fbpx ...

Deze vegan speculaas latte past perfect bij de herfst en winter. Sinds vorig jaar ben ik gek op kurkuma latte, maar nu wilde ik eens wat nieuws proberen. Ik vind dit soort warme drankjes heerlijk, zeker na een lange wandeling door de natuur. Dan kom je een beetje verkleumd thuis en is er niets fijner dan lekker opwarmen met een kop speculaas latte. Wat zelfgebakken koekjes erbij en smullen maar! 

Speculaaskruiden doen mij ook een beetje denken aan vroeger, toen ik als kind pepernoten bakte samen met mijn moeder. Nu Sinterklaas weer voor de deur staat leek het mij leuk om een speculaas latte met jullie te delen. Eigenlijk kan je dit verwarmende drankje elke dag wel drinken tijdens de frisse wintermaanden, maar het past natuurlijk ook goed bij Sinterklaas. Mijn speculaaskruiden gebruik ik bijna dagelijks sinds het wat frisser is geworden. Zo eet ik graag havermoutpap met pindakaas en speculaaskruiden, maar ook ben ik dol op deze gezonde speculaascake. Daarom was het nu tijd om weer een nieuw recept met speculaaskruiden te delen, namelijk deze heerlijke speculaas latte. 

 

Vegan speculaas latte

 

Voor dit recept gebruik ik de speculaaskruiden die je gewoon in de supermarkt kan vinden. Dat maakt dit recept gelijk zo makkelijk, want je hebt maar vier ingrediënten nodig. Verder gebruik ik zelf het liefst verse amandelmelk, maar je kunt ook gaan voor barista havermelk. Deze kan je makkelijker opschuimen dan andere plantaardige melk. Wat vanille en ahorn siroop erbij voor extra zoetigheid en that’s all you need.

Voor deze speculaas latte gebruikte ik zelf een french press, maar je kan natuurlijk ook een automatische melkopschuimer gebruiken. Als je opgeschuimde melk gebruikt is het wel echt veel lekkerder dan gekookte melk, dus als je iets hebt om de melk op te schuimen dan zou ik dat zeker gebruiken. Geniet er van!

Deze vegan speculaas latte is:

  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Vrij van geraffineerde suikers

Laat je mij weten wat je van deze vegan speculaas latte vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

speculaas-latte-vegan

speculaas-latte-vegan

 

Recept vegan speculaas latte

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1,5 theelepel speculaaskruiden
250 ml verse amandelmelk (of barista havermelk)
1 theelepel ahorn siroop 
Optioneel: 0,5 theelepel vanille extract

 

Benodigdheden

Pannetje
Melkopschuimer of french press
Mok of groot glas
Garde (optioneel)

 

Bereiding

1. Doe de helft van de melk in een pannetje en voeg de speculaaskruiden, vanille extract en ahorn siroop toe. Verwarm de havermelk tot deze kookt en roer het goed door. Dit werkt het beste met een garde. 

2. Doe andere helft van de melk in een melkopschuimer of maak er schuim van met een french press.

3. Giet de warme melk in een glas en voeg daarna de opgeschuimde havermelk toe. Enjoy!

Tip: Heb je niks om de melk op te schuimen? Dan kan je ook gewoon alle ingrediënten samen in een pannetje doen, goed roeren en aan de kook brengen. 

Wil je meer balans ervaren in je lichaam en mind? Ga dan aan de slag met mijn Balance e-book met 52 Ayurvedische recepten. Dit e-book zorgt voor meer balans en minder last van vervelende klachten. Klik hier om het e-book te bekijken. 

info@zonderz