fbpx ...

Wist je dat dit vegan ijs met pindakaas en kaneel erg makkelijk is om te maken? Ik kwam dit recept tegen via Pinterest en besloot het eens te proberen, want de combinatie van alle ingrediënten klonk heerlijk. Alhoewel, kikkererwten door je ijs? Bah! Nee ben maar niet bang, daar proef je écht helemaal niks van vanwege alle andere overheersende ingrediënten. Dit vegan ijs met pindakaas en kaneel is om te smullen! Ik was al lang op zoek naar een gezond ijs recept en dan snap je vast ook wel hoe blij ik was toen ik dit tegen kwam. Zelf ben ik erg goed in ijsjes eten, maar niet zo goed in het bedenken van ijs recepten. Alle credits van dit recept gaan dus ook naar blogger Nourished by Caroline. Je hebt geen ijsmachine nodig voor dit vegan ijs, een keukenmachine of sterke blender is al prima. 

 

Vegan ijs met pindakaas, kaneel en vanille

 

Voor dit gezonde vegan ijs heb je maar 5 ingrediënten nodig, namelijk kikkererwten, medjoul dadels, pindakaas, vanille extract en kokosmelk. Ja ik begrijp dat je denkt dat ik een typefout heb gemaakt, maar die kikkererwten horen gewoon thuis in het recept. Gelukkig proef je die helemaal niet, maar zorgen ze er wel voor dat het ijs ook minder snel smelt. Bovendien geven de kikkererwten een fijne structuur en zorgen ze voor een flinke portie vezels in het ijs. Ook voegde ik nog een klein snufje kaneel toe, just for a little bit extra magic! Al deze ingrediënten samen maken heerlijk ijs.

Weet je wat nou zo leuk is aan dit recept? Het is super makkelijk om te maken! Je doet gewoon alle ingrediënten samen in een keukenmachine (of sterke blender), mixt het een minuutje door elkaar en klaar is Kees. Daarna giet je het ijs in een afsluitbaar bakje en zet je het minimaal 12 uur in de vriezer om hard te worden. De volgende dag haal je het er uit en kan je aanvallen. Ik versierde mijn bakje ijs met wat pindakaas, geroosterde kokos en cacao nibs voor een extra crunch door mijn ijs. Ga jij dit vegan ijs recept ook proberen? Ik weet zeker dat je het lekker gaat vinden!

Dit vegan ijs met pindakaas en kaneel is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van dit vegan ijs met pindakaas en kaneel vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-ijs-met-pindakaas-en-kaneel

vegan-ijs-met-pindakaas-en-kaneel

vegan-ijs-met-pindakaas-en-kaneel  

Recept vegan ijs met pindakaas en kaneel 

 

Bereidingstijd: 5 minuten + 12 uur in de vriezer

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

140 gram kikkererwten (Uit blik of een glazen pot)
130 gram medjoul dadels
125 ml 100% pindakaas
1 theelepel vanille extract
400 ml kokosmelk in blik
1/2 theelepel kaneel

Ter garnering
Pindakaas
Geroosterde kokos snippers
Cacao nibs

 

Benodigdheden

Keukenmachine of sterke blender
Afsluitbaar bakje

 

Bereiding

1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze even af met water. 

2. Doe alle ingrediënten voor het ijs samen in de keukenmachine en mix het in 30-60 seconden tot een egale massa.

3. Giet dit mengsel in een afsluitbaar bakje en plaats het minimaal 12 uur in de vriezer.

4. Haal het ijs uit de vriezer en maak per persoon een bakje met 2-3 bolletjes ijs. Garneer het ijs met extra pindakaas, geroosterde kokos snippers en cacao nibs. 

Tip: Na 15 uur in de vriezer wordt dit ijs wat harder dan normaal ijs, dus moet je het wat langer laten ontdooien. Laat het ijs dan minimaal 60 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het serveert. Daarna wordt het wat zachter en kan je er bolletjes van maken met een ijsschep. Enjoy!

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

 

vegan-ijs-met-pindakaas-en-kaneel

 

info@zonderz