Er is weer een nieuwe trend in foodie land: mushroom superfood poeders! Dit zijn poeders gemaakt van speciale paddenstoelen, welke goede effecten hebben op je brein en lichaam. Paddenstoelen zijn erg gezond en bevatten veel krachtige voedingsstoffen, zoals antioxidanten. Mijn eerste gedachte was wel: ‘smaakt dat dan niet naar champignons? Want dat lijkt me niet zo lekker.’ Maar dat valt gelukkig erg mee!

Ik heb verschillende mushroom superfood poeders van Mush getest en de smaak is juist een beetje nootachtig. Natuurlijk combineer ik het wel à la een cappuccino, dus met een scheutje plantaardige melk en ahorn siroop. Een gezond drankje wat ook een fijne vervanger is voor koffie of thee. Er zijn drie soorten mushroom superfood poeders, namelijk Chaga, Lion’s Mane en Reishi. Elke soort heeft weer een ander effect op je brein. Zo zorgt Lion’s Mane voor een betere concentratie en helpt Reishi juist om goed te kunnen slapen. Ik leg je er graag meer over uit!

 

mushroom-superfood-poeders

mushroom-superfood-poeders

 

Wat zijn mushroom superfood poeders?

 

Mushroom superfood poeders zijn natuurlijke poeders welke gemaakt zijn van verschillende soorten Chinese paddenstoelen. Deze paddenstoelen worden vanwege hun gezondheidsvoordelen ook wel functionele paddenstoelen genoemd. Ze zijn rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ook brengen ze je lichaam weer in evenwicht en versterken ze je immuunsysteem. Daarom vind ik mushroom superfood poeders een fijn extraatje voor mijn lichaam, want zo geef ik mijn gezondheid een extra boost! Deze paddenstoelen bevatten effectieve adaptogenen die je immuunsysteem versterken, energie geven en je algemene gezondheid verbeteren. Sounds amazing, right? 

 

Welke soorten zijn er en welk effect hebben ze?

 

Lion’s Mane

 

Lion’s Mane zorgt voor helderheid, energie en een ontspannen geest. Het bevat veel bioactieve verbindingen, welke de zenuwgroeifactor (NGF) in je hersenen stimuleren. Deze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, onderhoud, reparatie en overleving van de hersenen. Daarnaast verbetert Lion’s Mane ook je bloedstroom, waardoor er meer zuurstof in je hersenen komt. Al deze dingen samen zorgen dus voor een beter geheugen, meer focus en meer mentale helderheid. Daarnaast is Lion’s Mane ook rijk aan antioxidanten, welke je lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. Hoe meer antioxidanten je via je voeding binnen krijgt, hoe beter je weerstand wordt en hoe minder snel je te maken krijgt met ziektes. 

 

mushroom-superfood-poeders

 

Reishi

 

Reishi staat voor slapen, rust en een goede stemming. Deze paddenstoel wordt enorm gekoesterd in de traditionele Chinese geneeskunde. Reishi is namelijk niet alleen goed voor je fysieke lichaam, maar ook voor je spirituele kant. Volgens oude teksten zorgt een langdurige gebruik van Reishi ervoor om veroudering te voorkomen en maakt het je leven langer. Reishi kan je gebruiken om je immuunsysteem te versterken en daarnaast helpt het om hart- en vaatziekten te voorkomen. Het is een adaptogene paddenstoel welke helpt om je lichaam en geest harmonieuzer met elkaar te laten functioneren. Daardoor kan je makkelijker omgaan met stress en slaap je ook veel beter!

 

Chaga

 

Chaga wordt ook wel de koning onder de paddenstoelen genoemd, omdat Chaga een van de hoogste niveaus Superoxide Dismutase (SOD) bevat die in natuurlijk voedsel voorkomt. Daarnaast is deze paddenstoel ook extreem rijk aan antioxidanten, welke je lichaam beschermen tegen vrije radicalen die je cellen kunnen beschadigen. Chaga versterkt je immuunsysteem, maar zorgt er ook voor dat het vertraagd wanneer het overactief is. Dat komt door de stof bèta-D-glucanen, welke zorgt voor een balans in je immuunsysteem. Daarnaast zorgt Chaga er ook voor dat je spijsvertering op een natuurlijke manier wordt ondersteund. 

Ben je ook enthousiast geworden? Ik mag 10% korting geven op de mushroom superfood poeders van Mush. Gebruik de code zonderzooixmush10 bij het afrekenen en geniet van de fijne gezondheidseffecten!

 

Recept mushroom thee voor een heerlijke nachtrust

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1 theelepel Mush Reishi
200 ml water
100 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld rijst- of haverdrink)
1 theelepel ahorn siroop

 

Benodigdheden

Mok
Waterkoker of pannetje

 

Bereiding

1. Doe het water in een waterkoker of pannetje en breng aan de kook.

2. Schep de Mush Reishi in een mok en voeg het kokende water toe.

3. Voeg daarna de plantaardige melk met de ahorn siroop toe en roer door elkaar. Enjoy!

Tip: Vergeet de kortingscode zonderzooixmush10 niet bij je bestelling voor 10% korting op alle soorten mushroom superfood poeders.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mush en bevat affiliate links. Lees hier mijn disclaimer

 

mushroom-superfood-poeders

info@zonderz