Speciaal voor jullie heb ik deze makkelijke overnight oats recepten op een rijtje gezet! Ben jij ook zo dol op overnight oats? Ik vind het een heerlijk ontbijt voor in de lente en zomer. Overnight oats is eigenlijk gewoon havermoutpap, maar dan koud. Dit ontbijt maak je de avond van te voren en ‘s nachts – overnight – laat je het dik worden in de koelkast. De volgende dag kan je het zo uit de koelkast pakken en genieten van je ontbijt! Overnight oats zijn vaak stevig van structuur en vullen ook goed. Daarom zijn deze makkelijke overnight oats recepten ook ideaal als ontbijt voor je gaat sporten. Neem dit ontbijt ongeveer twee uur voordat je gaat sporten, dan heb je energie voor tien. Bovendien kan je deze overnight oats ook handig meenemen als ontbijt on the go. 

 

Koude havermoutpap om van te smullen

 

Deze recepten bevatten maar weinig ingrediënten en zijn zo klaar. Voor deze makkelijke overnight oats recepten heb je havermout en chia zaden nodig. Chia zaden zorgen er namelijk voor dat de pap wat dikker wordt en daarnaast nemen ze ook het vocht op. Verder gebruik je de ene keer plantaardige melk en de andere keer kokosyoghurt. Door de kokosyoghurt worden de overnight oats wat romiger van structuur en daardoor nóg lekkerder. Na deze basis kan je zelf je overnight oats gaan versieren. Mijn favoriet zijn de overnight oats met kokos en citroen, maar ook de chocolade overnight oats vind ik heerlijk. Met deze recepten is ontbijten echt een feestje! Welk recept ga jij proberen?

Deze makkelijke overnight oats recepten zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij 
  • Rijk aan vitamine B
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze makkelijke overnight oats recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

4x makkelijke overnight oats recepten

 

Overnight oats met kokos en citroen

 

makkelijke-overnight-oats-recepten

Dit recept voor overnight oats met kokos en citroen is heerlijk als ontbijt! Dankzij de geraspte citroen krijgen de overnight oats een lekker frisse smaak. Deze koude havermoutpap kan je ook makkelijk meenemen als on the go ontbijt. 

 

Overnight oats met mango en pure chocolade

 

makkelijke-overnight-oats-recepten

Dat klinkt toch als een feestje, overnight oats met mango en chocolade? Nou, dat is het dus ook! De combinatie van de zoete mango met de pure chocolade is erg lekker. Bovendien is dit recept ook rijk aan Omega 3 vanwege de chia zaden. 

 

Chocolade overnight oats

 

makkelijke-overnight-oats-recepten

Ben je dol op chocolade? Dan zijn deze chocolade overnight oats echt iets voor jou! Dit chocolade ontbijt is super voedzaam en daarnaast ook rijk aan gezonde vetten. Een perfecte start van je dag!

 

Cheesecake overnight oats met blauwe bessen

 

cheesecake-blauwe-bessen

Cheesecake lovers opgelet, deze cheesecake overnight oats met blauwe bessen vind je vast verrukkelijk. Mijn vriend neemt dit ontbijt bijna dagelijks mee naar zijn werk en maakt zijn collega’s er jaloers mee. Een heerlijke mix van blauwe bessen, citroen en romige yoghurt. I’m sure you’ll love it!

Hopelijk zijn deze makkelijke overnight oats recepten ook wat voor jou. Op welke manier versier jij je overnight oats? Laat het mij weten in de comments, misschien komt jouw recept dan op de blog.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz