Heb jij wel eens een gezonde ontbijtpizza op? Move over havermoutpap en yoghurt met granola, deze ontbijtpizza is echt een feestje! Dit recept is erg leuk om samen met je kinderen te maken, bijvoorbeeld in het weekend. Bovendien is het heel makkelijk om te maken. Terwijl je de pizzabodem afbakt in de oven rooster je ondertussen even het amandelschaafsel goudbruin. Zodra de pizza klaar is besmeer je deze met kokosyoghurt en versier je hem met plakjes kiwi, frambozen en blauwe bessen. Wat geroosterd amandelschaafsel eroverheen en aanvallen maar. Deze gezonde ontbijtpizza zit boordevol vitaminen vanwege de verschillende soorten fruit. Ook bevat dit recept stiekem wat groenten, aangezien je als basis een bloemkool pizzabodem gebruikt. Zo kan je er toch voor zorgen dat je kinderen alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen! 

 

Gezonde ontbijtpizza met vers fruit

 

Deze ontbijtpizza is ook tof om te maken op een speciale dag, bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of Moederdag. Dit recept is voor vier personen, want dan krijg je ongeveer evenveel binnen als bij een normaal ontbijt. Vanwege de kokosyoghurt is dit ontbijt ook lekker romig en bovendien vult het ook goed, dus aan een kwart pizzapunt heb je meer dan genoeg. Wil je er helemaal een feest van maken? Besmeer de bodem dan met deze gezonde chocoladepasta en versier de pizza daarna met fruit. Genoeg inspiratie in ieder geval, wanneer ga jij dit lekkere recept een keer proberen?

Deze gezonde ontbijtpizza met kiwi en frambozen is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van deze gezonde ontbijtpizza vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

gezonde-ontbijtpizza-met-kiwi-en-frambozen

gezonde-ontbijtpizza-met-kiwi-en-frambozen

 

Gezonde ontbijtpizza met kiwi en frambozen

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 pizza, 4 personen)

1 bloemkool pizzabodem
4 grote eetlepels kokosyoghurt
1 kiwi
Handje verse frambozen en blauwe bessen
1 eetlepel amandelschaafsel
Handje verse munt
Optioneel: scheutje ahorn siroop

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Koekenpan

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220˚C.⁣

2. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze in 10-12 minuten gaar.⁣

3. Bak ondertussen het amandelschaafsel een paar minuten in een pan zonder olie. Zet dit even apart.⁣

4. Besmeer de pizzabodem na het bakken rijkelijk met kokosyoghurt en beleg daarna met plakjes kiwi, frambozen en blauwe bessen.⁣

5. Garneer de pizza ten slotte met munt en het geroosterde amandelschaafsel. Je kan nu ook nog wat extra ahorn siroop toevoegen als je dat lekker vindt.⁣ Enjoy!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz