fbpx ...

Op 4 oktober vieren we Eet Geen Dierendag, daarom leek het mij leuk om een vegan weekmenu met jullie te delen! Eet Geen Dierendag is een initiatief van Wakker Dier, waarbij je op dierendag eens wat anders eet dan vlees of vis. Ik vind dit een heel mooi initiatief en wil jullie met dit vegan weekmenu laten zien dat er zó veel meer is dan een biefstukje of kip uit de oven.

Zelf eet ik nu al 3,5 jaar vegetarisch en het verveelt mij nog steeds niet. Elke dag vind ik het weer een feest om te koken en zet ik de lekkerste maaltijden op tafel, van Indiase curry’s tot romige Italiaanse pasta’s. Ook streef ik er naar om zo veel mogelijk vegan te eten, vandaar dat ik deze keer geen vegetarisch weekmenu maar een vegan weekmenu heb gemaakt. Dierlijke producten zoals kaas en room zijn namelijk niet diervriendelijk. Ook is het veel beter voor het milieu om deze wat vaker links te laten liggen, dus waarom zou je het niet eens een weekje proberen? Ik wens je heel veel kookplezier! 

Dit vegan weekmenu is:

  • 100% vegan
  • Makkelijk te bereiden recepten
  • Geen vleesvervangers, maar pure ingrediënten
  • Rijk aan eiwitten

Laat je me weten wat je van dit vegan weekmenu vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Vegan weekmenu 

 

Maandag

 

pasta-in-paddenstoelen-roomsaus

We starten deze week met deze heerlijke pasta in paddenstoelenroomsaus. Dit gerecht is makkelijk om te maken en staat ook zo op tafel. Ideaal voor een drukke maandag! De combinatie van paddenstoelen met tijm en truffel is erg lekker. 

 

Dinsdag

 

vegan-weekmenu-gezond-makkelijk

Tijd voor een curry! Vandaag staat deze curry met linzen en kikkererwten op het menu. Bij deze curry is het eigenlijk een kwestie van alle ingrediënten in de pan gooien en dit even goed laten pruttelen, zodat je een heerlijke Indiase curry krijgt. Een makkelijk recept boordevol plantaardige eiwitten! 

 

Woensdag

 

vegan-weekmenu-gezond-makkelijk

Deze pasta met geroosterde paprikasaus is mijn favoriete pasta recept ever! Bovendien is dit recept erg makkelijk, want je hoeft alleen even de paprika te roosteren in de oven en daarna pureer je alle ingrediënten samen tot saus. Het recept vind je in het Genieten Zonder Zooi ebook

 

Donderdag

 

vegan-weekmenu-gezond-makkelijk

Vandaag gaan we voor een makkelijke maaltijd, namelijk wraps met salsa en bonen. Deze wraps hebben een Mexicaanse twist, zitten boordevol eiwitten en vullen ook goed. Zo zie je maar weer dat je eigenlijk helemaal geen vleesvervangers nodig hebt, want ook kidneybonen zijn super in vegan gerechten!

 

Vrijdag

 

vegan-weekmenu-gezond-makkelijk

Vandaag staat deze Thaise curry met broccoli op het menu. Deze curry is erg makkelijk om te maken en zit boordevol vitaminen. Wil je nog wat extra eiwitten toevoegen? Voeg dan een klein blikje kikkererwten toe en kook deze mee met de wortel en broccoli.

 

Zaterdag

 

vegan-weekmenu-gezond-makkelijk

Zaterdag = time for pizza! Vandaag gaan we voor deze pizza met pompoen, rode ui en feta. Deze vegan pizza is veel gezonder dan je misschien zou denken, want de pizzabodem is deels gemaakt van bloemkool. Zo kan je toch lekker genieten zonder schuldgevoel!

 

Zondag

 

vegan-weekmenu-gezond-makkelijk

Zondag is vaak een dag dat je veel te druk bent met relaxen en leuke dingen doen. Daarom vandaag een maaltje dat al in 10 minuten op tafel staat: wraps met scrambled tofu! Deze wraps zijn rijk aan eiwitten en hebben een heerlijke Aziatische twist. Erg lekker door de combinatie van gember, knoflook en sojasaus.

Hopelijk kan ik je met dit vegan weekmenu inspireren om ook wat vaker plantaardig te eten. Be the change you wish to see in the world en met kleine aanpassingen – zoals vaker vegan eten – kan je al een groot verschil maken!

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

info@zonderz