fbpx

Het leek mij leuk om weer eens wat toffe hotspots in Amsterdam met jullie te delen, waaronder deze keer de Kevin Bacon Bar in Amsterdam. Dit is een gezellige cocktailbar annex restaurant waar je heerlijk Thais kan eten. Ik heb een aantal jaar geleden door Thailand gereisd en werd daar verliefd op de Thaise keuken. Alles wordt vers gemaakt, met veel verschillende kruiden en groenten. Denk bijvoorbeeld aan Pad Thai, een green papaya salad of een zoete massaman curry, allemaal even lekker! Bij de Kevin Bacon Bar in Amsterdam kan je ook goed Thais eten. Het eten smaakt hier net zoals in Thailand en dat zeg ik niet vaak. Dat komt ook omdat de kok Thais is en zijn specialiteiten graag aan iedereen in Amsterdam laat proeven. Ik ben heel blij dat ik deze hotspot ontdekt heb en weet nu al dat ik hier vaker ga komen! 

 

kevin-bacon-bar

kevin-bacon-bar

 

Kevin Bacon Bar in Amsterdam

 

De Kevin Bacon Bar is een gezellige plek om met vriendinnen af te spreken voor een hapje en een drankje. De bar is vernoemd naar Kevin Bacon, een bekende acteur uit Amerika. Nee, ze serveren hier gelukkig geen bacon. De menukaart van deze knusse tent staat boordevol heerlijke gerechten, zoals een Tom Kha Kai soep of traditionele Thaise curry’s met verse pepers. Ik ging hier met twee collega’s eten en we besloten van alles wat te proberen. We begonnen met een heerlijke cocktail geïnspireerd op de Tom Ka Kai soep, deze cocktail was gemaakt met gember infused gin, koriander siroop, kokosmelk en limoen-gember bier. Lekker fris! Achter de bar staan verschillende karaffen met homemade infused gin, die ook voor de gin tonics werden gebruikt. Deze vielen dus ook érg goed in de smaak. 

Time for food! Als voorgerecht bestelden we de spring rolls en de Tom Yam soep, een licht spicy soep met champignons en verschillende Aziatische groenten. Beiden waren erg lekker. Als hoofdgerecht bestelden we allemaal iets anders. Ik ging voor de Kaeng Ped, een rode curry met kokosmelk, verschillende soorten groenten en koriander. Koriander is mijn favoriet en het liefst eet ik dit elke dag! Ook bestelde ik hier wat extra tofu bij. Deze rode curry smaakte net zoals in Thailand, lekker spicy en je proefde ook dat de curry pasta vers gemaakt was. Daarnaast bestelden we de Pad Thai, een fris-zoet gerecht met noedels, groenten en pinda’s. Hierbij kan je zelf kiezen of je dit bijvoorbeeld wilt met garnalen of tofu. De Pad Thai viel ook erg in de smaak, net zoals de stir-fry met verschillende soorten groenten en tofu. 

Zoals je misschien wel weet ben ik dol op desserts. Ik verheug me na een maaltijd altijd het meest op het dessert. Ze hadden hier een Hallow Man op het menu staan, een cake van pure chocolade en kokos, met slagroom, pinda’s en chocolade. Do I need to say more? Deze cake smaakte hemels! Met een gevulde buik en licht aangeschoten van de heerlijke cocktails gingen we weer naar huis. 

 

kevin-bacon-bar

kevin-bacon-bar 

Vegetarisch of vegan? Geen probleem!

 

Bij alle gerechten kan je hier zelf een eiwitbron toevoegen, zoals kip, garnalen of tofu. Heel fijn dat ze hier openstaan voor vegetariërs en veganisten. Ook bij het voorgerecht hebben ze verschillende vegetarische opties, zoals de spicy mushroom soep en de spring rolls. Bij de hoofdgerechten vond ik de Kaeng Ped een dikke aanrader, deze curry bestelde ik met tofu. Het liefst kom ik snel weer een keertje terug om alle andere gerechten van de menukaart te proberen, want er was genoeg keus. Ben je benieuwd geworden naar de Kevin Bacon Bar? Bekijk hier de website en het menu.

Kevin Bacon Bar – Witte de Withstraat 38, 1057 XZ Amsterdam

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Kevin Bacon Bar. Lees hier mijn disclaimer

 

kevin-bacon-bar

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)