fbpx ...

Vaak krijg ik van jullie de vraag of ik tips voor een mooie huid heb. Hoe zorg je voor een gezonde, stralende huid zonder dat je te veel verschillende producten hoeft te gebruiken? En welke voedingsmiddelen dragen bij aan een mooie huid? Ik vertel het je in deze blog. Mijn motto is in ieder geval less is more als het over huidverzorging gaat. Zo was ik mijn gezicht bijvoorbeeld altijd met water en daarna gebruik ik een aantal natuurlijke producten. Af en toe geef ik mijn huid een oppepper met een gezichtsmasker, als een fijn extraatje. Maar een gezonde mooie huid start ook van binnenuit, want voldoende water drinken en gezonde vetten eten heeft veel invloed op de gezondheid van jouw huid. In deze blog geef ik je mijn tips voor een mooie huid van binnen- én buitenuit.  

 

tips-voor-een-mooie-huid

 

Mijn beauty routine

 

Favoriete verzorgingsproducten

 

Vitamine C serum

Al een tijdje gebruik ik een vitamine C serum voor mijn gezicht en sindsdien ben ik verkocht. Het doet zó ontzettend veel voor je huid! Een vitamine C serum geeft je huid een oppepper en zorgt er ook voor dat je lijntjes wat minder worden. Nu heb ik nog niet echt rimpels, maar toch merk ik dat mijn huid mooier oogt sinds het gebruik van een vitamine C serum. Mijn favoriet is die van Mad Hippie, deze voedt erg goed en heeft daarnaast ook een heerlijke geur.

Als ik ‘s avonds mijn make-up eraf heb gehaald druppel ik eerst wat vitamine C serum over mijn gezicht, smeer ik het uit en laat het even een minuutje intrekken. Pas daarna smeer ik mijn crème op, maar de eerste stap is altijd een vitamine C serum. Je huid wordt er zo lekker zacht van! Bovendien is dit vitamine C serum gemaakt van natrium ascorbylfosfaat, wat een combinatie is van ascorbinezuur met een zoutmolecuul. Dit is veel zachter voor je huid dan alleen ascorbinezuur wat in de meeste vitamine C serums zit. Daarnaast kan deze combinatie acne uitbraken bestrijden, wat zeker het proberen waard is als je daar last van hebt. 

 

tips-voor-een-mooie-huid

 

Dagcrème

Wie houdt er niet van een fijne, zachte dagcrème? Ik geloof dat ik ooit ben begonnen met dagcrème smeren op mijn 15de en sindsdien ben ik nooit gestopt. Een goede dagcrème hydrateert je huid en is ook lekker voedend. Momenteel gebruik ik de dagcrème van Evolve, deze bevat een mix van organische oliën en heeft een heerlijke kokosgeur. Deze dagcrème bevat arganolie, wat een van de beste oliën is voor je huid. Arganolie is rijk aan vitamine E en vetzuren, waardoor je huid een mooie jeugdige gloed krijgt. Ook zorgt arganolie ervoor dat een beschadigde huid snel hersteld wordt. Ik gebruik deze dagcrème trouwens ook als nachtcrème, want naar mijn mening heb je maar één goede crème nodig voor dag en nacht. Deze voedt goed en dat is erg belangrijk met de winter in aantocht! 

 

Gezichtsmasker

Een paar keer per maand verzorg ik mijn gezicht met een lekker maskertje. Eigenlijk zou je dit best één keer per week mogen doen, maar ik vergeet het vaak. Het gezichtsmasker dat ik erg fijn vind is die van Evolve, hetzelfde merk als mijn dagcrème. Dit masker wordt ook wel Miracle Mask genoemd en dat begrijp ik best, want je huid krijgt er een enorme oppepper van. Zeker als ik bijvoorbeeld slecht heb geslapen en mijn huid een boost nodig heeft dan vind ik dit masker erg fijn. Ook zit er maca poeder in dit gezichtsmasker, wat de celvernieuwing van je huid stimuleert. Daarnaast bevat het papaya extract, welke boordevol vitamine A zit en je dode huidcellen verwijderd.

 

Deodorant zonder aluminium

Wat voor soort deodorant smeer jij elke dag onder je oksels? Sta je er wel eens bij stil dat deodorant veel schadelijke stoffen kan bevatten? Sommige deodorants bevatten bijvoorbeeld aluminium, wat er juist voor zorgt dat de bacteriën in je huid worden afgesloten en de zweetgeur niet weg kan. Daarom gebruik ik altijd een natuurlijke deodorant zonder aluminium.

De deodorant van Loveli is mijn favoriet, alleen al vanwege de schattige verpakking. Het hoofdingrediënt van deze deodorant is zuiveringszout, wat erg goed werkt tegen geurtjes. Omdat het een hoge concentratie bevat heb je eigenlijk maar erg weinig nodig en gaat de deodorant langer mee. Daarnaast bevat deze deodorant ook kokosolie voor een neutraliserende werking en arrowroot en shea butter, welke er voor zorgen dat je huid lekker zacht wordt. Als de stick op is kan je de vulling gewoon los bijbestellen, wat het ook een duurzaam product maakt!  

 

tips-voor-een-mooie-huid

tips-voor-een-mooie-huid

 

Favoriete make-up producten

 

Zero-waste wattenstaafjes

Zoals je misschien wel weet vind ik het zero waste concept erg mooi, want door producten te hergebruiken scheelt dat een hele hoop afval én plastic. Via Bewust Puur ontdekte ik zero waste wattenstaafjes, welke je keer op keer kan gebruiken. Na het gebruik kan je deze wattenstaafjes wassen met wat water en zeep, waardoor ze erg milieuvriendelijk zijn. Ik gebruik deze lichtgroene variant voor mijn oren, maar ze hebben bijvoorbeeld ook een wattenstaafje om te gebruiken voor je make-up. Ik ben zo’n kluns die mijn mascara altijd op mijn oogleden smeert in plaats van op mijn wimpers, dus dan zijn de make-up wattenstaafjes ideaal. Als make-up reiniger gebruik ik altijd een natuurlijke olie zonder te veel zooi, zoals deze van Inika. 

 

zero-waste-wattenstaafjes

 

Lippenstift

Ik ben dol op lippenstift! Naast mascara draag ik qua make-up eigenlijk alleen lippenstift, bijvoorbeeld als ik een feestje of evenement heb. Wat ik zelf altijd erg belangrijk vind is dat lippenstift verzorgend is en vooral je lippen niet uitdroogt. De Nude Pink lippenstift van Inika is momenteel mijn favoriet, deze draag ik ook op onderstaande foto. Deze lippenstift voedt je lippen goed dankzij de shea butter en heeft ook een subtiele kleur, zonder dat het too much wordt. Ik voel me net Doutzen Kroes als ik deze lippenstift draag! Ook vind ik de Dark Cherry van dit merk erg mooi, deze is net wat warmer van kleur en geeft mooie volle lippen.

 

Mascara

Mijn favoriete mascara is de Long Lash Mascara van Inika. Deze mascara draag ik nu al twee jaar en ik zou nooit meer iets anders willen. Je krijgt er namelijk mooie lange wimpers van, zonder gekke klonters of een overdreven make-up look. Deze mascara bevat ook vitamine E, wat ervoor zorgt dat je wimpers gezond blijven. Ook is deze mascara heel fijn als je snel geïrriteerde ogen hebt. Mijn moeder had bijvoorbeeld al een tijdje last van irritatie bij haar ogen en sinds ze deze mascara gebruikt is het eindelijk weg. Daarnaast is deze mascara vrij van minerale oliën, parabenen en kunstmatige kleurstoffen. Helemaal Zonderzooi-proof dus!

 

Tips voor een mooie huid

 

Drink voldoende water

Hoeveel water drink jij elke dag? Voldoende water drinken hoort zeker in het rijtje van tips voor een mooie huid. Want hoe meer water je drinkt, hoe makkelijker je lichaam alle afvalstoffen kan afvoeren. En guess what, dat heeft ook weer een positief effect op je huid! Probeer daarom altijd minimaal 1,5 liter water per dag te drinken, maar meer mag natuurlijk altijd. Vind je water maar een beetje saai qua smaak? Maak het dan lekkerder met wat verse munt en schijfjes citroen. Ook thee is erg goed voor een mooie huid, maar kies dan wel voor groene of witte thee. Deze zijn beide rijk aan antioxidanten, welke niet alleen zorgen voor een mooie huid, maar je lichaam ook beschermen tegen vrije radicalen. 

 

Kies voor natuurlijke producten

Producten met agressieve stoffen kunnen een schadelijke impact hebben op je huid, daarom kies ik zelf altijd voor producten die natuurlijk en het liefst ook biologisch zijn. Ik bestel mijn beauty- en verzorgingsproducten vaak bij Bewust Puur, een fijne webshop die helemaal Zonderzooi-proof is. Ze hebben hier veel verschillende producten, van verzorging tot make-up en supplementen. Alles is natuurlijk en van biologische oorsprong, waardoor je ook zeker weet dat ze geen schadelijke stoffen bevatten. Daarnaast worden de producten niet op dieren getest en heeft Bewust Puur een groot vegan assortiment, wat betekent dat er geen dierlijke stoffen in zitten. Ik ben fan! 

 

natuurlijke-make-up

Fotografie: Willemijn Louws

 

Eet voldoende onverzadigde vetten 

Krijg jij dagelijks voldoende gezonde vetten binnen? Gezonde vetten zijn the key voor een mooie huid. Denk bijvoorbeeld aan avocado’s, lijnzaad, extra vierge olijfolie, walnoten en pompoenpitten. Eén van mijn favoriete tips voor een mooie huid: zorg dat je elke dag een bron van gezonde vetten eet. Een product dat rijk is aan onverzadigde vetten betekent dat het valt onder de categorie ‘gezonde vetten’. Verzadigde vetten kan je beter links laten liggen, dit zijn de ‘ongezonde vetten’.

Je kan gezonde vetten erg makkelijk in je ontbijt verwerken, door bijvoorbeeld te ontbijten met deze havermoutpap met chai kruiden en amandelpasta. Ook kan je deze karamel zeezout bliss balls maken als snack. Deze gezonde balletjes bevatten amandelen, die ook weer rijk zijn aan onverzadigde vetten. Bij het diner kan je makkelijk gezonde vetten toevoegen door te kiezen voor avocado of extra vierge olijfolie, zoals bij deze pasta met avocado pesto

 

Zorg voor zo min mogelijk stress

Wist je dat stress ook invloed heeft op je huid? Wanneer je stress hebt komt het stresshormoon cortisol namelijk vrij. Als je een te hoog cortisolgehalte in je bloed hebt neemt de productie van talg toe, wat weer kan zorgen voor ontstekingen. Daarom wordt stress ook vaak gelinkt aan vervelende chronische huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis.

Toevallig had ik vorige week zelf nog een stressvolle periode en merkte ik gelijk dat mijn huid onrustig was. Hallo puistjes! Om wat meer in balans te komen en ervoor te zorgen dat je stresshormonen niet de overhand krijgen is het belangrijk om voldoende rust te creëren. Zorg daarom altijd voor voldoende ontspanning tijdens een drukke periode, door middel van mediteren, wandelen in de natuur of een uitgebreid bad. Daardoor wordt de aanmaak van cortisol verminderd en dit zal ook een positief effect hebben op je huid.  

 

Eet niet te veel suikers

Ben jij dol op een lekkere reep chocolade, bak popcorn of een schaaltje roomijs? Helaas kunnen ook suikers invloed hebben op de gezondheid van je huid. Af en toe wat suikers eten is natuurlijk niks mis mee, want genieten hoort er ook bij. Maar bij een overvloed aan suikers kan je lichaam het niet meer opslaan en worden de overtollige suikers opgeslagen als vet. Gevolg: een onzuivere huid door een overvloed aan vet in je lichaam. Dat word je niet vrolijk van, toch? 

Vermijd daarom producten met een hoog suikergehalte, wat ook wel een hoge glycemische index wordt genoemd. Denk bijvoorbeeld aan witte pasta, wit brood, koekjes, chips en frisdranken. Kies juist voor producten met een lage glycemische index, zoals havermout, volkoren pasta, peulvruchten, appels en sinaasappels. Door vaker voor dit soort producten te kiezen krijg je geen overschot aan suikers in je lichaam, waardoor je huid ook wat kalmer wordt en onzuiverheden minder snel opkomen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips voor een mooie huid en kan ik je inspireren met mijn natuurlijke beauty routine. Heb jij zelf ook nog fijne tips? Laat ze mij dan weten in de comments!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Bewust Puur. Lees hier mijn disclaimer.

info@zonderz