fbpx ...

Wil jij deze zomer overnachten in de natuur in Nederland? Ik heb de leukste eco-stays voor je op een rijtje gezet! Sinds het corona virus is uitgebroken zijn veel vakanties gecanceld en zoekt iedereen het toch wat dichterbij. Zo was ik laatst zelf een weekje kamperen in Drenthe, wat voor mij net zo fijn was als een vakantie in het buitenland. De Nederlandse natuur heeft genoeg te bieden en er zijn zó veel mooie plekken te ontdekken! Daarom heb ik een lijstje gemaakt met plekken waarbij je kan overnachten in de natuur in Nederland. Van tiny houses in Limburg tot slapen in een kartonnen huisje bij de Biesbosch. Op vakantie in Nederland is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens goed voor het milieu. Ik hoop dat ik je met deze blog kan inspireren om vaker in Nederland op vakantie te gaan en hier alle mooie plekken te ontdekken.

 

5x overnachten in de natuur in Nederland

 

Overnachten in een huisje van gerecycled karton

 

overnachten-in-de-natuur-in-nederland

overnachten-in-de-natuur-in-nederland

Fotografie: Yvonne Witte

Op drie verschillende plekken in Nederland kan je slapen in een Wikkelhouse, een huisje gemaakt van gerecycled karton. Deze eco-stays vind je in Apeldoorn, Dordrecht en in de Achterhoek. Deze huisjes staan midden in de natuur en zijn daarom de ideale plek om goed tot rust te komen. Doe de deur van het huisje open en je staat gelijk met je blote voeten in het gras. De Wikkelhouse is erg comfortabel, want je slaapt gewoon in een heerlijk Auping bed. Ontbijt daarna lekker buiten met het geluid van fluitende vogels op de achtergrond. Tip: de Wikkelhouse van Dordrecht ligt aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch. Hier kan je bijvoorbeeld een bootje huren en zo de prachtige natuur verkennen. 

 

Slapen in een tiny house in de Limburgse natuur

 

tiny-house-nederland

tiny-house-nederland

Een tiny house midden in de Limburgse natuur, hoe heerlijk is dat? De tiny houses van DroomPark Maasduinen liggen aan de Duitse grens, waardoor je ook een uitstapje naar Duitsland kan maken. De huisjes zijn erg knus ingericht en van alle gemakken voorzien. Ook grenzen de huisjes aan een open binnenplaats die wordt gedeeld met andere tiny houses. Hier vind je ook een barbecue waar je gezellig kan barbecueën of samen een drankje kan doen! Deze huisjes liggen dicht bij de natuurgebieden Maasdaal en de Peel, een prachtige omgeving om te gaan fietsen of te wandelen. 

DroomPark Maasduinen, Maalbekerweg 25, 5951 NS Belfeld

 

Hippie style kamperen in een tipi tent of yurt

 

overnachten-in-de-natuur-in-nederland

for-rest-glamping

Bij For-Rest Glamp kan je kamperen in een tipi tent, hoe tof is dat? Dit is de ideale plek om even lekker tot rust te komen. Deze glamping is ook speciaal voor mensen zonder kids, uitgezonderd van de For-Rest Family weken. De sfeer van deze glamping is net een beetje alsof je over een festival terrein wandelt, want er staan ook twee foodtrucks op het terrein staan waar je heerlijk eten kan scoren. Denk bijvoorbeeld aan een streetfood burger of ga voor een lekkere Indische maaltijd. Wil je liever zelf koken? Dat kan natuurlijk ook! Ze hebben hier ook een barbecue plek waar je je eigen eten kan bereiden.

Naast tipi’s heeft For-Rest Glamp nog verschillende andere accommodaties, zoals tiny homes, een bedstee of een yurt. Ook kan je hier met je eigen camper kamperen in de Nomadenweide. Daarnaast is er in de omgeving genoeg te ontdekken, van gezellige dorpjes tot mooie gebieden met heide en vennen. 

For-rest Glamp, Rekkenseweg 25, 7157 AB Rekken

 

Een weekendje Zwieren aan het water

 

overnachten-in-de-natuur-in-nederland

overnachten-in-de-natuur-in-nederland

overnachten-in-de-natuur-in-nederland

Bij Zwier kan je terecht om een weekend op te laden en te genieten van de natuur. Dit is een hele leuke plek om samen met je vriend(in) naartoe te gaan. Zie je jezelf al zitten bij deze tenten aan het water? De tenten zijn knus en comfortabel ingericht, zodat je in alle luxe kan kamperen. Je slaapt namelijk op zachte boxsprings en hebt zelfs een kacheltje in je tent! Eigenlijk hebben de tenten de luxe van een hotel, maar ben je wel gewoon buiten.

Er is ook overal aan gedacht, want naast lekkere maaltijden (vanwege corona kan je deze nu afhalen) kan je ook gebruik maken van kano’s en sup’s. Ik vind suppen zelf een heerlijke manier om tot rust te komen en één te worden met de natuur. Bovendien word je vakantie zo toch nog een beetje sportief!  

Zwier, Winkeldijk 20a, 3645AP Vinkeveen

 

Knus slapen in een pipowagen in Drenthe

 overnachten-in-de-natuur-in-nederland

overnachten-in-de-natuur-in-nederland

Nationaal Park Dwingerveld is één van de mooiste natuurparken van Nederland. Ik ben er zelf laatst geweest tijdens een vakantie in Drenthe en was versteld van de prachtige natuur hier. Hoe leuk is het om hier te slapen in een pipowagen? Deze pipowagen van Bed & Stee Lheebroekerland ligt aan de rand van Nationaal Park Dwingerveld. Hier vind je een uitgestrekt bos van 37 kilometer en prachtige velden met heide en bomen. Een plek om goed tot rust te komen en lange wandelingen te maken of de omgeving te ontdekken op de fiets.

De pipowagen is grotendeels van hout en erg gezellig ingericht met vrolijke kleuren. Je slaapt hier in een knusse bedstede en daarnaast heeft de pipowagen een eigen douche en toilet. Ook kan je hier buiten genieten in de zon in de loungestoelen. Deze pipowagen is de ideale plek om te overnachten in de natuur in Nederland!

Bed & Stee Lheebroekerland, Lheebroek 31A, 7991 PM Dwingeloo

Heb jij nog leuke aanraders om te overnachten in de natuur in Nederland? Laat het mij dan weten in de comments!

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

info@zonderz