fbpx ...

Hoe lekker is dit: een vegan jackfruit kerrie salade! Een paar weken geleden ging ik lunchen bij foodie Gewoon Hanne en zij had deze kerrie salade op tafel staan. “Het recept komt uit mijn Vakantie Doe Boek Dalí, moet je maar eens proeven!” Natuurlijk deed ik dat en ik was erg verrast over de smaak. Sinds ik drie jaar geleden gestopt ben met vlees eten heb ik eigenlijk nooit meer een kerrie salade op. Ik had niet eens door dat ik het mistte, tot ik deze salade op mijn brood smeerde. Wat ontzettend lekker! Bovendien is structuur van de jackfruit juist ideaal, want dit zorgt voor een soort van draadjesvlees. Deze vegan jackfruit kerrie salade is overigens ook erg simpel om te maken. Je roostert de jackfruit 10 minuten in de oven zodat deze steviger wordt en daarna mix je dit met plantaardige mayonaise, kerrie, bieslook, peper en zout.

 

Vegan jackfruit kerrie salade

 

Eigenlijk is dit gewoon een vegetarische kip kerrie salade, maar dan lekkerder. Alle credits van dit recept gaan naar Hanne, die het recept bedacht voor haar Vakantie Doe Boek. Dit ebook kan je via deze link gratis downloaden en staat boordevol zomerse recepten (ook eentje van mij!), DIY’s en hotspots in Nederland. Zo kom jij deze zomer wel door! Deze jackfruit kerrie salade is niet alleen lekker voor op brood, maar ook voor bij de borrel. Verdubbel dan het recept even zodat je zeker voldoende hebt, want voor je het weet is iedereen verslaafd aan deze salade. Wat toastjes erbij en smullen maar! 

Deze vegan jackfruit kerrie salade is

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze vegan jackfruit kerrie salade vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

vegan-jackfruit-kerrie-salade

Foto: Gewoon Hanne

 

Recept vegan jackfruit kerrie salade

 

Ingrediënten
(Voor 2-3 porties)

1 blik jackfruit 
25 gram plantaardige mayonaise
25 gram haver crème fraîche 
1,5 theelepel kerrie
1 lente uitje of handje bieslook
Snufje zout en peper

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Kom 

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Giet de jackfruit af en dep deze droog met wat keukenpapier.

3. Pluk met je vingers de stukjes jackfruit uit elkaar. Verspreid deze over de bakplaat en bak ze 10 minuten.

4. Doe de jackfruit in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar en de salade is klaar. 

Tip: Zet de salade nog even in de koelkast om koud te laten worden, dan is ‘ie net iets lekkerder. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz