fbpx ...

De zomer komt er aan, daarom heb ik de leukste eco-friendly bikini’s voor je op een rijtje gezet! Een bikini die duurzaam is geproduceerd is niet alleen beter voor het milieu, maar gaat ook veel langer mee. Zo hoef je maar eens in de paar jaar een bikini te kopen en kan je een aantal zomers lang stralen in dezelfde bikini. Bovendien zijn deze eco-friendly bikini’s geproduceerd op een duurzame manier, waarbij de arbeiders ook een eerlijk loon krijgen. Daarnaast worden de bikini’s gemaakt van milieuvriendelijke stoffen, waardoor de impact op het milieu veel lager is dan bij gewone bikini’s. Denk aan bikini’s gemaakt van oude visnetten of oude plastic flessen, hoe tof is dat? Hopelijk kan ik je met dit artikel inspireren om ook te kiezen voor een eco-friendly bikini!

 

7x mooie eco-friendly bikini’s

 

Indigo Luna

 

duurzame-bikini

duurzame-bikini

 

De bikini’s van Indigo Luna hebben een minimalistische stijl en worden op een duurzame manier geproduceerd in Bali. De bikini’s en badpakken worden gemaakt van de stoffen ECONYL® en REPREVE®. ECONYL® is een materiaal dat wordt gecreëerd van oude visnetten en REPREVE® is een stof die wordt gemaakt van oude plastic flessen. Je kan de broekjes en topjes met elkaar combineren, zodat je precies de bikini hebt die goed bij je past. De meeste broekjes zijn wat meer high waisted en vallen daardoor mooi om je heupen. Naast veel neutrale kleuren hebben ze in de nieuwe collectie ook wat vrolijke prints zitten. Daarnaast heeft dit merk leuke duurzame accessoires, zoals sarongs, sandalen en scrunchies.

 

Woodlike Ocean

 

duurzame-bikinis

duurzame-bikinis

 

Toen ik de bikini’s van Woodlike Ocean zag werd ik gelijk vrolijk. Wat een leuke zomerse prints en prachtige modellen! Deze bikini’s kan je omdraaien en aan beide kanten dragen. Op die manier heb je twee bikini’s in één. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een bikini die aan de ene kant een bloemenprint heeft en aan de andere kant donkerblauw is. De bikini’s van Woodlike Ocean worden gemaakt van ECONYL®, een stof die gemaakt wordt van oude visnetten uit de oceaan. Daarnaast doneert dit merk een deel van hun opbrengst aan Healthy Seas, welke zorgen dat oude visnetten uit de oceaan worden verwijderd. 

 

Underprotection

 

eco-friendly-bikinis

eco-friendly-bikinis

 

Misschien ken je het merk Underprotection al wel van hun duurzame lingerie, maar ze maken ook prachtige bikini’s! Denk aan bikini broekjes met franjes aan de zijkant of een wat klassieker high waisted model. Ook hebben ze prachtige badpakken met een vrouwelijke twist. De swimwear collectie van Underprotection bevat veel zwart, maar ook vrolijk gekleurde prints met bloemen. De bikini’s en badpakken worden gemaakt van gerecycled polyester, een duurzamer alternatief voor polyester omdat het weer wordt hergebruikt. Ook is Underprotection aangesloten bij de Fair Wear Foundation, wat betekent dat de arbeiders een eerlijk loon krijgen en goede arbeidsvoorwaarden hebben. 

 

 

Stay Wild Swim

 

eco-friendly-bikinis

eco-friendly-bikinis

 

De bikini’s van Stay Wild Swim zijn minimalistisch, hebben een geweldige pasvorm en zijn gemaakt voor elk soort lichaam. De modellen variëren van fijne high waist broekjes tot strapless tops. Deze strapless bikini tops kan je op drie manieren dragen. Daardoor heb je eigenlijk gewoon drie bikini topjes in één. De bikini’s en badpakken zijn gemaakt van ECONYL®, een stof gemaakt van oude visnetten en ongewenst afval vanuit de hele wereld. Bovendien wordt alles in Londen geproduceerd. Daarbij krijgen de arbeiders een eerlijk loon, goede werkomstandigheden en wordt er geen materiaal verspilt tijdens het creëren van de bikini’s.

 

Junglamsterdam

 

duurzame-bikinis

duurzame-bikinis

 

Een eco-friendly bikini merk uit Amsterdam, hoe tof is dat? Bij Junglamsterdam hebben ze prachtige bikini’s in frisse kleuren. Denk aan een lichtblauwe high waisted bikini of juist een zachtgele triangel bikini. De namen van de bikini’s zijn geïnspireerd op dieren in de oceaan die aan het uitsterven zijn, om zo meer aandacht te krijgen voor dit wereldwijde probleem. Veel van deze dieren raken verstrikt in visnetten en overlijden in een pijnlijke dood. De swimwear collectie is duurzaam geproduceerd in Portugal en gemaakt van de stof ECONYL®. Deze stof kan veel beter tegen chloor, zonnebrandcrème en zonneolie dan bijvoorbeeld polyester. Hierdoor gaan de bikini’s langer mee en kan je er een paar zomers van genieten!  

 

Reformation

 

eco-friendly-bikinis

eco-friendly-bikinis

 

Als je de duurzame bikini collectie van Reformation ziet word je gelijk verliefd! Deze bikini’s zijn vrouwelijk en sexy. Denk aan Braziliaanse bikini broekjes, strapless tops en fijne one piece modellen. De swimwear collectie bestaat uit veel zwarte bikini’s, maar ook modellen in kaki groen, roze en vrolijke dierenprints. Voor iedereen wat wils dus! De bikini’s worden gemaakt van – raad je het al? – de stof ECONYL®. Daarnaast is dit merk erg transparant over hun manier van produceren en wordt de gehele swimwear collectie op een duurzame manier gemaakt in Los Angeles. 

 

Ocean Child

 

duurzame-bikinis

eco-friendly-bikinis

 

Ocean Child is ontwikkeld voor vrouwen die dol zijn op de zee. Deze eco-friendly bikini’s zijn niet alleen erg mooi, maar accentueren ook je vrouwelijke rondingen. Denk aan een wrap bikini top of juist een hipster bikini broekje waar je billen goed in uitkomen. Ocean Child heeft maar een aantal modellen in de collectie, wat de keuze wat makkelijker maakt. Elk model is te bestellen in verschillende kleuren, van wit tot donkergroen. De bikini’s zijn gemaakt van ECONYL® en duurzaam geproduceerd in Duitsland. Sustainability first bij dit merk, want ze hebben een kleine voorraad en doen niet aan overproductie. Pas na het plaatsen van jouw order wordt de bikini gemaakt. Op die manier wordt er alleen geproduceerd wanneer het nodig is, wat veel beter is voor het milieu. 

 

Was je eco-friendly bikini in een speciale waszak

 

Veel van deze eco-friendly bikini’s worden gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Daar zitten natuurlijk nog steeds microplastics in. Deze microplastics komen met het wassen in ons watersysteem terecht en op die manier wordt de zee vervuild. Was daarom je altijd synthetische stoffen – dus ook je bikini – in een GuppyFriend waszakje. Hiermee vang je de microplastics op en houd je de het milieu ook schoon. Een kleine moeite met een grote impact!

De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van de merken zelf.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

info@zonderz