Deze Mexicaanse salsa salade is heerlijk als lunch of diner! Ongeveer een jaar geleden was ik met mijn vriend in Mexico en genoten we enorm van de Mexicaanse keuken. Mijn plan was toen ook om meer Mexicaanse recepten met jullie te delen, maar eerlijk gezegd is dat er een beetje bij ingeschoten. Vandaar dat ik nu deze Mexicaanse salsa salade heb bedacht. Eigenlijk is het een klassiek salsa recept, waar je dan plakjes avocado en een chili burger aan toevoegt. Erg makkelijk om te maken en heerlijk om samen van te genieten!  

Eerst maak je een Mexicaanse salsa met tomaten, rode ui, knoflook, peterselie, limoen, peper en zout. Daar kan je altijd nog rode peper aan toevoegen als je houdt van een beetje pit. Terwijl je dit even laat trekken – hoe langer, hoe meer smaak – bak je de chili burgers in de pan. Ik heb voor dit recept de chili burgers van BOON gebruikt, deze hebben een crunchy quinoa topping en zijn volledig vegan. Ze hebben een licht pittige smaak, wat heerlijk is in combinatie met de salsa. Zodra alles klaar is garneer je de salade met plakjes avocado en reepjes chili burger. Weer eens wat anders dan je misschien gewend bent, maar zo ontzettend lekker!

 

Mexicaanse salsa salade met chili burgers

 

Ik gebruik de burgers van BOON al een tijdje en vind ze echt ontzettend lekker. Ze bevatten bijna 10 gram eiwitten per stuk, heel fijn als je vega(n) eet en het lastig vindt om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Wist je dat ik al verschillende recepten met deze burgers heb gemaakt? Ook de chili burgers met barbecue saus zijn een aanrader. Of wat dacht je van loaded fries met guacamole en chili burgers? Vegan eten is allesbehalve saai! Ik haal deze burgers altijd bij de Albert Heijn, maar je kan ze ook bestellen bij de online supermarkt Picnic. Oké genoeg gekletst, tijd om lekker te gaan koken!

Deze Mexicaanse salade salade is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan eiwitten
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze Mexicaanse salsa salade vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

mexicaanse-salsa-salade

mexicaanse-salsa-salade

 mexicaanse-salsa-salade

 

Recept Mexicaanse salsa salade met tomaten en avocado

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

8 trostomaten
1 eetrijpe avocado
2 BOON chili burgers
1 teentje knoflook
1/2 rode ui
1 limoen
Handje verse peterselie
Peper en zout
Optioneel: 1/2 rode peper

 

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan

 

Bereiding

1. Snijd de tomaten zo fijn mogelijk. Snipper daarna de knoflook en de rode ui.

2. Snijd de peterselie goed fijn en (optioneel) snijd dunne plakjes van de rode peper. 

3. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel de avocado eruit en snijd er dunne plakjes van. 

4. Doe de tomaten in een grote kom en voeg de ui, knoflook en rode peper toe. Pers de limoen uit boven de kom en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten staan zodat de smaak goed intrekt en voeg daarna de peterselie toe. Ga ondertussen verder met stap 6.

5. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en zet het vuur middelhoog. Voeg de chili burgers toe en bak deze 3 minuten aan elke zijde.

6. Leg de burgers daarna op een snijplank en snijd in dunne reepjes.

7. Verdeel de salsa salade over twee borden. Garneer met reepjes chili burger, plakjes avocado en extra peterselie.

Tip: Wil je deze salade iets vullender maken? Voeg dan nog wat kidneybonen toe aan de salsa. 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met BOON. Lees hier mijn disclaimer

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book! 

 

mexicaanse-salsa-salade

info@zonderz