fbpx ...

Heb je binnenkort iets te vieren en ben je op zoek naar vegan taart recepten? Ik heb mijn favoriete vegan taartjes voor je op een rijtje gezet! Zelf ben ik dol op taart, daar kan je mij (naast ijs) best ‘s nachts wakker voor maken. Maar helaas reageer ik niet zo goed op taarten waar koemelk in verwerkt zit. Gelukkig kan je ook heerlijke taarten maken zonder koemelk en bovendien zijn deze vaak ook veel gezonder. Misschien wil je een taart maken voor iemand die veganistisch eet of een lactose intolerantie heeft, dan zijn deze vegan taart recepten ideaal.

Deze taartjes zijn vrij van dierlijke ingrediënten en daarnaast ook nog eens Zonderzooi-proof! Zo kan je lekker genieten zonder schuldgevoel. Mijn favoriete taart is de vegan pecan karameltaart, maar ook de blauwe bessen kruimeltaart vind ik heerlijk. Eigenlijk zou je ze allemaal eens moeten maken om te testen welke jij het lekkerste vindt. Niet eens zo’n slecht idee, toch? Hopelijk zit er wat lekkers voor je bij!  

Deze vegan taart recepten zijn:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (op de blauwe bessen kruimeltaart na)
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken
  • Vrij van geraffineerde suikers

Laat je mij weten wat je van deze vegan taart recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

7x vegan taart recepten

 

Blauwe bessen kruimeltaart

 

vegan-taart-recepten

vegan-taart-recepten

Wil je eens wat anders proberen dan de standaard appel kruimeltaart? Dan is deze blauwe bessen kruimeltaart misschien wel iets voor jou! Een heerlijke taart die bestaat uit natuurlijke ingrediënten, zodat je lekker kan genieten zonder schuldgevoel. Bovendien is deze taart erg makkelijk om te maken. 

 

Vegan frambozentaart (glutenvrij)

 

frambozentaart

Ben je op zoek naar een fris en zoet taartje? Probeer dan deze vegan frambozentaart! De vulling maak je met frambozen kokosyoghurt, verse frambozen en ahorn siroop. Een heerlijke taart die het ook altijd goed doet op een verjaardag.

 

Gezonde kokos-citroen taart (glutenvrij)

 

vegan-taart-recepten

vegan-taart-recepten

Deze vegan kokos-citroen taart is erg makkelijk om te maken en ook al in 10 minuten klaar. Daarna hoef je de taart alleen nog even een paar uur op te laten stijven in de koelkast en kan je aanvallen. Ook een lekkere taart om te maken in de zomer! 

 

Vegan taart met pindakaas en chocolade (glutenvrij)

 

vegan-taart-recepten

vegan-taart-recepten

Deze vegan taart met pindakaas en chocolade is een feestje voor iedereen die dol is op pindakaas. Het middelste laagje is een heerlijke smeuïge pindakaas laag, welke smelt in je mond tijdens het eten. Dat wordt smullen!

 

Vegan vijgentaart (glutenvrij)

 

vijgentaart

Wil je eens wat anders maken dan normaal? Ga dan voor deze vegan vijgentaart! De vulling maak je op basis van cashewnoten, kokosolie en vanille, waardoor de taart erg romig en zacht van smaak is. Je kan de taart natuurlijk ook versieren met een ander soort fruit, zoals aardbeien of blauwe bessen.

 

Vegan pecan karameltaart (glutenvrij)

 

pecan-karameltaart

pecan-karameltaart

Deze pecan karameltaart is mijn favoriet van alle vegan taart recepten, hier lik je je vingers letterlijk bij af! Deze taart ziet er prachtig uit tijdens een verjaardagsfeestje en ik weet ook zeker dat iedereen gaat smullen.

 

Gezonde chocoladetaart (glutenvrij)

 

gezonde-chocoladetaart

Last but not least: een gezonde chocoladetaart hoort natuurlijk ook thuis in dit rijtje met taarten! Deze taart is één van de populairste recepten van Zonderzooi, want hij is lekker én gezond. Bovendien is dit recept ook makkelijk om te maken en zo klaar. 

Heb jij al een van deze vegan taart recepten geprobeerd? Laat mij dan vooral in de comments weten wat je er van vond!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz