fbpx

Wat eet jij graag als ontbijt? Deze smoothiebowl met frambozen, kiwi en granola is heerlijk als start van je dag! Ik ben meer fan van smoothiebowls dan van smoothies, omdat je deze rustig kan eten en er zo net wat meer van kan genieten. Bovendien is deze frambozen smoothiebowl ook erg makkelijk om te maken. Vooral in het weekend maak ik graag een smoothiebowl als ontbijt. Mijn vriend en ik doen dan vaak een ontbijtje op bed, waarbij hij geniet van een verse koffie en ik van mijn gemberthee. En dan dus een heerlijke smoothiebowl erbij! Ik garneer dit ontbijt altijd met gezonde toppings, zoals vers fruit en homemade granola. Vanwege de vrolijke roze kleur is deze smoothiebowl met frambozen ook ideaal voor kids. Ik weet zeker dat ze er van gaan smullen en het zit ook nog eens boordevol goede voedingsstoffen!

 

Gezonde smoothiebowl met frambozen

 

De smoothiebowl garneerde ik met granola, zodat je wel een beetje een crunch hebt tijdens het eten. Ik maak deze granola altijd zelf. Dat is totaal niet ingewikkeld, want deze pan granola is al in vijf minuten klaar. Je bakt de granola niet in een oven, maar in een pan. Alles wat je hiervoor nodig hebt is havermout, kaneel, ahorn siroop en verschillende extra’s, zoals noten en kokos. Dit bak je een paar minuten samen in een koekenpan en klaar is je granola! Daarnaast vind ik de combinatie van de zoete frambozen met de zoetzure kiwi ook altijd goed. Ga jij dit gezonde smoothiebowl recept ook proberen? Geniet er van!

Deze smoothiebowl met frambozen en kiwi is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan antioxidanten 
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze smoothiebowl met frambozen, kiwi en granola vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothiebowl-met-frambozen-kiwi-granola

smoothiebowl-met-frambozen-kiwi-granola

 

Recept smoothiebowl met frambozen, kiwi en granola

 

Ingrediënten 
(Voor 2 personen)

400 ml ongezoete sojayoghurt
160 gram bevroren frambozen
1 banaan
1 kiwi
4 eetlepels homemade pan granola

 

Benodigdheden

Blender of staafmixer

 

Bereiding

1. Maak eerst de pan granola volgens dit recept

2. Doe de sojayoghurt samen met de banaan en frambozen in de blender. Mix tot een romige smoothie. Heb je geen blender? Gebruik dan een staafmixer en pureer daarmee alles fijn. 

3. Verwijder de schil van de kiwi met een schilmesje en snijd de kiwi daarna in dunne plakjes.

4. Verdeel de smoothie over twee schaaltjes en garneer met kiwi en granola.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)