fbpx

Deze groene smoothiebowl met mango, limoen en munt is lekker fris van smaak! Zodra het eenmaal warmer wordt vind ik ontbijten met een smoothiebowl heerlijk. Vooral in het weekend, dan maak ik er vaak echt een feestje van en geniet ik van elke hap. Maar wat gooi je allemaal in je smoothiebowl zonder dat je te veel suikers binnen krijgt? Veel smoothiebowls zijn namelijk gemaakt van verschillende soorten fruit, waardoor je bloedsuikerspiegel enorm stijgt en je snel weer trek hebt. Daarom heb ik gekozen voor minder fruit en voegde ik ook wat komkommer en spinazie toe aan deze smoothiebowl. Zo krijg je ook gelijk een portie groente binnen. Bovendien zorgen beide voor wat extra vezels, waardoor je ook langer verzadigd bent dan dat je een smoothie maakt op basis van fruit. Deze smoothiebowl heeft een frisse smaak en vooral de yoghurt, komkommer en munt komen naar boven. Wil je liever een iets zoetere smoothie als ontbijt? Voeg dan een medjoul dadel of halve banaan toe. 

 

Groene smoothiebowl op basis van sojayoghurt

 

Als basis voor dit recept gebruikte ik ongezoete sojayoghurt. Deze plantaardige yoghurt geeft een dikkere structuur aan de groene smoothiebowl. Je kan natuurlijk ook gewone yoghurt gebruiken of plantaardige melk, als je liever een dunnere variant wilt. Dankzij de sojayoghurt bevat deze smoothiebowl ook gelijk een fijne portie eiwitten, namelijk 10 gram! Bovendien zit is dit recept ook rijk aan vitaminen en mineralen. De spinazie zit boordevol vitamine K en ijzer, de mango zorgt voor vitamine C en frambozen zijn rijk aan antioxidanten. Dit ontbijt is dus niet alleen erg lekker, maar ook goed voor je lichaam. Wat ik zelf ook fijn vind is dat deze gezonde smoothiebowl in vijf minuten al gemaakt is. Enjoy your breakfast!

Deze groene smoothiebowl met mango is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vrij van toegevoegde suikers

Laat je me weten wat je van deze groene smoothiebowl vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

groene-smoothiebowl

groene-smoothiebowl 

Recept groene smoothiebowl met mango, limoen en munt

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

Smoothie
250 ml ongezoete sojayoghurt
80 gram komkommer 
150 gram bevroren mango blokjes
5 blaadjes verse munt (Liefst de wat grotere blaadjes)
1 theelepel limoenrasp
Handje spinazie

Garnering
Handje verse frambozen
1 eetlepel naturel kokos snippers

 

Benodigdheden

Blender
Rasp
Koekenpan

 

Bereiding

1. Rooster de kokos snippers een paar minuten in een pan zonder olie, tot ze lichtbruin kleuren. Zet ze even apart. 

2. Rasp een theelepel limoenrasp van de schil van de limoen.

3. Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een romige smoothie

4. Giet de smoothie in een schaaltje en garneer met frambozen en geroosterde kokos snippers.

Tip: Deze smoothiebowl is lekker fris van smaak. Wil je liever een iets zoetere smoothie? Voeg dan nog een medjoul dadel of halve banaan toe. 

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)