fbpx ...

Met deze zomerse temperaturen is een recept voor een natuurlijke limonade zeker geen slecht idee! Wat dacht je van deze natuurlijke limonade met limoen, gember en munt? Dit recept flans je zo in elkaar en is ook handig als je je kinderen wat fris wilt geven, maar ze liever geen Fanta of Cola voorschotelt. Zo kunnen ze toch genieten van een fris drankje en staan ze niet gelijk op hun kop van alle suikers. Maar ook voor volwassenen is deze natuurlijke limonade erg lekker, want ook ik drink het nu dagelijks met dit warme weer.

Ik maakte deze limonade door eerst even een half glaasje gemberthee te zetten en de gember even te laten trekken. Wist je dat gember erg goed is voor je metabolisme? Het geeft je metabolisme op een natuurlijke manier een goede boost. Nadat de thee is getrokken voeg je er wat muntwater aan toe en maak je de limonade af met limoensap en wat ahorn siroop. De ahorn siroop is natuurlijk niet verplicht, maar geeft wel een zoet smaakje aan de limonade. Zo makkelijk is het dus om zelf limonade te maken! Mocht je meer fan zijn van bubbels in je limonade dan kan je het water natuurlijk ook vervangen door bruisend water. 

 

Homemade natuurlijke limonade

 

Dit recept voor limonade is al tien keer beter dan de limonade die je kan vinden in de supermarkt. Wist je dat er soms wel 20 gram suiker in een glas limonade zit? Natuurlijk is ahorn siroop ook een vorm van suikers, maar deze is wel veel natuurlijker en is bovendien ook rijk aan vitaminen en mineralen. Ahorn siroop wordt uit bomen in Canada getapt, dus natuurlijker kan bijna niet. Persoonlijk vind ik de smaak van ahorn siroop veel lekkerder dan bijvoorbeeld die van honing, omdat het meer een zoete dropachtige smaak heeft. Ga jij deze natuurlijke limonade ook proberen? Ik weet zeker dat je er van gaat genieten! 

Deze natuurlijke limonade met limoen, gember en munt

  • Makkelijk om te maken
  • Vrij van geraffineerde suikers
  • 100% vegan
  • Lekker voor op zomerse dagen

Laat je me weten wat je van deze natuurlijke limonade vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde-limonade-met-limoen-gember-munt

gezonde-limonade-met-limoen-gember-munt

 

Recept natuurlijke limonade met limoen, gember en munt

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

250 ml water
1 limoen
4 plakjes verse gember
Takje verse munt
2 theelepels ahorn siroop
Optioneel: 2 ijsblokjes

 

Benodigdheden

Waterkoker
Glas

 

Bereiding

1. Snijd de gember in dunne plakjes en doe deze in een glas. Vul dit aan met 125 ml kokend water. Laat dit 15 minuten staan, zodat de smaak van de gember goed intrekt.

2. Doe ondertussen in een ander glas het takje munt en vul dit glas ook met 125 ml water, maar dan koud water. Laat dit ook 15 minuten staan. 

3. Voeg beide glazen samen in één glas. Pers de limoen uit boven het glas en voeg de ahorn siroop toe. Roer goed door elkaar en voeg wat ijsblokjes toe om de natuurlijke limonade fris te maken. Enjoy! 

Tip: Heb je geen ijsblokjes in huis? Zet de limonade dan even een kwartier in de koelkast, zodat ‘ie lekker koel is!

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

info@zonderz