. Dit werkt het beste met een garde. 

2. Doe andere helft van de havermelk in een melkopschuimer of maak er schuim van met een french press.

3. Giet de havermelk met de kruiden in een glas en voeg daarna de opgeschuimde havermelk toe. Enjoy!

Tip: Heb je niks om te havermelk op te schuimen? Dan kan je ook gewoon alle ingrediënten samen in een pannetje doen, goed roeren en aan de kook brengen. 

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book! 

info@zonderz