Deze ontbijt pannenkoekjes met nectarine en amandelschaafsel zijn heerlijk voor in het weekend! Eet jij ook wel eens pannenkoeken als ontbijt? Ik ben er gek op en mijn vriend Lars vindt het ook altijd een feestje. We zijn beide fan van deze vegan pannenkoeken, waar helemaal geen zooi in zit. Zo kan je toch gewoon genieten zonder schuldgevoel. Nu het zomer is eet ik het liefst elke dag nectarines. Het duurt altijd even voordat ze te vinden zijn in de supermarkt, maar als ze er eenmaal zijn dan haal ik elke week een flinke lading. Laat ze even een paar dagen rijpen op je fruitschaal, dan zijn ze namelijk op z’n lekkerst en erg zoet van smaak! 

 

Vegan ontbijt pannenkoekjes met nectarine

 

Pannenkoeken maken zonder ei is voor mij tegenwoordig geen probleem meer. Een ei kan je namelijk makkelijk vervangen door een chia ei, een mix van chia zaden met water. Bovendien zitten hier ook veel meer goede voedingsstoffen in, zoals omega 3, eiwitten en vezels. Als je dit vijf minuten laat weken wordt het een dikke, kleverige substantie dat je prima kan gebruiken als vervanger van ei. Verder moet je er dan wel wat bakpoeder aan toevoegen, zodat de pannenkoekjes mooi gaan rijzen. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je keukenkastje staan, dus je kan gelijk aan de slag. Garneer de pannenkoekjes na het bakken met een rijpe nectarine, ahorn siroop en wat amandelschaafsel. Genieten maar!

Deze ontbijt pannenkoekjes met nectarine zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Vrij van geraffineerde suikers

Laat je me weten wat je van deze ontbijt pannenkoekjes met nectarine vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

ontbijt-pannenkoekjes-met-nectarine

ontbijt-pannenkoekjes-met-nectarine

 

Ontbijt pannenkoekjes met nectarine en amandelschaafsel

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

Pannenkoekjes
50 gram speltbloem of havermeel 
125 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld havermelk of rijst drink)
1 eetlepel chia zaden
3 eetlepels water
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
Scheutje olijfolie

Garnering
1 nectarine
Scheutje ahorn siroop 
1 theelepel amandelschaafsel

 

Benodigdheden

Koekenpan
Garde of mixer
Spatel

 

Bereiding

1. Maak eerst het chia ei. Doe de chia zaden samen met het water in een glas water, roer door elkaar en laat 5 minuten staan. Dit is een vervanger voor ei.

2. Doe de bloem, plantaardige melk, chia ei, bakpoeder en zout in een kom en mix met een garde of mixer tot een glad beslag.

3. Doe een scheutje olijfolie in een pan en verwarm de pan.

4. Maak daarna 4-5 kleine pannenkoekjes van het beslag (kan ook in twee keer) en bak ze aan één kant tot er belletjes ontstaan. Gooi de pannenkoekjes dan om met een spatel en bak nog een paar minuten aan de andere kant.

5. Verdeel de pannenkoekjes over een bord en garneer met partjes nectarine, ahorn siroop en amandelschaafsel. 

Tip: Je kan het amandelschaafsel ook even kort roosteren in een pan zonder olie, dan komt de smaak nog meer naar boven. 

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz