fbpx ...

Hmmm deze vegan taart met pindakaas en chocolade is too die for! De ideale taart om te serveren op een verjaardag bijvoorbeeld. Volgende week word ik 27 en zoals elk jaar deel ik dan een heerlijke verjaardagstaart met jullie. Vorig jaar maakte ik deze vegan pecan karameltaart, die ik overigens nog steeds erg lekker vind. Maar dit jaar is het helemaal feest met deze vegan taart met pindakaas en chocolade. Ik ben een diehard pindakaas lover en eet elke dag wel een keer pindakaas. De ene keer gaat het door mijn havermoutpap, even later smeer ik het op een rijstwafel. Daarom leek het me leuk om eens een taart met pindakaas te maken. Ben jij ook zo dol op pindakaas? Dan word je vast net zo blij van deze taart als ik. Het middelste laagje van deze taart is namelijk een zachte, zoete pindakaas laag die heerlijk smelt in je mond. Genieten! 

 

vegan-taart-met-pindakaas-en-chocolade

 

Help, ik word 27 jaar!

 

Nog even over die leeftijd van 27. Ik vind dat dus echt enorm volwassen klinken, terwijl ik me niet bepaald 27 voel. Eigenlijk heb ik nog steeds het idee dat ik 25 ben en daar een beetje ben blijven hangen. Dat denkt de kassajuffrouw van de Albert Heijn volgens mij ook, want ik moet altijd mijn identiteitsbewijs laten zien als ik een flesje wijn wil meenemen. Vroeger dacht ik altijd dat als ik 27 was ik een huis zou hebben en misschien zelfs al een gezinnetje. Nu moet ik daar vooral hard om lachen, want dat klinkt voor mij nog als een ver van mijn bed show. Misschien ga ik volgend jaar wel samenwonen met mijn vriend, maar naast dat doe ik vooral waar ik zin in heb en ben ik nog niet zo bezig met de toekomst. Bovendien geniet ik ook nog steeds van de vrijheid van het hebben van een eigen bedrijf en het feit dat ik elke dag weer met veel plezier aan het werk kan gaan. 

 

Vegan taart met pindakaas en chocolade

 

Deze vegan taart met pindakaas en chocolade is erg makkelijk om te maken. Je hebt er alleen wel een keukenmachine voor nodig, maar verder is het een eitje. De onderste laag maak je door de dadels met pinda’s en een snufje zout te malen. Deze verdeel je over een quiche vorm met losse bodem en duw je even goed plat met een spatel. Ik gebruik eigenlijk altijd een quiche vorm voor mijn taarten, omdat je de taart er dan makkelijk uit krijgt. Daarna maak je de pindakaas laag. Deze smeer je over de bodem heen en laat je een uur in de koelkast wat harder worden, zodat de chocoladelaag later niet inzakt. Ten slotte maak je bovenste laag door de pure chocolade au bain marie te smelten en de taart daarna te garneren met fijngehakte pinda’s. Easy as that! Ik weet zeker dat je gaat genieten van deze heerlijke taart. 

Deze vegan taart met pindakaas en chocolade is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij 
  • 100% vegan
  • Erg makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze vegan taart met pindakaas en chocolade vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-taart-met-pindakaas-en-chocolade

vegan-taart-met-pindakaas-en-chocolade

snickers-cake

 

Recept vegan taart met pindakaas en chocolade

 

Bereidingstijd: 15 minuten + 1,5 uur in de koelkast

 

Ingrediënten
(Voor 1 taart, doorsnee 20 cm)

Bodem
200 gram ongezouten pinda’s
230 gram medjoul dadels (gewicht incl. pit)
Snufje zout

Pindakaas laag
140 gram 100% pindakaas
5 eetlepels ahorn siroop
5 eetlepels plantaardige melk (Ik gebruikte kokos-rijst drink voor een zoete smaak)
45 gram geurloze kokosolie

Chocolade laag
100 gram pure chocolade 85%
125 ml plantaardige melk
45 gram ongezouten pinda’s

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Quiche vorm met uitneembare bodem, doorsnee 20 cm
Gladde spatel 

 

Bereiding

1. Ontpit de dadels. Doe daarna alle ingrediënten van de bodem samen in de keukenmachine en mix in een minuut tot een fijn deeg. 

2. Verdeel dit mengsel met je handen over de bodem van de vorm. Werk van binnen naar buiten en maak opstaande randen aan de zijkant. Zet de vorm daarna even in de koelkast.

3. Doe de ingrediënten voor de pindakaas laag samen in de keukenmachine en mix dit tot een gladde massa. Verdeel het daarna over de taartbodem en strijk glad met een spatel. Zet de vorm minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de pindakaas laag wat harder wordt.

4. Hak de chocolade fijn en doe dit samen met de plantaardige melk in een pan. Zet er een grotere pan met kokend water onder en smelt dit au bain marie. Zet het vuur pas uit als de chocolade goed gesmolten is en roer daarna alles door met een garde. Laat daarna 8-10 minuten afkoelen in de pan.

5. Hak ondertussen de pinda’s fijn.

6. Verdeel de chocolade over de pindakaas laag met een spatel en strijk mooi glad. Garneer de vegan taart daarna met de pinda’s. 

7. Laat de taart 5 minuten afkoelen en zet hem daarna 30 minuten in de koelkast om hard te worden. Enjoy!

Tip: Wil je nog meer van dit soort vegan taarten proberen? Maak dan eens deze vegan pecan karameltaart of ga voor de gezonde chocoladetaart

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz