fbpx ...

Eet jij graag overnight oats als ontbijt? Dan vind je deze cheesecake overnight oats met blauwe bessen vast heerlijk! In de zomer vind ik overnight oats ideaal als ontbijt en bovendien ook erg simpel. Niemand heeft zin om ‘s ochtends lang in de keuken te staan, toch? Je maakt dit ontbijt de avond van te voren klaar en ‘s ochtends hoef je het alleen maar even uit de koelkast te pakken. Ideaal als je haast hebt of een drukke moeder bent die ‘s ochtends ook nog de kids eten moet geven.

Overnight oats is eigenlijk gewoon koude havermoutpap, welke je op smaak kan brengen met je favoriete fruit en toppings. Voor deze cheesecake overnight oats gebruikte ik een combinatie van blauwe bessen en citroen. Ook heb ik wat vanille extract toegevoegd, welke zorgt voor een heerlijke cheesecake smaak. Bovendien maakt de yoghurt de overnight oats lekker fris en zorgt het er voor dat je ook langer verzadigd bent. Genoeg redenen dus om dit gezonde ontbijt recept te proberen! 

 

Makkelijke overnight oats met blauwe bessen

 

Deze cheesecake overnight oats maken is erg simpel: je doet gewoon alle ingrediënten samen in een bakje, zet het een nacht in de koelkast en klaar is Kees! Dit gezonde ontbijt is dus al in één minuut klaar. Als je het fijn vindt kan je ook een grotere portie maken voor de week, zodat je het elke dag uit de koelkast kan pakken. Ik maak sowieso altijd een portie voor twee keer, maar voor vier keer kan natuurlijk ook. Je kan de blauwe bessen ook vervangen door frambozen, zo heb je toch voldoende afwisseling in je ontbijt. Wil je nog wat andere overnight oats recepten proberen? Maak dan één van deze 4x makkelijke overnight oats recepten.

Deze cheesecake overnight oats met blauwe bessen zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (Gebruik glutenvrije havermout en kies voor rijst drink)
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze cheesecake overnight oats met blauwe bessen vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

cheesecake-overnight-oats-met-blauwe-bessen

 

Recept cheesecake overnight oats met blauwe bessen

 

Ingrediënten
(Voor 2 porties)

80 gram (glutenvrije) havermout 
150 gram ongezoete sojayoghurt 
100 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld havermelk of rijst drink)
1 citroen
1 eetlepel ahorn siroop
1/2 theelepel vanille extract
80 gram bevroren blauwe bessen

 

Benodigdheden

Afsluitbaar bakje
Rasp

 

Bereiding

1. Was de citroen en rasp daarna twee theelepels citroenrasp van de schil. 

2. Doe de havermout, sojayoghurt, plantaardige melk, 1 theelepel citroensap, 2 theelepels citroenrasp, ahorn siroop en vanille extract samen in een afsluitbaar bakje en roer door elkaar.

3. Roer daarna de blauwe bessen erdoorheen en zet het bakje een nacht in de koelkast.

4. Verdeel het de volgende ochtend over twee schaaltjes. Enjoy!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz