fbpx ...

Deze teff pap met anijs en kaneel is heerlijk als ontbijt! Dankzij de anijs en kaneel krijgt het een zoete smaak, waar ik zelf wel fan van ben. Sowieso ben ik dol op warme pap als ontbijt. Ik geloof dat ik nu al een jaar of zes bijna dagelijks havermoutpap eet en nog steeds geniet ik hier van. Maar een beetje variatie kan nooit kwaad, toch? Daarom ben ik de laatste tijd aan het experimenteren met teff pap als ontbijt. Deze pap is glutenvrij, wat ook fijn is als je een glutenallergie hebt of gluten moeilijk verdraagt. Bovendien is het echt een ontbijtje voor de frisse herfst- en winterdagen die eraan komen. Ik zie het al voor me dat ik hier van geniet in een lekker gebreid vest, sloffen aan mijn voeten en een grote kop thee erbij. Laat het najaar maar komen! 

 

Wat is teff pap?

 

Ik begrijp dat je misschien nog nooit van teff pap hebt gehoord, want voor mij was het ook onbekend. Teff is een glutenvrije graansoort, net zoals bijvoorbeeld boekweit. Het heeft een volkorensmaak en is een beetje te vergelijken met de klassieke Brinta pap. Voor dit teff pap recept gebruikte ik een mix van teff, boekweitmeel, maïsgries en rijstemeel. Deze heb je bijvoorbeeld van Zonnatura of Joannusmolen. Ook heb ik 100% teff geprobeerd, maar dat smaakte te graanachtig en qua structuur vond ik hem te korrelig. Maar die eerste ontbijtgranen mix met verschillende glutenvrije granen is heerlijk en ook zacht van smaak.

Teff komt oorspronkelijk uit Ethiopië en bevat veel vezels, eiwitten en ijzer. Ook is het rijk aan eiwitten en bovendien zijn alle acht essentiële aminozuren aanwezig in deze graan. Daarnaast is het een bron van complexe koolhydraten, wat betekent dat het langzaam wordt opgenomen in je bloed en je langer verzadigd bent. Genoeg redenen dus om teff eens te gaan proberen! Zeker in combinatie met anijs en een snufje kaneel is het een heerlijk ontbijt, ook voor kinderen. Geven je kids niks om havermoutpap? Dan vinden ze dit ontbijt vast wél heel erg lekker. 

Deze teff pap met anijs en kaneel is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze teff pap vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

teff-pap-glutenvrij

teff-pap-glutenvrij

teff-pap-glutenvrij

 

Recept teff pap met anijs en kaneel

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

40 gram teff meergranen ontbijt (Zonnatura of Joannusmolen)
200 ml rijst drink
1,5 theelepel gemalen anijszaad
Paar snufjes kaneel
Ter garnering: 1/2 banaan, handje bramen en 15 gram pecannoten

 

Benodigdheden

Pannetje

 

Bereiding

1. Doe de teff samen met de rijst drink, anijs en kaneel in een pannetje. Breng aan de kook en kook ongeveer 3 minuten, tot het een dikke pap wordt. Blijf continue roeren.

2. Schep de teff pap in een schaaltje en garneer met plakjes banaan, bramen en pecannoten. Breng ten slotte op smaak met een extra snufje kaneel.

Tip: Erg lekker om de pecannoten eerst even te roosteren in een pan zonder olie. Zo krijgen ze een heerlijke bite.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

gezond-ontbijt-recept

info@zonderz