fbpx ...

Deze plantaardige kaneel-ahorn boter is echt om te smullen! Deze heerlijke spread past goed bij zoete baksels, zoals bananenbrood of speculaascake. Zo wordt jouw baksel net wat smeuïger en krijgt het een lichte kaneelsmaak. Ik maakte deze kaneel-ahorn boter met plantaardige boter, kaneel, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker en vanille extract. Dat samen klinkt al heerlijk, toch? Leuk om te vertellen: ik liet deze romige spread gisteren aan een vriendin proeven en ze vond het zó lekker dat ze het zelf ook wilde maken. Ook mijn voorraadje kaneel-ahorn boter was al snel weer op. Ik denk dat ik het nu elk weekend ga maken, want de combinatie van deze spread met bananenbrood is echt too die for.

 

kaneel-ahorn boter

 

Kaneel-ahorn boter zonder lactose

 

Het recept van deze kaneel-ahorn boter is volledig lactosevrij. Zoals je misschien wel weet kan ik lactose niet zo goed verdragen en daarnaast weet ik dat veel van jullie ook een lactoseallergie hebben. Daarom vind ik het fijn om jullie te helpen met lactosevrije recepten. Maar hoe kan dat nou, boter die lactosevrij is? Voor dit recept gebruikte ik VIOBLOCK, een nieuwe plantaardige roomboter. Deze plantaardige roomboter smaakt net zoals ‘’gewone’’ roomboter, maar is minder slecht voor het milieu. Dit komt omdat VIOBLOCK volledig plantaardig is en er dus geen zuivel aan te pas komt. Ik heb gelijk een voorraadje van deze plantaardige boter ingeslagen, want hoe fijn is dit voor baksels en kruidenboter?

Natuurlijk deed ik wel eerst even een smaaktest, want stiekem was ik wel erg benieuwd of dit wel zou smaken naar roomboter. Nou, ik proefde dus echt geen verschil! Ook qua eigenschappen lijkt VIOBLOCK veel op roomboter en daarom is deze kaneel-ahorn boter super romig. Het smelt ook lekker als je het op een warme cake smeert, hmmm! 

 

Waarom zou je kiezen voor plantaardige boter?

 

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor plantaardige roomboter in plaats van gewone roomboter, als je toch geen verschil proeft qua smaak? Ik ben altijd van het zetten van kleine stapjes in de goede richting. Vaker plantaardig eten heeft een positief effect op het milieu. De CO2-uitstoot van VIOBLOCK is namelijk 50% lager dan die van roomboter op basis van koeienmelk. Ook zijn er geen koeien nodig, waardoor er geen vervuilende methaanuitstoot ontstaat en de impact op het milieu veel lager is. Daarnaast hebben koeien natuurlijk veel eten en drinken nodig. Dat is voor mij – en hopelijk ook voor jou – een reden om vaker te kiezen voor plantaardig eten. Be the change you wish to see in this world!

Natuurlijk is dit recept wel helemaal Zonderzooi-proof. Kokosbloesemsuiker en ahorn siroop recht uit de natuur, net zoals kaneel en vanille. Daarnaast bestaat VIOBLOCK uit 100% natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Genoeg redenen dus om deze heerlijke kaneel-ahorn boter eens te proberen. Ga jij dit recept ook maken? Ik weet zeker dat je er van gaat genieten!

Deze kaneel-ahorn boter is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Bevat geen geraffineerde suikers

Laat je me weten wat je van deze vegan kaneel-ahorn boter vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

kaneel-ahorn boter kaneel-ahorn boter

kaneel-ahorn boter  

Recept vegan kaneel-ahorn boter 

 

Ingrediënten
(Voor een klein schaaltje)

130 gram VIOBLOCK Unsalted
2 theelepels kaneel
50 gram ahornsiroop
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
1,5 theelepel vanille extract

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Zorg eerst dat de VIOBLOCK op kamertemperatuur is. Laat deze ongeveer een uur buiten de koelkast op temperatuur komen.

2. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine. Mix in een halve minuut tot kaneel-ahorn boter.

3. Gebruik dit heerlijke smeersel voor bananenbrood, muffins of andere zoete baksels. Enjoy!

Tip: Bewaar de kaneel-ahorn boter in een afgesloten bakje in de koelkast. Deze is zeker een maand houdbaar. 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Violife. Lees hier mijn disclaimer

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz