fbpx ...

Ben je op zoek naar lekkere havermoutpap recepten? Ik heb mijn favorieten voor je op een rijtje gezet! Het is al zeker 6 jaar geleden is dat ik zelf ooit begon met het eten van havermoutpap als ontbijt. Geïnspireerd door het boek De Voedselzandloper van arts Kris Verburgh, die havermoutpap de hemel in prijst in zijn boek, besloot ik om ook maar eens vaker zo’n gezonde pap als ontbijt te eten. Sindsdien ben ik verkocht en eet ik het nog steeds bijna elke ochtend. Vooral in de winter vind ik havermoutpap heerlijk, zeker met een flinke eetlepel pindakaas bovenop. Toch krijg ik nog steeds de vraag wat lekkere havermoutpap recepten zijn, want soms vinden mensen het maar saai smaken. Laat ik je eerst even vertellen wat ik zelf erg belangrijk vind om havermoutpap een heerlijke smaak te geven. 

 

Zo maak je lekkere havermoutpap!

 

De soort plantaardige melk die je gebruikt voor je havermoutpap is erg belangrijk. Elke plantaardige melk is anders qua smaak en structuur. Als je een hele dunne melk neemt, zoals bijvoorbeeld amandelmelk, krijg je een dunne havermoutpap. Daar ben ik zelf niet zo’n fan van. Meestal kiest ik voor kokos-rijst drink, wat lekker zoet is en ook stevig van structuur. Ook havermelk vind ik erg lekker, dit is wat minder zoet maar nog steeds heel romig. Als je net begint met het eten van havermoutpap zou ik je aanraden om te kiezen voor kokos-rijst melk. Dan is je ontbijt sowieso een feestje!

Verder kan je havermoutpap ook op smaak brengen met verschillende specerijen. Vooral kaneel vind ik zelf erg lekker, maar je kan bijvoorbeeld ook vanille gebruiken. Ten slotte voeg ik ook altijd een stuk fruit toe aan mijn havermoutpap voor wat extra smaak. Appel en banaan zijn hier favoriet, eigenlijk wel het hele jaar door. Hopelijk word je dankzij deze blog ook fan van havermoutpap en maak ik je blij met deze lekkere havermoutpap recepten. Wil je nog meer havermoutpap recepten proberen? Bestel dan hier mijn Balance e-book met maar liefst 52 recepten! 

Deze lekkere havermoutpap recepten zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (Gebruik glutenvrije havermout)
  • Zorgen voor een lang verzadigd gevoel 
  • Rijk aan vezels

Laat je me weten wat je van deze lekkere havermoutpap recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

7x lekkere havermoutpap recepten

 

Havermoutpap met chai kruiden

 

lekkere-havermoutpap-recepten

Deze havermoutpap met chai kruiden is ideaal voor de herfst of de winter. Ben je dol op chai latte? Dan vind je deze havermoutpap vast ook heerlijk! 

 

Havermoutpap met warme frambozensaus

 

lekkere-havermoutpap-recepten

Deze havermoutpap met warme frambozensaus is ideaal om in de winter te eten. De frambozensaus is erg makkelijk om te maken, maar het maakt de havermoutpap wel extra speciaal. Dit is ook een fijn recept voor kinderen!

 

Havermoutpap met pindakaas en speculaaskruiden

 

lekkere-havermoutpap-recepten

De combinatie van havermout met appel en pindakaas is altijd goed. Door de speculaaskruiden krijgt de havermoutpap een lekkere winterse smaak en bovendien is het weer net wat anders dan kaneel. Ga jij deze havermoutpap met speculaaskruiden ook proberen? 

 

Havermoutpap met gekarameliseerde peer

 

lekkere-havermoutpap-recepten

Deze havermoutpap met gakarameliseerde peer is ideaal voor in het weekend. De peer bak je even in de pan met wat ahorn siroop, waardoor de havermoutpap extra lekker wordt.

 

Havermoutpap met pindakaas en chocolade

 

lekkere-havermoutpap-recepten

Nog een recept van havermoutpap met pindakaas, gewoon omdat het zo lekker is. Deze havermoutpap is echt een feestje! De combinatie van pindakaas, hazelnoten en pure chocolade is om te smullen. Dit ontbijt vult dan ook erg goed en geeft je lang een verzadigd gevoel. 

 

Chocolade havermoutpap met bevroren banaan

 

chocolade-havermoutpap

Vind je gewone havermoutpap maar saai? Maak dan deze chocolade havermoutpap met bevroren banaan! Door wat cacao poeder door de havermout te roeren krijgt het net een andere smaak en bovendien is bevroren banaan ook heerlijk, net een ijsje dat in je mond smelt. 

 

Havermoutpap met gebakken banaan en pindakaas

 

havermoutpap-met-gebakken-banaan

Last but not least: havermoutpap met gebakken banaan! En pindakaas natuurlijk, want pinakaas is altijd een goed idee. Dit is een heerlijk ontbijtje om te maken in het weekend en ook kinderen gaan dit ontbijt sowieso lekker vinden.

Wil je meer balans ervaren in je lichaam en mind en elke dag lekker in je vel zitten? Bestel dan hier het Balance e-book met maar liefst 52 recepten, die ervoor zorgen dat jouw klachten weer verleden tijd zijn.

info@zonderz