fbpx

Wil je een keer een masala chai kruidenmix zelf maken? Dat is gelukkig veel makkelijker dan dat je denkt! Deze chai kruidenmix gebruik ik om zelf chai latte te maken, maar bijvoorbeeld ook voor door mijn havermoutpap. Als je eenmaal zo’n weckpotje met chai kruiden in je voorraadkast hebt staan zal je merken dat je het veel makkelijker gebruikt. Chai lattes all day, every day!

Deze kruidenmix komt oorspronkelijk uit het oude India, waar het masala chai wordt genoemd. De chai latte die je hier in koffietentjes op de menukaart ziet staan, komen daar dus ook vandaan. Grappig feitje: het woord ‘chai’ betekent in het Indiaas gewoon ‘thee’. Daar wordt het op traditionele wijze gemaakt door zwarte thee te koken met masala chai kruiden, verse melk en honing.

Aangezien ik meer fan ben van een plantaardig voedingspatroon, maak ik het zelf liever met plantaardige melk en ahorn siroop. Havermelk past hier heel goed bij, omdat het lekker vol en romig is. Amandelmelk zou overigens ook kunnen trouwens. Ben jij ook zo dol op chai latte? Dan zou ik deze chai kruidenmix zeker maken, zodat je thuis ook kan genieten van dit heerlijke verwarmende drankje. 

 

Chai kruidenmix zelf maken

 

Een chai kruidenmix zelf maken is helemaal niet ingewikkeld. Voor dit recept heb je maar vijf verschillende soorten kruiden en specerijen nodig, die je met elkaar mengt. Deze kruiden kan je gewoon vinden in de supermarkt, zoals kaneel, gemalen gember en kardemom. Samen zorgen ze voor een heerlijke combinatie van smaken, wat perfect past bij de herfst en winter. Binnen de Ayurveda is dit ook het perfecte drankje voor Vata’s. Maak gelijk een voorraadje van deze chai kruidenmix, zodat je elke dag kan genieten van een gezonde chai latte. En wil je eens wat nieuws proberen? Probeer dan ook deze speculaas latte

Deze chai kruidenmix is:

  • Rijk aan antioxidanten
  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij

Laat je mij weten wat je van dit recept vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

chai-kruidenmix-zelf-maken

 

Recept chai kruidenmix

 

Ingrediënten
(Voor een klein weckpotje)

2 eetlepels kaneel
2 eetlepels speculaaskruiden
4 theelepels gemalen anijszaad (of venkelzaad)
1,5 theelepel gemalen gember poeder
1 theelepel kardemom

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer door elkaar. Bewaar de chai kruidenmix in een afgesloten (weck)potje.

 

Recept chai latte

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1,5 theelepel chai kruiden
250 ml barista havermelk
1 theelepel ahorn siroop
Optioneel: 0,5 theelepel vanille extract

 

Benodigdheden

Pannetje of melkopschuimer
Mok of groot glas

 

Bereiding

1. Doe de chai kruidenmix in glas en voeg een scheutje havermelk toe, samen met de ahorn siroop en het vanille extract. Roer alles goed door elkaar.

2. Doe de overige havermelk in een elektrische melkopschuimer en klopt deze op tot deze mooi schuimt. Of gebruik een pannetje, waar je de havermelk in doet en daarna opklopt met een melkopschuimer. 

3. Voeg de opgeklopte havermelk toe aan het glas met de kruiden en roer alles door elkaar. Enjoy!

Tip: Heb je niks om te havermelk op te schuimen? Dan kan je ook gewoon alle ingrediënten samen in een pannetje doen, goed roeren en aan de kook brengen. Ook heel lekker!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)