fbpx ...

Een paar weken geleden ging ik samen met mijn vriend een hapje eten bij Mitts in Amsterdam. Dit is dé plek waar je moet zijn voor lekkere cocktails en heerlijke mezze. Heb je al wel eens van mezze gehoord? Dit zijn Midden-Oosterse hapjes die je samen kan delen, zoals falafel, hummus en labneh. Ik ben gek op de Midden-Oosterse keuken en vond het dan ook erg leuk om hier verschillende gerechten van de menukaart te proberen. Bovendien knipoogde het terras van Mitts al verschillende keren naar mij als ik er langs liep. Dit restaurant ziet er namelijk heel tof uit, met een fijn terras om te genieten van een cocktail in de zon. Tijd om deze hotspot in Amsterdam-Oost eens te proberen!

 

mitts-amsterdam

mitts-amsterdam

 

Cocktails en Midden-Oosterse mezze bij Mitts

 

Het menu van Mitts staat boordevol kleine gerechtjes en verfrissende cocktails. Mijn diner startte daarom ook met een cocktail, want daar staat Bar Mitts bekend om. Ik vroeg wat de lekkerste cocktail van de menukaart was en even later stond de amaretto yuzu sour voor mijn neus, een zoete cocktail met amaretto, yuzu en limoen. Heerlijk! Later probeerde ik nog een aantal gin-tonics, die lekker fris van smaak waren. Vooral de gin-tonic met komkommer en limoen is een aanrader. Als voorgerecht deelden mijn vriend en ik verschillende hapjes, waar ook vers pitabrood bij geserveerd werd. Veel gezelliger dan ieder zijn eigen gerecht, toch? Even later stond de tafel vol met Midden-Oosterse gerechten zoals hummus, muhamarra en falafel. Terwijl ik aanviel op de verse falafels, smulde mijn vriend van de artisjok met vinaigrette dip. 

Op naar het hoofdgerecht! Ook bij deze gang namen we weer verschillende gerechten van de kaart. De bimi van de barbecue met tahin, za’atar en chili was mijn favoriet. Ik wist niet dat broccoli zó lekker kon zijn! Deze baby broccoli heeft een heerlijke smokey smaak omdat ze hem op de barbecue gegrild hebben. Ook de bieten salade met pompoenpitten viel erg in de smaak, net zoals de geroosterde bloemkool met amandelen en granaatappel. Nu denk je misschien dat er alleen maar vegetarische gerechten op het menu staan, maar ook als je vlees eet is er voldoende keus. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook een barbecue kip met harissa, welke geserveerd wordt met spinazie en pijnboompitten. Wil je hier binnenkort gaan eten? Dan zou ik sowieso de de bimi en verse falafel nemen.

 

mitts-amsterdam

mitts-amsterdam

mitts-amsterdam

 

Time for dessert!

 

Als je mij kent dan weet je dat ik het dessert altijd het belangrijkste onderdeel van de hele avond vind. Of het nou Zonderzooi-proof is of niet: er is altijd ruimte voor een lekker dessert! Op de menukaart stonden verschillende desserts, van homemade pistache ijs tot een sgroppino met limoen sorbet. Wij sloten de avond af met een Marokkaans dessert: pannenkoekjes met espresso crème en vers fruit. De espresso crème vond ik helemaal geweldig, terwijl ik zelf niet eens zo’n koffie liefhebber ben. Ook deze is homemade en natuurlijk vroeg ik om het recept. Wie weet zie je binnenkort zoiets lekkers op Zonderzooi verschijnen.

Na het eten was ik verzadigd, maar voor het eerst in tijden had ik geen opgezette buik na een etentje bij een restaurant. Dat heeft ook te maken met het feit dat de gerechten gezond zijn én de porties niet te groot. Daardoor ga je jezelf niet overeten, wat veel beter is voor je darmen. Dit restaurant krijgt van mij een dikke 8 en ik kom zeker nog een keer terug om de andere gerechten te proberen. Wil je het gehele menu van Mitts bekijken? Check dan hier de menukaart!

Mitts – Javastraat 49A – 1094 HA Amsterdam

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mitts. Lees hier mijn disclaimer. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz